Věčně nespokojená a nešťastná

Anonymní
20.5.22 08:30

Věčně nespokojená a nešťastná

Ahoj všichni,

nejdu si ani tak pro radu, ale spíš se vypsat, než usoudím, že je můj problém asi spíš na popovídání u psychologa.

Jsem věčně nespokojená a nešťastná. Začalo to postavou, tak jsem se rozhodla s tím něco dělat, od ledna jsem dala dolů 13 kg, ale pořád je mi to málo, přijde mi, že jsem furt stejná a není to poznat, i když okolí tvrdí něco jiného. Mám nějaký blok v hlavě, který mi nedokáže dovolit se přes to přenést a být ráda za to, že jsem dala dolů tolik kilo. Pak se tenhle problém projevuje ale ve všem. Například ve vztahu. Vídala jsem se s fajn chlapem, ale protože nemám ráda sama sebe, tak jsem si logicky myslela, že nemůže mít rád ani on mě a že se mu prostě nemůžu líbit, tak jsem ho nechala jít. Teď si to neskutečně vyčítám, chybí mi, je mi smutno a pořád na něj myslím a bojím se, že už nikoho takhle fajn nepotkám. :nevim:

Čekají mě v životě velké změny, budu se během června stěhovat a následně i změna práce. Mám z toho strach, ale věřím, že to pro mě bude nový začátek. Ale zase mi jede hlavou, že jsem moc tlustá, nemám co na sebe a jak se na mě budou tvářit. No jsem neskutečná :lol:

Každopádně na sobě pořád pracuju, krabičkuju a sportuju, ještě chci dát dolů dalších 10 kg, ale obávám se, že ani pak nebudu spokojená, nikdy jsem nebyla. Máte to taky tak, přejde to nebo už je to opravdu otázka na psychologa?

Děkuji a prosím o anonym :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64
20.5.22 08:38
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,

nejdu si ani tak pro radu, ale spíš se vypsat, než usoudím, že je můj problém asi spíš na popovídání u psychologa.

Jsem věčně nespokojená a nešťastná. Začalo to postavou, tak jsem se rozhodla s tím něco dělat, od ledna jsem dala dolů 13 kg, ale pořád je mi to málo, přijde mi, že jsem furt stejná a není to poznat, i když okolí tvrdí něco jiného. Mám nějaký blok v hlavě, který mi nedokáže dovolit se přes to přenést a být ráda za to, že jsem dala dolů tolik kilo. Pak se tenhle problém projevuje ale ve všem. Například ve vztahu. Vídala jsem se s fajn chlapem, ale protože nemám ráda sama sebe, tak jsem si logicky myslela, že nemůže mít rád ani on mě a že se mu prostě nemůžu líbit, tak jsem ho nechala jít. Teď si to neskutečně vyčítám, chybí mi, je mi smutno a pořád na něj myslím a bojím se, že už nikoho takhle fajn nepotkám. :nevim:

Čekají mě v životě velké změny, budu se během června stěhovat a následně i změna práce. Mám z toho strach, ale věřím, že to pro mě bude nový začátek. Ale zase mi jede hlavou, že jsem moc tlustá, nemám co na sebe a jak se na mě budou tvářit. No jsem neskutečná :lol:

Každopádně na sobě pořád pracuju, krabičkuju a sportuju, ještě chci dát dolů dalších 10 kg, ale obávám se, že ani pak nebudu spokojená, nikdy jsem nebyla. Máte to taky tak, přejde to nebo už je to opravdu otázka na psychologa?

Děkuji a prosím o anonym :)

Dej sem fotky on to určitě někdo posoudí, nemusí být vidět samozřejmě tvůj oblicej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
20.5.22 08:42

Je to minimalne na nejakeho psychoterapeuta, nejlepe psychoterapie formou sebelasky.
A ano, ma to tak spousta lidi, to ale neznamena, ze by jsi s tim mela trpet do konce zivota, kdyz se tomu da pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
20.5.22 08:49

No, psycholog ti fakt neuškodí. Nemáš se ráda, sama sebe si nevážíš. Je fajn, že si ten svůj nějaký blok uvědomuješ a chceš s tím pracovat, což bys fakt měla. Aby se nestalo, že místo s nějakým fajn chlapem skončíš s nějakým psycho typkem, nebo budeš věčně sama…s tou váhou si taky nezahravej. Nevím, kolik vážíš, ale kulička určitě nejsi. Aby sis nakonec neuhnala takovým stylem anorexii.

Hele, málokdo je spokojený stoprocentně se svým vzhledem. Já na sobě vidím taky spoustu chyb. Ale svým způsobem se mám ráda a nikdy jsem si neříkala, že si nějakého chlapa nezasloužím, a proto ho nechám jít. Že se bojíš nové práce, to je taky běžné.

A taky jsem věčně nespokojená :lol: Ale člověk s tím musí trochu pracovat. Říct si, co všechno už dokázal (a ještě dokáže). Zkus si třeba na papír sepsat všechno, na co jsi hrdá sama na sebe. Pokud nebudeš vědět, co na ten papír napsat, tak je psycholog na místě ;) Ale věřím, že něco tam napíšeš, stačí maličkosti. I ty jsou důležité. Třeba že se ti podařilo uvařit dobrý oběd. Nebo že jsi někomu udělala radost dareckem atd. Že sportujes, to je přece super. Ne každý je toho schopný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
20.5.22 08:52

Zakladatelko, ještě jednou fakt bacha na to, abys nehubla až moc a nebyla z toho anorexie… Fakt si nezahravej!!! Všechno to začíná v hlavě a u tebe vidím velký riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.5.22 08:54

No sama píšeš že zádrhel je v tom, že nemáš sama sebe ráda. To jde změnit jen zevnitř, tedy že se rozhodneš pro to mít se ráda a začneš se to učiti a budeš se to učit i když to jde pomalu.

pro začátek zkus třeba tuhle knihujako svépomoc, kdyby se to nedařilo, tak to asi skutečně je skvělé téma do pschoterapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
20.5.22 09:18

Ahoj,
být spokojený sám se sebou není pro některé lidi lehké. Odpouštět jiným je často jednodušší, než sobě, stejně tak jsme někteří přespříliš kritičtí k sobě, rádi bychom byli dokonalí, ale to přeci nejde. Jsme lidé, vždy budeme dělat chyby a mít chyby.
Myslím, že shodit 13 kg je velmi slušný výkon! Pokud chceš shodit ještě, určitě to dokážeš. Stěhování bych místo dalších obav bral jako obrovskou příležitost. Poznat nové lidi, nová místa, nechat minulost na starém místě…
Rozhovor s psychologem mohu určitě doporučit. Pokud trefíš na někoho, kdo ti bude vyhovovat, pomůže ti to najít rovnováhu, kterou potřebuješ.
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová