Věci pro kluky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
18.12.22 03:49
@Anonymní píše:
@hani28 vydělávame oba. Já mám vyšší plat. Ale toto nebude investice za 1000, ale za víc.
Jsem naučená od dětství vše konzultovat.
On by s tím problém neměl, ale teď bylo víc investic.
Přiznávám, že většinou průběžně nekupuji, protože syn nemá rád nové věci.

Tak obmenit komplet satnik treba za 5000 druhakovi, co nema rad nove veci, je ale taky hovadina.

Resila bych to postupne a vecmi z bazaru a od kamaradek. Nove nepotrebuje nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.12.22 03:52
@Anais Brno píše:
@Lucie_Sx ní se právě boty na suchac hrozně nelíbí. Hlavně to na té hubené noze prostě nepritahnes. Nejraději mám kožené boty a ty sněhule fakt do sněhu nebo břečky…
Boty na suchac ve vel.36/37 vypadají na noze hrozně :nevim: a Gore-Tex mě nikdy jako materiál nepřesvědčil…

To je vec nazoru :nevim:
Osobne mam uz 10 let boty do snehu od Superfitu na tri suchace, vel 38 koupene v detskem, vydrzely fakt vse a fakt me stve, ze uz zacinaji odchazet. Vypadaji na noze dost dobre (sportovne), bohuzel stejne uz nedelaji, klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.12.22 04:02
@Anonymní píše:
Jak často kupujete klukům nové oblečení? Myslím tím v případě, ze staré je nezničené a dítěti je. Klukovi jsem v zimě 2020 koupila trika, tepláky… No a vše mu ještě je. Manžel mi cpe, že je zbytečné kupovat nové věci, že mu to stačí. Já bych už koupila nové, protože v té době byl v MŠ, teď je druhák, takže vzory tomu odpovídají. Stejně staré má i oteplováky a bundu. Taky bych viděla novou, ale opět jsem narazila u chlapa.
Jsem neskromná a rozhazuju? Jak to vnímáte vy?

Kupujeme věci, jak je třeba. Spíš nárazově. Někdy vyroste rychle x cm a jindy je mu něco dlouho, že neroste. Jak se mi zdá, že něco nosí moc dlouho do školy. Tak mu řeknu, že koupíme nové a staré věci si nechá na donošení doma, na zahradu, ať to nenosí do školy už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.12.22 04:07

Ale teda několik let mu nevydrželo nic. Průběžně roste. Nám takhle pomalu roste prostřední dítě. Ta by možná i teď v 11 letech vlezla do věcí pro prvňačku. Kdyby neměla průběžně nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.12.22 04:11
@Anonymní píše:
@Svistice on licenční potisky nemá vůbec. Jsou to různá zvířata a dopravní prostředky.Ano, ale dozvěděla jsem se, že mu to ještě je, tak proč kupovat nové.
U nás jde i o věci na doma, protože v těch 5 letech jedl jak prase a hodně oblečení má opravdu hnusné fleky. Klukovi je to jedno, ale mně to štve. Může vypadat pěkně i doma.

Flelaté věci vyhoď přece. Ani na té zahradě nebo doma nemusí být dítě zanedbané.
Ty si dáš flelaté věci na sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.12.22 04:20
@Anais Brno píše:
Holky, jen pro zajímavost, kolik mají vaše děti ty školní zimních bot?
U nás přechodove zateplené než napadne sníh a vyloženě nemrzne, pak zimní kožené kotníčkové a klasické sněhule…
9 let, má tak 36/37 boty stélka 23,5 cm…

Jedny zimní a trčí v garáži. V březnu je můžu prodat nové, nenošené. A v pátek mu po obědě u školy říkám, kde máš zimní boty? Měl normální tenisky. Nevadí mi, že nosí tenisky i v zimě. Ale je sníh. Tak měl vzít chvilku zimní, než zmizí sníh. Taky i teď furt nosím tenisky. Ale zrovna v pátek sníh byl a padal. Tak to jsem i já vytáhla zimní. Prý je mu dobře. Tak zimní má na parádu v garáži ve skříni. Je rebel po matce :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.22 09:11

@hani28 zimní bundu má 3. zimu. Chtěla jsem ji přeřadit jako bundu na ven, protože bundě na ven odešel zip.
Zatím to vypadá, že nebude, protože jsme sehnali od známých bundu na ven po jejich dětech. Už visí ve skříni.
Syn nic nového nechce. Nikdy. Nové oblečení mu kupuju sama, vyperu, zařadím na dno komínku a za čas ho vytáhne. Loni na Vánoce dostal pyžamo a 2 trika, dodnes je skoro neměl na sobě. Protoze ví, že je dostal a neměl šanci se seznámit.
Pokud něco vytřídím a vidí to, tak brečí a chce to zpátky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.22 09:20

Zimní boty má dvoje a jedny celorocky. Plus jedny náhradní po bratranci.

@Kelsey píše:
Flelaté věci vyhoď přece. Ani na té zahradě nebo doma nemusí být dítě zanedbané.
Ty si dáš flelaté věci na sebe?

Syn se toho flekateho zbavit nechce a chlap je na jeho straně.
Ale asi ho prostě vytřídím a budou mít smůlu oba.

@Lucie_Sx píše:
Tak obmenit komplet satnik treba za 5000 druhakovi, co nema rad nove veci, je ale taky hovadina.Resila bych to postupne a vecmi z bazaru a od kamaradek. Nove nepotrebuje nic.

Pokud budu kupovat, tak nové a kvalitní, aby to zase vydrželo. Nejsem zastánce Pepca a dalšího. Syn ma všechno oblečení od lokálních výrobců. Když koupím triko v Kik, H&M… Tak je během půl roku na odpis. Takové se nedají ani sehnat na bazarech, hned to vypadá jako hadr.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
18.12.22 15:18

@Kelsey ty bláho, to mu fakt není zima??? By mi zmrzlý nohy :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
74217
18.12.22 15:23
@Anais Brno píše:
@Kelsey ty bláho, to mu fakt není zima??? By mi zmrzlý nohy :jazyk:

Vypadá spokojeně. My jsme taková rodina otužilců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.12.22 17:54
@Anonymní píše:
@hani28 zimní bundu má 3. zimu. Chtěla jsem ji přeřadit jako bundu na ven, protože bundě na ven odešel zip.
Zatím to vypadá, že nebude, protože jsme sehnali od známých bundu na ven po jejich dětech. Už visí ve skříni.
Syn nic nového nechce. Nikdy. Nové oblečení mu kupuju sama, vyperu, zařadím na dno komínku a za čas ho vytáhne. Loni na Vánoce dostal pyžamo a 2 trika, dodnes je skoro neměl na sobě. Protoze ví, že je dostal a neměl šanci se seznámit.
Pokud něco vytřídím a vidí to, tak brečí a chce to zpátky.

To je zvláštní proc nechce nové oblečení, má k tomu nějaké vysvětlení? Mě by to docela štvalo, nechtěla bych aby moje dítě bylo vidlák ve starém fkekatem oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.22 18:28
@Alušáček píše:
To je zvláštní proc nechce nové oblečení, má k tomu nějaké vysvětlení? Mě by to docela štvalo, nechtěla bych aby moje dítě bylo vidlák ve starém fkekatem oblečení.

Nechce, protože se mu nelíbí. Podle něj. Takže zvykáme. Má to od doby, co začal víc vnímat svět podle sebe. Teď už aspoň nedělá hysteráky.
Je dodnes konzerva, nedává změny. Není to tak dlouho, co mi volala učitelka, ať ho připravím, že nemají tělocvik, protože když se to stalo předtím, tak se vztekal celé dopoledne.

• Citovat
  • Upravit
5889
18.12.22 18:50
@Anonymní píše:
Nechce, protože se mu nelíbí. Podle něj. Takže zvykáme. Má to od doby, co začal víc vnímat svět podle sebe. Teď už aspoň nedělá hysteráky.
Je dodnes konzerva, nedává změny. Není to tak dlouho, co mi volala učitelka, ať ho připravím, že nemají tělocvik, protože když se to stalo předtím, tak se vztekal celé dopoledne.

Tak mu koupit přibližně stejné. Nevim co rád nosí, ale koupit pár téměř totožných kusů se určitě dá. A někdy se dá sehnat i úplně stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.22 20:06
@Fiveone píše:
Tak mu koupit přibližně stejné. Nevim co rád nosí, ale koupit pár téměř totožných kusů se určitě dá. A někdy se dá sehnat i úplně stejné.

To nevím, budu se muset poptat. Nosí věci, co šijí maminky z mého okolí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat