Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, rada bych zjistila, jake jsou vase zkusenosti s Medrolem. Kvuli prilisne aktivite NK bunek beru Medrol uz rok. Davkovani kolem 6 - 8 mg denne.
Krome pribirani mne nejvic trapi, ze se mi za ten rok hrozne zhorsily vlasy, jsou jemne, bez zivota, uplne matne a je jich tak pulka nez driv. Brala jsem ruzne vitaminy, ale doktorka mi rekla, ze v tehle situaci vitaminy nebo sampony nepomuzou.
Krome vlasu mam rozhozeny zaludek, jsem furt unavena a v depresi, natekla a na kuzi se mi delaji cervene zilky.
Jak to mate s Medrolem vy? Jak dlouho ho berete a co na sobe pozorujete?
@Amina_s brala jsem ho v těhotenství kvůli udržení a v půlce těhotenství jsem totálně popraskala, nohy, ruce, břicho a začala jsem zvracet, jestli to zvracení bylo Medrolem nevím, ale žaludek mě teda bolel. Vlasy mám hrozné, ale nevím jestli je to jen po tom Medrolu a nebo i porodem. V těhotenství ze mě padaly chuchvalce vlasů a ještě jsem měla vlastně chlupaté ruce. No a samozřejmě jsem přibrala a otekla.
@Amina_s no pro mě byl třeba o něco lepší Medrol, než Prednison.. ale i tak - otoky, a váha nahoře
a dolů se jí nechce.
Až jak jsem vysadila mi došlo, že už nejsem tak moc unavená…
Měla jsi mezitím nějakou pauzu? Mi řekli po půl roce pár měsíců pauzy..
@Efka2015 píše:
@Amina_s no pro mě byl třeba o něco lepší Medrol, než Prednison.. ale i tak - otoky, a váha nahořea dolů se jí nechce.
Až jak jsem vysadila mi došlo, že už nejsem tak moc unavená…
Měla jsi mezitím nějakou pauzu? Mi řekli po půl roce pár měsíců pauzy..
Pauzu jsem nemela, musim si drzet nejakou hladinku, nez se mi podari otehotnet. Ze zacatku asi prvniho pul roku, jsem si rikala, jak je vsechno v pohode. Ale pak to vsechno nastoupilo v plny sile a chtelo se mi ho vysadit i za cenu, ze deti mit nebudu. To jsem si nakonec rozmyslela a modlim se, aby uz to bylo brzo. Hlavne se bojim, ze se ani po vysazeni vaha, kuze a vlasy do normalu nevrati ![]()
Ahoj, také beru Medrol, nyní tři měsíce. Měla jsem na měsíc vysadit dle rad immunoložky. Doktor v car řekl určitě nevysazovat a napsal recept na další. Volala jsem si pro jistotu do immunie a paní doktorka mi řekla, že by s ním souhlasila, že ve fázi snažení se o dítě by mohlo vysazení uškodit. Takže budu brát dál bez pauzy. Strašně se bojím těch vedlejších účinků. Zatím jsem furt unavená, přibrala jsem 3 kg, přitom se hýbu, jím docela zdravě. Zhoršila se mi trošku plet a začínají mi padat vlasy, ale to může být tím, že se blíží jaro. A taky mě začaly hrozně bolet obě kolena. Nevím asi se moc pozoruju. Mám strach, že se tím zničím.
Ahojte, jsem zoufala. Chteji mi nasafit 64mg a po tydnu vzdy snizovat davku o 8mg. Opravdu jsou vedlejsi ucinky tak hrozne. Ikdyz to budu brat 2 mesice???
![]()
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem zoufala. Chteji mi nasafit 64mg a po tydnu vzdy snizovat davku o 8mg. Opravdu jsou vedlejsi ucinky tak hrozne. Ikdyz to budu brat 2 mesice???![]()
![]()
Bohužel to, co se popisuje výše je u dlouhodobého podávání velmi typické…Zvyšující se váha, zhoršení kůže (ztenčení - viz nahože „červené žilky“ to je ztenčením kůže) a kožních derivátů - ty vlasy…Ale dva měsíce nejsou tak dlouhá doba, i když něco možná pocítíte, ale po dobrání se stav rychle normalizuje nazpět ![]()
@Pety2
Tak nemam mit stravh? To co ctu na netu je zastrasujici. Hlavne to pribirani ![]()
@Anonymní píše:
@Pety2
Tak nemam mit stravh? To co ctu na netu je zastrasujici. Hlavne to pribirani
Dva měsíce není tak dlouhá doba
Spousta lidí to bere roky…I když nějaké změny je možné pozorovat už tak brzy, ale jak říkám, hned po dobrání se všechno rychle normalizuje, opravdu velmi rychle, ty účinky nepřetrvávají…
@Pety2
Ani si nedovedu predstavit, co je to vysoka davka
nekdo pise, ze pribral 10kg, ze meli otekly oblicej jak meloun. Ze holkam zacly chlupy na zadech. Chce se mi z toho brecet
vsichni mi rikaji neboj, ale ja se bojim ![]()
To fakt nic není. Já už toho do sebe naládovala cca 100 000 mg. Jízda je to, když dostanu 5000 mg během 5 dnů. To Tě nakopne a nedá se spát. A ani při takových dávkách jsem nikdy nebyla oteklá a mám spíš podváhu než abych přibírala. Ale vyšší dávky, aspoň 500 mg denně u mě vyvolávají žravou. Po 5000 mg mě tedy bolí žaludek, na to pomůže Helicid. 60 mg za den je třeba pro mě zanedbatelná dávka a je to jen na chvíli. Pár týdnů je opravdu jen chvilička. Zkušenost po více než 10 letech s Medrolem.
Takze fakt nemam stresovat? Jsem bez nalady a uz tim asi vsechny otravuju. Jsem to na tom internetu nemela ani cist
A vubec, tak proc me doktori tak strasi? Pripravte se na to, ze budete natekat…
Já brala medrol asi 2,5 roku, upřímně, je to neskutečný svinstvo jako všechny kortikoidy. Přibrala jsem na váze asi 10kg, opravdu jsem měla hrozně nateklý obličej, no byla jsem jak kulička
Tělo mi kvůli tomu zadržovalo vodu v těle, ale po vysazení šlo skoro všechno během asi 2 měsíců dolů. Totálně mi to rozhodilo i imunitní systém, až teď po 5 letech od vysazení se z toho teprve pořádně dostávám. Je však pravda, že jsem k tomu brala ještě Metotrexát, taky dost velkej hnus. Ale myslím si, že se nemusíte stresovat, když to budete brát jenom 2 měsíce, „následky“ nebudou tak ošklivé. I kdybyste přibrala, potom to zas půjde dolů ![]()
AC.
Co jineho mi zbyva
jedine tohle mi zabere… Nikdo z okoli kortikoidy nebral, tak se nemam koho poptat. Dekuji za odpovedi holky
doufam, ze to nebude tak strasne ![]()