Večeře pro 14měsíční dítě

1724
20.12.10 21:47

Večeře pro 14měsíční dítě

Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu..už mám vyčerpané nápady na to, co dávat malému k večeři…když jsem ho na sedmém měsíci odstavila od kojení, tak jsme necelý půl rok dávali kašičku..pak nám přišla šestá nemoc, kdy mi nechtěl papat vůbec nic a když začal znovu jíst, tak kaši mi odmítal…tak jsem mu začala vařit polevky, až jsem z nich pak začala dělat hustější kašičky (rýže, maso, vlocky, zelenina, nebo místo rýže písmenka)..to vydrželo do minulého pátku a už mi to taky nechce…dávám mu ted rohlik s maslem a dneska mi spapal i sunarek na dobrou noc, ale vim, ze rohlik ho za chvili taky omrzi, protoze ho dostava rano, kdyz jdeme do kramu (takovy maly ritual) a ja nevim, cim ho mam k veceri uctit…děkuju moc za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
20.12.10 22:00

vy snad doma sami pro sebe máte každý den něco jiného a vymýšlíš pořád něco nového?? Dej mu to co jíte vy, přece nechceš být jeho otrokem a do dospělosti mu vyvařovat zvlášť :-)

• Citovat
  • Upravit
teresa20
20.12.10 22:03

Doma vaříme k obědu polévku i druhé jídlo, malému dávám polévku k obědu a druhé jídlo k večeři nebo obráceně. Taky si myslím, že už by mohl jíst s vámi, jen míň solit a kořenit.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
20.12.10 22:05

madi : jo to jsem zapoměla dodat, méně kořenit a solit :-) Samuelovi je skoro 14 měsíců a jí vesměs všechno co jím já jak k obědu tak k večeři :-)

• Citovat
  • Upravit
9044
20.12.10 22:10

Jidlo k obedu varim pro nas vsechny stejne,takze prcek veceri to co zbyde od obeda.Akorat pokud delam vylozene jidlo,ktere by nemel,jako treba jatra a tak,tak to mu udelam polevku,ty on velice rad :)Bohuzel mi odmita jist chleba cimkoliv namazany,takze takova rychla studena vecere u nas nehrozi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
20.12.10 22:11

přesně tak, dr. nám taky řekla, že už tak nějak můžeme vše, krom hub a uzenin z nichž jen kvalitní šunku. Samozřejmě málo soli a málo koření, takže malý má to co my a já fakt denně nevyvařuju a nevymýšlím nová jídla, pokouším se uvařit tak, aby to mohl i malý a když se mi to nepovede (uvařím něco jiného co nemůže), tak mu udělám polívku a nebo kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
20.12.10 22:41

Hele Vítek jí véceméně pořád jenom chleba s máslem a marmeládou, medem, sýrem(eidam). Občas dostane kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
20.12.10 22:53

Ja mam 19ti mesicniho, a taky mu nedavam vsechno, co jime my teda. Ve 14ti mesicich jsem davala kase, nebo polivky (vesmes to tak k veceri delam jeste ted, zatim mi to neodmita). Ja se tomu nedivim, ze zakladatelka chce pro nej neco dobreho k jidlu.

Michaelakkk - ja vim, ze me ses neptala, ale odpovim :mrgreen: - ano, napr. my mame kazdy den k veceri neco jineho, ja na tom nevidim nic divneho.

dajdulko - ja myslim, ze mu to davas spravne, ale mela jsi to asi prostridavat, aby se toho „neprejedl“
mne se libi, jak krmis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
20.12.10 23:26

Holky jsou teda starší, ale jí víceméně to samý, co dřív - jogurt, chleba s máslem ( sýrem, pomazánkou .. ), polívku, těstoviny, palačinky mi můry nejí ani jedna, ale omeletky jo :roll: MILUJOU zeleninový saláty všechny tři. Jinak se taky s večeřema nedělám, dám jim co je a hotovo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
20.12.10 23:27
nakukovatelka píše:
Ja mam 19ti mesicniho, a taky mu nedavam vsechno, co jime my teda. Ve 14ti mesicich jsem davala kase, nebo polivky (vesmes to tak k veceri delam jeste ted, zatim mi to neodmita). Ja se tomu nedivim, ze zakladatelka chce pro nej neco dobreho k jidlu.

Michaelakkk - ja vim, ze me ses neptala, ale odpovim :mrgreen: - ano, napr. my mame kazdy den k veceri neco jineho, ja na tom nevidim nic divneho.

dajdulko - ja myslim, ze mu to davas spravne, ale mela jsi to asi prostridavat, aby se toho „neprejedl“
mne se libi, jak krmis.

Tak my pro sebe nic špatného nevaříme,takže obě děti jedí od roka to samé co já s manželem…jen méně kořeníme,solíme jak píší holky hore…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
20.12.10 23:42

Oba kluci večeří v 95 % jogurt. Rychlé, bezpracné a všichni jsou spokojení …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
20.12.10 23:58

nakukovatelko, ano i my máme k večeři rozdílná jídla, ale abych řešila, e se mu nějaké časem omrzí :mrgreen: :mrgreen: takovou blbost jsem snad nikdy neslyšela, potom ztakových vyrůstají ty mamánci, kterým maminky doma vyvařují podle jejich přání, prost at jí co je žádný vybírání si :-)

• Citovat
  • Upravit
9868
21.12.10 08:26

Večeři má lehkou, protože po koupání je ještě navyklý na UM. Obvykle chleba nebo rohlík s máslem nebo bio přírodním mazacím sýrem z penny, nic jinýho na pečivu nechce. plus čerstvou zeleninu.
někdy má zeleninovou polívku se strouhaným dětským sýrem (v roztečené formě je jedině ochoten trochu sýru sníst).
a někdy jen ovocný tvaroh třeba, to je ale většinou spojeno svačino/večeře. záleží, jak dlouho mi odpoledne spí.
k večeři mu nikdy nedávám jídlo s masem, protože pak má těžký spaní.

a btw.včera jsem málem vyskočila z kůže, když jsem zjistila, že tcháni, kteří ho hlídali, do něj nacpali (samozřejmě teda jedl dobrovolně) k svačině 2 docela velký šátečky s tvarohem sypaný cukrem :cert: , a já mu zatím připravila ovocný bio tvaroh (otevřela a dala do misky, aby mohl jíst sám), takže ten pak už nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
21.12.10 08:29

jinak k tomu omrzení - vojtu zatím jeho oblíbený jídla neomrzela. spíš prostě si neoblíbil některá jídla, a ty, který před půl rokem prostě nechtěl, nechce dosud…
a stále ho dokáže naprosto nadchnout půlka suchýho rohlíka, kterýmu okamžitě ukousne prdelku a kouká, kde je ta druhá půlka, aby mohl ukousnout i tu druhou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
21.12.10 09:03
Michaelakkk píše:
vy snad doma sami pro sebe máte každý den něco jiného a vymýšlíš pořád něco nového?? Dej mu to co jíte vy, přece nechceš být jeho otrokem a do dospělosti mu vyvařovat zvlášť :-)

nene, tohle už papá dlouho a mně nedělá problém mu uvařit něco, co je rychlovka a navíc vím, že mi po tom bude spát..tenhle nápad na jídlo vlastně vznikl z polévky, kterou vařím nám, jen jsem mu tam nasypala trošku víc surovin.nejsme tady nějaká extra vývařovna, k obědu papá to stejné, co my, nic jiného by ani nechtěl..nerozcapuju si ho, ale chci aby byl zasycenej a v noci neotravoval :-D malému teda k obědu jen polévka nestačí, je hrozně masovej..já vím, že máte pravdu s tím, že dítě má jíst co je, ale není to vždycky tak jednoduchý, jak to vypadá..jak říká náš doktor „každé dítě se nemocí rozcapí“ a u nás se to opravdu povedlo, byla jsem ráda, že mi vůbec něco jedl.zkusím mu to promíchat s tím chlebíkem a rohlíkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí