Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Klementýnka
21.3.12 18:07

Oběd v restošce na sluncem provoněné terase: salát, grilovaný lilek a paprika, sušená rajčata, piniové oříšky, sýr, chléb s máslem a jako zákuse vanilková a spekulosová zmrzka s kapučínkem.

K večeři bude salát se sardinkama, rukolou, rajčaty a mozarellou. A mé oblíbené lístky máty.

Mám nějaké středomořské chutě …

• Upravit
7276
21.3.12 19:01

spekulosová zmrzka? 8o

Klementýnko,ty ale nežiješ v čr,ne? taky bych takové dobroty ochutnala,ale tady není možnost.. :nevim:

• načítám...
18018
21.3.12 19:11

Spekulosa je vlastně karamel, ne? V Holandsku a Belgii je spekuloos hodně oblíbený. Ve které restauračce jste byli?

• načítám...
5misa6
21.3.12 19:22

Klementýnka žije kdesi jinde,už si nevzpomenu :think:

• Upravit
Klementýnka
21.3.12 19:28

Eliško, šli jsme s kamarádku do těhu obchodu Plus one na Saint Cathrine (rue Dansaert), pak jsme měli v plánu nějakou rybárnu, ale zdrželi jsme se, umírali jsme hlady, všechno bylo obsazené, takže jsme vzali první volné místo na terase, ani nevím, jak se ten podnik jmenoval. Ale bylo to dobré … bylo to na náměstíčku u takové té proslavené rybárny Nordsee.

Adeelia, žiju v Belgii a tady je spekulosové snad všechno, úplně to přehánějí … spekulos je tu základ snad všeho … mimčům určitě jako první příkrm dávají spekulosy … :potlesk:

• Upravit
NumLock
21.3.12 19:38

Fishburger s nenáročným bramborovým salátem,vynikající :palec:

• Upravit
18018
21.3.12 19:39

Aha, v této oblasti já znám jen Muzeum hraček a jinak jsem jen kolem jezdila autem přes Botanique. Na rybách jsem byla v uličkách za Grand place.

• načítám...
Klementýnka
21.3.12 20:00

Eliško, a jsou ty rybárny v uličkách u Grande place dobré? V žádné jsem tam nikdy nebyla, měla jsem pocit, že jsou to samolepky na turisty. Já do centra moc nechodím, není čas, dneska jsem zjistila, že ho vůbec neznám a že asi není špatné, dneska to tam sympaticky žilo, bylo pěkně …

• Upravit
9887
21.3.12 20:01

Dnes různě kombinované špízy; dcéra si navlíkla tři vlastní ovocné a hned je zas jedla, zábava na dlouhou dobu 8)

• načítám...
18018
21.3.12 20:50

Já tam byla na pozvání, mám ráda potvory, tak jsem si dala krevety a ústřice (předtím jsem je nikdy neměla) a možná ještě něco, už nevím, tak celkově dobrý, ale ústřice mi teda nechutnaly :oops:
Nejlepší ryby jsem jedla v rybích stáncích v Holandsku, hned v přístavu, i ty jejich syrové a Ňááám teda!!!

• načítám...
50186
21.3.12 21:11

Dneska jsem nevařila, lítali jsme po obchodech a venku. Večer jsme dojedli kuřecí vývar.

• načítám...
Klementýnka
21.3.12 21:12

Eliško, já mám mořské potvory taky ráda, úplně je zbožňuju, na to je Belgie dobrá, i když ji neustále kritizujui. Ale největší gastronomický zážitky mám z Francie, my jsme frankofonní, v Holandsku jsme byli jen 2×. Takové bretaňské svatojakubské mušle a „larošelské“ krevetky s mušlemí … mňam … mňam …

• Upravit
18018
21.3.12 21:17

Já kdysi zažila naprosto fenomenální gastronomický zážitek v belgické nóbl restauraci, město už nevím, byla jsem tam pozvaná spolu s holandskými rotariány, kamarádili se s podnikateli v Belgii ve vlámské části, menší město a ta bylo žrádlo teda!!! Polévka sice v hrnečku jako pro panenky, ale božská!! a na hlavní chod jekási zvěřina s jablkem, už je to moc dávno, vzpomínám dodneška!!! Tam jsem jedla poprvé kvalitní belgické pralinky jako zákusek. Pak se šlo ještě na nádherný koncert Beethovena.

• načítám...
Klementýnka
21.3.12 21:22

Eliško, to muselo být jedinečný … wau … já mám gastronomické zážitky moc ráda, a ve spojení s kvalitní hudbou je to nóbl zážitek. :potlesk: :potlesk:

• Upravit
1649
21.3.12 21:24

na večeři palačinky s banánem a nugetou
zrovna jsem vytáhla z trouby kynuté koláče s tvarohem, broskvemi a jahodami na zítřejší snídani

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová