Věci pro kluky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Knizka píše:
Prosim az budes kupovat, kup veci ktere sedi. Ne o 2-3 velikosti vetsi, ze do toho doroste🙏
Možná má dítě, které moc neroste. Můj za pár dní šestiletý syn vypadá jako tříletý-čtyřletý. Roste třeba 1cm za půl rok. Doktorka ho kvůli tomu sleduje častěji, ale usoudila, že se nezasekl, ale roste prostě pomaleji a třeba se to změní v pubertě. Bez problému obleče 104.Je už stejně velký, jako můj tříletý a čtyřletá dcera ho přerostla už dávno(ta pro změnu vypadá na 6).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jak často kupujete klukům nové oblečení? Myslím tím v případě, ze staré je nezničené a dítěti je. Klukovi jsem v zimě 2020 koupila trika, tepláky… No a vše mu ještě je. Manžel mi cpe, že je zbytečné kupovat nové věci, že mu to stačí. Já bych už koupila nové, protože v té době byl v MŠ, teď je druhák, takže vzory tomu odpovídají. Stejně staré má i oteplováky a bundu. Taky bych viděla novou, ale opět jsem narazila u chlapa.
Jsem neskromná a rozhazuju? Jak to vnímáte vy?
Kluk si oblečení kupuje sám a to vesměs ve chvíli, kdy mu to buď není nebo něco zničí. Naštěstí vůbec neřeší vzory atd
ale při jeho velikosti má už pár let dospělé pánské a vzory všeobecně nesnáší
tvůj už je dost stary na to, aby řekl, zda se mu to ještě líbí nebo ne
to za ty roky nepovyrosl?
Příspěvek upraven 17.12.22 v 10:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oblečení kupuju až když je potřeba. Občas pár kousků doplním, ale jen drobnosti, občas nějaké tričko s novým obrázkem. Rozhodně bych neměnila oteplovaky a bundu, pokud dítěti jsou
- Citovat
- Upravit
Pokud to unese rozpocet, koupila bych mu skolni veci, ve kterych se bude citit jako skolak. Takze kalhoty a tricka, trebyrky (ano, na telaku si spoluzaci vsimnou). Veci do snehu jsou snad fuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulipán píše:
Pokud to unese rozpocet, koupila bych mu skolni veci, ve kterych se bude citit jako skolak. Takze kalhoty a tricka, trebyrky (ano, na telaku si spoluzaci vsimnou). Veci do snehu jsou snad fuk.
Do sněhu jo, ale třeba do školy bych syna neposlala v kombinéze. Má zateplené džíny a jedny zateplené outdoorové kalhoty. A něco na sníh má ve škole v tašce v šatně, kdyby šli ven. A asi bych druháka necpala ani do punčoch(pokud je sám nevyžaduje).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jak často kupujete klukům nové oblečení? Myslím tím v případě, ze staré je nezničené a dítěti je. Klukovi jsem v zimě 2020 koupila trika, tepláky… No a vše mu ještě je. Manžel mi cpe, že je zbytečné kupovat nové věci, že mu to stačí. Já bych už koupila nové, protože v té době byl v MŠ, teď je druhák, takže vzory tomu odpovídají. Stejně staré má i oteplováky a bundu. Taky bych viděla novou, ale opět jsem narazila u chlapa.
Jsem neskromná a rozhazuju? Jak to vnímáte vy?
Jako že má dva roky stejnou velikost??? Syn roste tak 8 cm za rok, takže loňské zimní oblečení už má malé…
Do školky jsem měla maminku, kde jsem kupovala hezké věci z bazarku, ale čím je větší, tak ten výběr na bazarech je mizerný a když tak. koupim pár věcí na doma… Do školy už nosí nové věci, na doma buď bazar nebo Pepco.
Kupuju věci jakmile jsou v akci za rozumnou cenu. Vloni jsem narazil na zimní bundu v HM za 250, sice ji bude nosit tak za dva roky, ale ta se neztratí.
Respektuji jeho názor, na druhou stranu ví, že zbytečně drahé věci kupovat nebudeme.
Ale souhlasím s holkama, že výběr chlapeckého je tragický…
Boty to je taky boj…
- Citovat
- Upravit
Aktuálně devítiletý má věci z Tchibo, HM, něco málo CA, Rezerved kalhoty z Terranova.
Je hubenej, kalhoty nosí o číslo menší než zbytek oblečení…
- Citovat
- Upravit
@Knizka píše:
Prosim az budes kupovat, kup veci ktere sedi. Ne o 2-3 velikosti vetsi, ze do toho doroste🙏
Samozřejmě, že mu koupím věci, co mu jsou akorát. Stejně jako tehdy. Měl 120 cm a velikost 122/128. Teď má 126 cm, takže mu velikost 128 je akorát.
Do školy má džíny. Do školky jsem ho vodila v riflích a převlékal se tam.
Má oteplováky a bundu. Jen mi přijde, že oteplováky už neplní funkci.
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno od 5 let vyrostl 8 cm. Bude mu 9.
Starší to měl stejně, nerostl a pak za rok vyrostl 15 cm. Takže na začátku roku byl nejmenší a na konci nejvyšší.
- Citovat
- Upravit
Děti mám na 5. percentilů, ale že by něco nosily víc jak 2 roky, se stane málokdy. Kluk má teda teď třetí sezonu zimní bundu, ale tu jsem kupovala větší a ten první rok ji měl jen jako rezervní.
Běžné oblečení typu tepláky, trika, jeany, trenky odrbe, zaflekati
, takze i když to velikostně sedí, tak to nejpozději po tom roce obvykle přechází z kategorie „slušne“ do kategorie „na doma/zahradu“.
Nové dokupuji dle potřeby, jdu dost po slevách a pak třeba koupím věci na sezónu až dvě dopředu. Plus občas něco odkopim od známé se stejně stářím ale velikostně větším dítětem, nebo něco podedime od sousedů, kamarádek.
Taky se dětem obvykle tak co 2 roky mění „motivy“. Školní dítě už asi oblečení s Masinkou Tomášem nebo Tlapkovkou moc nezaujme. Zase pokud mu to vyloženě nevadí, tak to ničemu nevadí nosit to dál.
Příspěvek upraven 17.12.22 v 11:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Samozřejmě, že mu koupím věci, co mu jsou akorát. Stejně jako tehdy. Měl 120 cm a velikost 122/128. Teď má 126 cm, takže mu velikost 128 je akorát.Do školy má džíny. Do školky jsem ho vodila v riflích a převlékal se tam.
Má oteplováky a bundu. Jen mi přijde, že oteplováky už neplní funkci.
Obleceni musi byt funkcni a vhodne.
To je prece kus od kusu, co je jeste ok a co uz ne, ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice on licenční potisky nemá vůbec. Jsou to různá zvířata a dopravní prostředky.
@Lucie_Sx píše:
Obleceni musi byt funkcni a vhodne.
To je prece kus od kusu, co je jeste ok a co uz ne, ne.
Ano, ale dozvěděla jsem se, že mu to ještě je, tak proč kupovat nové.
U nás jde i o věci na doma, protože v těch 5 letech jedl jak prase a hodně oblečení má opravdu hnusné fleky. Klukovi je to jedno, ale mně to štve. Může vypadat pěkně i doma.
- Citovat
- Upravit
Ja kupuju jak co, věci jako kalhoty, bundy, apod nechávám, dokud jim to je, klidně dvě sezóny, ale třeba trička, a takové ty drobnější věci kupuju skoro pořád, když mě někde něco zaujme, tak to vezmu
teď sem třeba brala věci s vánočními motivy, i když hadrů mají jinak hromadu. U nás se to ale využije, podědí to mladší děti, takže je mi fuk, když něco nenosí až do roztrhání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Svistice on licenční potisky nemá vůbec. Jsou to různá zvířata a dopravní prostředky.Ano, ale dozvěděla jsem se, že mu to ještě je, tak proč kupovat nové.
U nás jde i o věci na doma, protože v těch 5 letech jedl jak prase a hodně oblečení má opravdu hnusné fleky. Klukovi je to jedno, ale mně to štve. Může vypadat pěkně i doma.
Tak mu porid nove, ne?
Zrovna trika na doma muzes mit od kamosek za nula nula prd.
Na to potrebujes schvaleni chlapa…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Svistice on licenční potisky nemá vůbec. Jsou to různá zvířata a dopravní prostředky.Ano, ale dozvěděla jsem se, že mu to ještě je, tak proč kupovat nové.
Staré flekate hadry hod do kontejneru a klukovi kup nove věci. Pokud chce manžel šetřit může na sobě, ať si nosí jedno oblečení třeba 10let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit