Věci pro kluky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
17.12.22 12:24

Vzhledem k tomu, ze peru casto a susickuju, tak to obleceni proste po roce az dvou hezke neni. Takze kazde jaro a podzim dokupuju par hezkych novych veci. Nenechala bych syna chodit do skoly v tricku, ktere uz treba zmolkuje nebo se mu vyprala barva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
17.12.22 12:53

Vy co pisete, ze nekonzultujete s manzelem nebo nepotrebujete schvaleni… to tak jako (ne)komunikujete ve vsem? Podle mne je normalni, ze lidi doma mluvi o tom, ktere dite potrebuje nove boty/bundu, nebo i kdyz neletite ukazat kazdy novy kousek tak ze si chlap vsimne, ze ma dite nove triko na sobe. Nebo kdyz v pripade zakladatelky dite potrebuje vicemene cely novy satnik kdyz ma vse jeste od skolky, proc by to nemela/nemohla diskutovat s manzelem, a proc by on nemohl k tomu rict svuj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.12.22 12:54
@Anonymní píše:
Samozřejmě, že mu koupím věci, co mu jsou akorát. Stejně jako tehdy. Měl 120 cm a velikost 122/128. Teď má 126 cm, takže mu velikost 128 je akorát.Do školy má džíny. Do školky jsem ho vodila v riflích a převlékal se tam.
Má oteplováky a bundu. Jen mi přijde, že oteplováky už neplní funkci.

Takže nosil o 8 cm větší věci? To jako já bych misto S nosila pomalu vel L
Pro syna mám vždy velikosti, tak aby mu byla akorát. Takže mám značky psané 122/128 odpovídající té 122 ( CA, Tchibo Terranova, Reserved, Tako) a pak ty co jsou větší a je to ta 128 ( HM, Lidl…)…
I to dětský se dá koupit za rozumný peníze. bohudík syn toho moc nezničí, já sušičku nepoužívám, takže věci ve velmi dobrém stavu prodám pak dál.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
17.12.22 12:57

Holky, jen pro zajímavost, kolik mají vaše děti ty školní zimních bot?
U nás přechodove zateplené než napadne sníh a vyloženě nemrzne, pak zimní kožené kotníčkové a klasické sněhule…
9 let, má tak 36/37 boty stélka 23,5 cm…

• Citovat
  • Upravit
5889
17.12.22 13:01
@Anais Brno píše:
U nás přechodove zateplené než napadne sníh a vyloženě nemrzne, pak zimní kožené kotníčkové a klasické sněhule…

Syn má dvoje sněhule a jedny teplejší kotníkové boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.12.22 13:04

@Fiveone jaké kupuješ sněhule? Já letos byla ráda, že jsem nějaké sehnala. Syn má úzkou mohu a je to v té 36/37 docela boj

• Citovat
  • Upravit
10461
17.12.22 13:06
@Anonymní píše:
Jak často kupujete klukům nové oblečení? Myslím tím v případě, ze staré je nezničené a dítěti je. Klukovi jsem v zimě 2020 koupila trika, tepláky… No a vše mu ještě je. Manžel mi cpe, že je zbytečné kupovat nové věci, že mu to stačí. Já bych už koupila nové, protože v té době byl v MŠ, teď je druhák, takže vzory tomu odpovídají. Stejně staré má i oteplováky a bundu. Taky bych viděla novou, ale opět jsem narazila u chlapa.
Jsem neskromná a rozhazuju? Jak to vnímáte vy?

Oblečení pro dítě konzultuju s dítětem a ne s chlapem, který ho nenosí. Oblečení, které má opravdu už tak dlouho a vzory neodpovídají věku, bych vyměnila (předpokládám, ze se nejedná o celý šatník), pokud je bez vad, tak prodám na bazaru nebo daruji kamarádce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15255
17.12.22 13:24
@hani28 píše:
Vy co pisete, ze nekonzultujete s manzelem nebo nepotrebujete schvaleni… to tak jako (ne)komunikujete ve vsem? Podle mne je normalni, ze lidi doma mluvi o tom, ktere dite potrebuje nove boty/bundu, nebo i kdyz neletite ukazat kazdy novy kousek tak ze si chlap vsimne, ze ma dite nove triko na sobe. Nebo kdyz v pripade zakladatelky dite potrebuje vicemene cely novy satnik kdyz ma vse jeste od skolky, proc by to nemela/nemohla diskutovat s manzelem, a proc by on nemohl k tomu rict svuj nazor.

Mluvíme doma o všem, ale nepotřebuju svolení, třeba jen řeknu v sobotu chci jít s malou po obchodech potřebuje novou bundu atd. manžel to odkyve, tím to končí. Kolikrát koupím něco náhodně neplánovane, můj manžel si klidně nevšimne, že má dcera na sobě nové tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15255
17.12.22 13:27
@Anais Brno píše:

Dcera 8let, má troje zimní boty, kotníčkové, kozačky, sněhule, pak má ještě jedny přechodové které se případně v zimě taky dají nosit. Nohu má teda velikost 30-31 :D

Příspěvek upraven 17.12.22 v 13:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16433
17.12.22 13:28
@Fiveone píše:
Do sněhu jo, ale třeba do školy bych syna neposlala v kombinéze. Má zateplené džíny a jedny zateplené outdoorové kalhoty. A něco na sníh má ve škole v tašce v šatně, kdyby šli ven. A asi bych druháka necpala ani do punčoch(pokud je sám nevyžaduje).

Jasne, to by se musel ve skole prevlikat. Jit do skoly v kombineze je divne. Me decka chodi v dzinach, v satne maji softky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.12.22 15:09
@Anais Brno píše:

Páťák jedny s kožíškem, jedny spíš podzimní bez, oboje kotníkové. Nakupoval s babičkou, se mnou by měl jen ty s kožíškem. Snehule jsme nesehnali (noha 38, nízký nárt a extrémně hubené nohy). Druhák jedny kotníkové s kožíškem a někde ve sklepě mám pro strýčka příhodu snehule po starším.
Jinak oblečení dětem nakupuju, když je potřeba. Nebo když se mi v obchodě něco líbí. Zimní bundy jsem letos pořídila kolem 300,–/kus, v bývalé práci nám rusili pobočku a byly velké výprodeje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.12.22 15:15

@Tamtama no ty sněhule na ty větší nohy, to je peklo, já letos v létě uloupila jedny v Tchibu - termoboty, teď mají jen olivové zelené, tak budu hlídat až budou ty modré a beru do zásoby :palec:

• Citovat
  • Upravit
9767
17.12.22 15:17
@hani28 píše:
Vy co pisete, ze nekonzultujete s manzelem nebo nepotrebujete schvaleni… to tak jako (ne)komunikujete ve vsem? Podle mne je normalni, ze lidi doma mluvi o tom, ktere dite potrebuje nove boty/bundu, nebo i kdyz neletite ukazat kazdy novy kousek tak ze si chlap vsimne, ze ma dite nove triko na sobe. Nebo kdyz v pripade zakladatelky dite potrebuje vicemene cely novy satnik kdyz ma vse jeste od skolky, proc by to nemela/nemohla diskutovat s manzelem, a proc by on nemohl k tomu rict svuj nazor.

Jasně, že konzultujeme a komunikujeme spoustu záležitostí, ale nákup dětského oblečení nebo bot k tomu nepatří. To konzultuju s dětmi, jestli už je potřeba nové a jakou mají představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16433
17.12.22 15:53

Ja teda s muzem konzultuju nakup, jen kdyz dostane instrukce, ze ma nekam dojit a vyzvednout. Kdyz se neco pekneho podari koupit, neco zajimaveho, decka mu udelaji prehlidku. Nebo se zminim, ze maji nove bundy, nebo konecne zimni boty… Tohle mam na starost ja, takze obcas neco kpupi pro radost a co kupuji ja, to proste vidi v akci na detech. Kolikrat ho posilam do skolky s tim, ze mu popisu, co ma hledat :lol:, kdyz treba usiju novou cepici nebo kalhoty, co jeste nevidel. My doma spis resime, co budeme varit, protoze o nakup potravin se delime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16433
17.12.22 16:04

@Anais Brno Zimni do skoly ( jeden zimni keeny, druhyzimni celokozene superfity). Snehule demar na snerovani s vlnou. Prechodove keeny s goretexem, to ale neni do snehu. Teoreticky gumaky s vlozkou, ty ale nenosi. Vic nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat