Večerní kaše a kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Večerní kaše a kojení
Ahoj mamči mám na vás dotázek jak to děláte s večerní kašičkou a kolik jí vašim prckům děláte. Nevím jestli náš chlapeček nemá málo když se cca kolem půlnoci budí na prso. Kolem sedmé večer koupeme a po sedmé dělám kaši dávám většinou od Sunárku nebo Hami a někdy i do UM připravím třeba jáhlovou kašičku. Pak asi za čtvrt hodinky nabídnu prso a Jíra pije tak si říkám, že musí mít dost ale on se budí stále v noci na prso. Té kašičky dělám do 150ml převařené vody a kolik si pak vezme z prsu to nevím. Myslíte že krmím dobře. Jo a máme 10,5měsíce. Moc Vám děkuju za rady.Daja ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám zkušenosti, že kašička na to, aby se dítě v noci nebudilo tak často, nepomůže. Noční kojení v tomto věku už je spíš závislost, ale neber to jako kritiku - já takhle v noci kojila „závislačku“ do dvou let
. Zkoušela jsi místo mlíka v noci dát vodu? Možná má jen žízeň a třeba mu to pomůže se zbavit té závislosti na nočním kojení (ale u nás to tak nebylo
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jo jo máš pravdu taky se mi to jeví jako závislost
Já to spíš řešim rychle tím prsem taky proto aby nebudil taťku co stává ráno do práce. Budu to už muset nějak řešit páč jsme už hodně unavený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
přidávám se k holkám. taky myslím, že to noční buzení nebude z hladu. já dávala oběma kaši taky ze 150 ml, pak ještě kojení a pak spát. starší spala krásně celou noc. mladší se dost budila. já však po kaši usoudila, že hladem to nebude, tak jsem jí to utla
. v noci se prostě nekojí. docela rychle to pochopila. pokud je zdravá tak spí celou noc, občas pravda vypadne dudlík. když je ale nemocná tak bohužel po nočním probuzení usne jen po sunaru
naštěstí moc nemocná nebývá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Priklanim se k nazoru, ze buzeni hlady to nebude… u nas bylo a je jedno kolik se toho vecer sni a vypije, stejne se proste vzbudi.
Jinak ja kase delam plnou misku (takovou tu malou plastovou z IKEA) a zblajzne to behem chvilky, pak cca hodinu po kasi vypije 270ml UM a u toho usne. V noci se budi jak kdy, vetsinou kolem 2-3 poprve a pak uz tak co hodku a pul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
saja1 píše:
ahojky,přidávám se k holkám. taky myslím, že to noční buzení nebude z hladu. já dávala oběma kaši taky ze 150 ml, pak ještě kojení a pak spát. starší spala krásně celou noc. mladší se dost budila. já však po kaši usoudila, že hladem to nebude, tak jsem jí to utla. v noci se prostě nekojí. docela rychle to pochopila. pokud je zdravá tak spí celou noc, občas pravda vypadne dudlík. když je ale nemocná tak bohužel po nočním probuzení usne jen po sunaru
naštěstí moc nemocná nebývá
A jak jsi to udělala, žes jí to utla, si neumím představit ten řev. Plakala malá dlouho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
doriang píše:
Priklanim se k nazoru, ze buzeni hlady to nebude… u nas bylo a je jedno kolik se toho vecer sni a vypije, stejne se proste vzbudi.
Jinak ja kase delam plnou misku (takovou tu malou plastovou z IKEA) a zblajzne to behem chvilky, pak cca hodinu po kasi vypije 270ml UM a u toho usne. V noci se budi jak kdy, vetsinou kolem 2-3 poprve a pak uz tak co hodku a pul.
Ahoj tak to hezky papáte. Takže kašičku dáváš asi před koupáním že jo? a pak to UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vecerni kase od kdy?
Ahoj holky, prosim poradte mi. Moje mala bude mit pul roku. S prikrmy chci zacit prave az bude mit ten pulrok a chci zacit poledni mrkvi, jak se to vsude doporucuje. Akorat nevim, jestli ji staci vecerni mleko, kojim a pak ma cca 100 ml UM. v noci se budila az kolem 5, ale ted uz drive, kolem 3, nebo uz i v 1. Myslite, ze se budi hlady? Po probuzeni pije dost. Mam uz ji dat teda vecer i kasi, i kdyz se zacina tim polednim prikrmem, nebo spis zmenit Nutrilon 1 na 2? Jeste podotykam, ze vic jak 7,2 kgit nebude. Diky za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jujuli Zkus a uvidíš. U první mě to pomohlo, u druhé ne. Dávala jsem nemléčné jednodruhové - pokankovou, kukuřičnou, rýžovou,… atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já naší malé kaši dala jako první příkrm něco málo po 5m, ona totiž málo přibírala, tak kvůli tomu-dala jsem mléčnou. Po kaši začala trošku víc přibírat ![]()
V noci se mu budí i tak, ale není to hlady, jí stačí porovnat v postýlce, dát dudel a spí dál. Po kaši jsem dala tu mrkvičku v 6m, v 7m ovoce, jogurt.
U mladšího syna jsem také dala nejdřív kaši na noc a pak teprve polední jídlo.
Klidně kašičku vyzkoušej. My teda dáváme kaši okolo 18hod a pak okolo 19:30 se ještě docucne mlékem-kojím a jde chrnět. Kdybych jí kaši dala až před spaním, tak už by špatně jedla, protože už je unavená, tak by u toho asi blbla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas kase vubec nepomohla, ale u nekoho to zabere. Mliko dvojku bych rozhodne dala az v pul roce, ne drive.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tu kasi s lepkem nebo bez, s ohledem na to, ze lepek dostava ve forme piskotu uz asi 3 tydny? A jeste dotaz - nemlecna kase znamena ze je to napr.jen ryze nebo ovesne vlocky mixovane s vodou, a mlecna je s um nebo mm?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jujuli píše:
A tu kasi s lepkem nebo bez, s ohledem na to, ze lepek dostava ve forme piskotu uz asi 3 tydny? A jeste dotaz - nemlecna kase znamena ze je to napr.jen ryze nebo ovesne vlocky mixovane s vodou, a mlecna je s um nebo mm?
ano nemléčná je míchaná jen s vodou, nebo si to můžeš namíchat i do UM i MM mléka. V mléčné kaši je již obsaženo UM.
Piškoty bych ještě nedávala, jsou zbytečně sladké. V některých kaších ten lepek je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit