Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu..už mám vyčerpané nápady na to, co dávat malému k večeři…když jsem ho na sedmém měsíci odstavila od kojení, tak jsme necelý půl rok dávali kašičku..pak nám přišla šestá nemoc, kdy mi nechtěl papat vůbec nic a když začal znovu jíst, tak kaši mi odmítal…tak jsem mu začala vařit polevky, až jsem z nich pak začala dělat hustější kašičky (rýže, maso, vlocky, zelenina, nebo místo rýže písmenka)..to vydrželo do minulého pátku a už mi to taky nechce…dávám mu ted rohlik s maslem a dneska mi spapal i sunarek na dobrou noc, ale vim, ze rohlik ho za chvili taky omrzi, protoze ho dostava rano, kdyz jdeme do kramu (takovy maly ritual) a ja nevim, cim ho mam k veceri uctit…děkuju moc za rady..
vy snad doma sami pro sebe máte každý den něco jiného a vymýšlíš pořád něco nového?? Dej mu to co jíte vy, přece nechceš být jeho otrokem a do dospělosti mu vyvařovat zvlášť ![]()
Doma vaříme k obědu polévku i druhé jídlo, malému dávám polévku k obědu a druhé jídlo k večeři nebo obráceně. Taky si myslím, že už by mohl jíst s vámi, jen míň solit a kořenit.
madi : jo to jsem zapoměla dodat, méně kořenit a solit
Samuelovi je skoro 14 měsíců a jí vesměs všechno co jím já jak k obědu tak k večeři ![]()
Jidlo k obedu varim pro nas vsechny stejne,takze prcek veceri to co zbyde od obeda.Akorat pokud delam vylozene jidlo,ktere by nemel,jako treba jatra a tak,tak to mu udelam polevku,ty on velice rad
Bohuzel mi odmita jist chleba cimkoliv namazany,takze takova rychla studena vecere u nas nehrozi ![]()
přesně tak, dr. nám taky řekla, že už tak nějak můžeme vše, krom hub a uzenin z nichž jen kvalitní šunku. Samozřejmě málo soli a málo koření, takže malý má to co my a já fakt denně nevyvařuju a nevymýšlím nová jídla, pokouším se uvařit tak, aby to mohl i malý a když se mi to nepovede (uvařím něco jiného co nemůže), tak mu udělám polívku a nebo kaši.
Hele Vítek jí véceméně pořád jenom chleba s máslem a marmeládou, medem, sýrem(eidam). Občas dostane kaši.
Ja mam 19ti mesicniho, a taky mu nedavam vsechno, co jime my teda. Ve 14ti mesicich jsem davala kase, nebo polivky (vesmes to tak k veceri delam jeste ted, zatim mi to neodmita). Ja se tomu nedivim, ze zakladatelka chce pro nej neco dobreho k jidlu.
Michaelakkk - ja vim, ze me ses neptala, ale odpovim
- ano, napr. my mame kazdy den k veceri neco jineho, ja na tom nevidim nic divneho.
dajdulko - ja myslim, ze mu to davas spravne, ale mela jsi to asi prostridavat, aby se toho „neprejedl“
mne se libi, jak krmis.
Holky jsou teda starší, ale jí víceméně to samý, co dřív - jogurt, chleba s máslem ( sýrem, pomazánkou .. ), polívku, těstoviny, palačinky mi můry nejí ani jedna, ale omeletky jo
MILUJOU zeleninový saláty všechny tři. Jinak se taky s večeřema nedělám, dám jim co je a hotovo. ![]()
nakukovatelka píše:
Ja mam 19ti mesicniho, a taky mu nedavam vsechno, co jime my teda. Ve 14ti mesicich jsem davala kase, nebo polivky (vesmes to tak k veceri delam jeste ted, zatim mi to neodmita). Ja se tomu nedivim, ze zakladatelka chce pro nej neco dobreho k jidlu.Michaelakkk - ja vim, ze me ses neptala, ale odpovim
dajdulko - ja myslim, ze mu to davas spravne, ale mela jsi to asi prostridavat, aby se toho „neprejedl“- ano, napr. my mame kazdy den k veceri neco jineho, ja na tom nevidim nic divneho.
mne se libi, jak krmis.
Tak my pro sebe nic špatného nevaříme,takže obě děti jedí od roka to samé co já s manželem…jen méně kořeníme,solíme jak píší holky hore…
Oba kluci večeří v 95 % jogurt. Rychlé, bezpracné a všichni jsou spokojení …
Martina
nakukovatelko, ano i my máme k večeři rozdílná jídla, ale abych řešila, e se mu nějaké časem omrzí
takovou blbost jsem snad nikdy neslyšela, potom ztakových vyrůstají ty mamánci, kterým maminky doma vyvařují podle jejich přání, prost at jí co je žádný vybírání si ![]()
Večeři má lehkou, protože po koupání je ještě navyklý na UM. Obvykle chleba nebo rohlík s máslem nebo bio přírodním mazacím sýrem z penny, nic jinýho na pečivu nechce. plus čerstvou zeleninu.
někdy má zeleninovou polívku se strouhaným dětským sýrem (v roztečené formě je jedině ochoten trochu sýru sníst).
a někdy jen ovocný tvaroh třeba, to je ale většinou spojeno svačino/večeře. záleží, jak dlouho mi odpoledne spí.
k večeři mu nikdy nedávám jídlo s masem, protože pak má těžký spaní.
a btw.včera jsem málem vyskočila z kůže, když jsem zjistila, že tcháni, kteří ho hlídali, do něj nacpali (samozřejmě teda jedl dobrovolně) k svačině 2 docela velký šátečky s tvarohem sypaný cukrem
, a já mu zatím připravila ovocný bio tvaroh (otevřela a dala do misky, aby mohl jíst sám), takže ten pak už nechtěl.
jinak k tomu omrzení - vojtu zatím jeho oblíbený jídla neomrzela. spíš prostě si neoblíbil některá jídla, a ty, který před půl rokem prostě nechtěl, nechce dosud…
a stále ho dokáže naprosto nadchnout půlka suchýho rohlíka, kterýmu okamžitě ukousne prdelku a kouká, kde je ta druhá půlka, aby mohl ukousnout i tu druhou ![]()
Michaelakkk píše:
vy snad doma sami pro sebe máte každý den něco jiného a vymýšlíš pořád něco nového?? Dej mu to co jíte vy, přece nechceš být jeho otrokem a do dospělosti mu vyvařovat zvlášť
nene, tohle už papá dlouho a mně nedělá problém mu uvařit něco, co je rychlovka a navíc vím, že mi po tom bude spát..tenhle nápad na jídlo vlastně vznikl z polévky, kterou vařím nám, jen jsem mu tam nasypala trošku víc surovin.nejsme tady nějaká extra vývařovna, k obědu papá to stejné, co my, nic jiného by ani nechtěl..nerozcapuju si ho, ale chci aby byl zasycenej a v noci neotravoval
malému teda k obědu jen polévka nestačí, je hrozně masovej..já vím, že máte pravdu s tím, že dítě má jíst co je, ale není to vždycky tak jednoduchý, jak to vypadá..jak říká náš doktor „každé dítě se nemocí rozcapí“ a u nás se to opravdu povedlo, byla jsem ráda, že mi vůbec něco jedl.zkusím mu to promíchat s tím chlebíkem a rohlíkem ![]()