Večerní vztek - nechce spát

867
5.12.16 21:22

vecerni vztek - nechce spat

Ahoj holky, jdu pro radu, budu rada za kazdy tip.

Muj 9ti mesicni syn se zacal pred necelym tydnem vztekat vecer pred spanim, jsou to strasne sceny, sileny rev, vzteka se, mlati rucickama, kope nozkama, stavi se v postylce a proste odmita jit spat.

Celou dobu, co je na svete, dodrzujeme stejny vecerni ritual - vykoupe se s tatinkem, ja ho pripravim do postele, ulozim ho, dam mu teple mlicko (Sunar) a zpivam mu tri ukolebavky. Doposud vzdycky vypil mlicko a u treti pisnicky se otocil na bok a spal.

Jenze ted zacal takhle radit, vzpira se, spat proste nechce. Prvni dva dny jsme ho nenutili, vzali jsme ho do obyvaku, aby si teda jeste chvili hral, usnul pak v naruci na gauci v pul desate. V noci byl nevrly, moc nespal a pres den byl vztekly a protivny. Takze jsem dalsi vecer rekla NE, nenechame ho takhle dlouho vzhuru a manzel ho nakonec uspal nosenim v naruci. Dalsi dny se sceny opakovali, vcera i dneska opet rev, usnul tim, ze se vyrval (manzelovi v naruci).

Uz jsme mu i zkusili o hodinu posunout cas usinani, stejne to nepomohlo. Chodival spat v pul osme, budil se ve dve v noci na mliko a pak v sest vstaval. Ty dva dny, co sel spat az v pul desate, vstaval uplne stejne - uderem seste byl vzhuru a myslim, ze protivny pres den byl proto, ze mu proste ty dve hodiny spanku chybely.

Kazdopadne jsem z toho zoufala, ten vztek je straslivy, vubec nevim, kde se to v nem bere… Nemate nekdo podobnou zkusenost? Nebo radu, co bychom mohli vyzkouset? Predem moc dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7355
5.12.16 21:30

Co zoubky, neklubou se mu? Třeba ho to při položení bolí, také jsme určitě období nosili, i když jinak usíná sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
5.12.16 21:31

Nechat vyřvat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
5.12.16 21:42

@Annapavelkovaml Postel jsme zkouseli, nepomohla :( on se tak vzteka, ze nas ani u sebe nechce

@dedrichov rekla bych, ze jo, ma uz jich osm a ted asi 14 dni uz zase slinta jak pes, takze pres den mazu chladivym gelem. Zkusim mu to namazat zitra i pred spanim, diky za tip ;)

@misalin na to asi uplne nemame :P resp. manzel, ja uz premyslela i o te metode kontrolovaneho place (Estvillova?), ale manzel nesouhlasi a ja se do toho nechci poustet, kdyz o tom nejsme oba uplne stoprocentne presvedceni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
5.12.16 21:43

Tipla bych zuby, po polozeni se hlava vic prokrvi a muze to byt neprijemne. Nezvykala bych na uspavani hojdanim na ruce, to mi prijde jako cesta do pekel, protoze takhle velky dite preci nebudete chovat vecne. Ja bych si vzala dite do postele, zkusila bych namazat dasnicky calgelem, nedavat teple mleko bezprostredne pred spanim. A nejak bych se ho snazila uhuskat potme, hladit, tise zpivat. Pak uz bych nikam neprendavala. A videlo by se, zkusila bych pripadne prostridat se s muzem a pak bych operativne vymyslela dal. Ja se pamatuju, ze jsem cca v tomto veku sedavala u pocitace s miminem v manduce, v te mi usnul pomerne v klidu hned a mela jsem ho tam, dokud se neslo spat. (podotykam, ze to mimino uz ma 7 a usina uz mnoho let samo, spi celou noc a noseni nevyzaduje :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
5.12.16 21:46

(kontrolovaný pláč)Jasně, to je samozřejmě na vás, jen další z tipů a moje zkušenost-dobrá. Taky jsme na to dlouho neměli, ale když už se to fakt nedalo a trvalo to rok a půl, ne tedy usínání, ale veeeeelmi časté se probouzení v noci, tak jsme do toho šli a od 3. dne spinká jako beránek. Jasně, občas se mu něco zdá nebo tak, tak to tam jdu, ale už to není buzení po 10 minutách, ale tak jednou za noc a jen občas. Nikoho nepřesvědčuju, jen moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
5.12.16 21:47

Mam ho v posteli a stejne jsou dny, kdy se vzteka a nechce jit spat. Uz hold vydrzi dyl nez driv. Ja sedim v posteli ctu si nahlas svoji knizku, i treba hodinu, a necham ho chodit/slezat/vylezat kolem postele a nevsimam si ho, ale do obyvaku se uz nesmi. On si pak zacne pokladat hlavicku na postel ve stoje, tak ho vezmu a ulozim, zhasnu a delam, ze proste spim. Nekdy je to fakt des :zed:, ale porad doufam, ze ho to prejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
5.12.16 21:50
@solip píše:
vida, malej už ví, co ho čeká a nelíbí se mu to. Tak ať se klofan brzo vyklube a nezlobí :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
5.12.16 21:51
@Annapavelkovaml píše:
@dedrichov to by dávalo smysl já se už teď na to „těším“ malej má 5 měsíců takže to bude co nevidět,,řekla bych že si to při nejlepším naplanuje na štědrý den :lol:

no jo, ale počkej, jak budeš fotit, až se bude na Tebe chichotat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
5.12.16 22:01

@Helileli s tim uspavanim v naruci to vidim stejne, taky si myslim, ze je to cesta do pekel, ale manzel po pul hodine ustavicneho revu proste prijde a vezme ho a je pravda, ze je to zatim jediny zpusob, co zabral. Ukonejsit po tme zkousim ja tu prvni pul hodinu, v postylce, pak v posteli, pak na mem brise, na kolenou, ale on se vzpira, kope, odstrkava me, cely se propina a chce se stavet na nohy. Ma velkou silu a ja ho zas nechci drzet nasilim. Mliko mu zkusim dat uz pred koupanim, je fakt, ze mu to proste mozna nedela dobre na brisko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
5.12.16 22:03

@misalin dekuji za zkusenost, myslim, ze pokud to bude trvat delsi dobu, vyzkousime to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
5.12.16 22:03

@misalin dekuji za zkusenost, myslim, ze pokud to bude trvat delsi dobu, vyzkousime to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
5.12.16 22:04

@Chumchalice taky kdyz tak zkusim, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
5.12.16 22:45

Ja bych na nej zkusila na uspavacicz bilej sum, takhle byla moje dcera nemocna a rvala a rvala a pomohlo to i v tomhle veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
6.12.16 08:48
@Annapavelkovaml píše:
@dedrichov jo pamatuju si to od dcerky, to byly nejlepší fotky :lol: je dobré si na všem najít něco pozitivniho ;)

joo, zrovna včera jsem prohlížela po dlouhé době fotky dětí (5 a půl a skoro 3), aaach jo, to tak utíká a zároveň jakoby to bylo včera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí