Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
mamca85 píše:
Ahoj holky,jak řešíte vedra doma?máme okna na jih,mám zavřená okna vyvětrala jsem ráno a už mi nepomáhá ani větrák.Mám tady 31 stupňů.jak to řešíte vy doma?
Tak to jsme na tom stejně!Taky máme okna na jih a sluníčko od rána do večera.Včera bylo na teploměru v obýváku 30 stup.
A když potřebuju péct v troubě,nebo žehlit,to je teprv mazec
Někdy mám chut strčit si hlavu do mrazáku ![]()
Tak my větráme celý den,mám stáhlý žaluzky,ale stejně to nepomáhá.Včera bylo 29°c v obýváku,jinak pouštíme větrák,ale žádnej zázrak to teda není ![]()
Větrám hlavně v noci a dopoledne.pak zatemním celý yt a otevený okno jen v kuchyni kam praží jen dopoledne.Stejně je tu 28st.
Je mi z toho blivno.V obýváku,kde jsme většinou máme větrák.Je to o malinko lepší,ale teplota nespadne,jen že to fouká ![]()
Dneska jsem musela žehlit a do toho myla myčka.Fakt mazec,bylo mi fakt dost špatně ![]()
Okna sice na sever, ale máme tady tak 26-27st. Okna otevřený, mít je zavřený, tak zdechnu úplně
A větráky. Občas dám na větrák plenku namočenou ve vodě.
mamca85 píše:
Ahoj holky,jak řešíte vedra doma?máme okna na jih,mám zavřená okna vyvětrala jsem ráno a už mi nepomáhá ani větrák.Mám tady 31 stupňů.jak to řešíte vy doma?
Tak to je šílený!!! Máme taky okna na jih a dnes tu máme 25 st., ale jsme naštěstí v baráku. Když jsem bydlela v bytě, tak jsme v přízemí měli i 28 st.
Nejlepší je neotvírat přes den okna a mít stažené žaluzie, jinak se tam to teplo hrozně rychle natáhne
Nedávno jsem byla na dovolené v ČR a bydleli jsme v podkroví a tam bylo fakt na umření. Přes den jsme radši lítali po městě a v noci chcípali vedrem i při otevřeném okně ![]()
Mame centralni klimatizace, spoustu lidi namitne ze je to nenzdrave atd. no nevim co je min zdrave jestli se nevyspat pac je vedro nebo spat u klimatizace, kdyz se delaji pravidelne servisy a mneni filtry take je to uplne ok, samozrejme to nejak moc neprehanime, napr. kdyz je venku 30 tak si tam nastavim 25-27 a ne nejakejch silenejch 18. Sousedka si koupila mobilni a je take spokojena.Dle meho jsou to dobre investovane penize, v zime platime za topeni proc ne v lete za klimu a navic se s ni da take pritopit a nepotrebujete ventilator a jako bonus nemate komary. doporujucuji.
Bydlíme v domě, okna na všechny strany, ale přes den zásadně neotevíráme.Větráme v noci, ráno zavřeme,zatáhneme žaluzie a když pak přijdu z venku, je to jako balzám.Otevřenými okny jde totiž dovnitř jen horký vzduch, takže si nic nepomůžete ![]()
Oživuji diskusy ohledně vedra, potřebuji rady jak cestovat v autě s prckem ve vedrech. Jezdíme pravidelně co 14 dní k manželovým rodičům cca 1,5 h. cesty. Ted jsem tam byli v těch vedrech, malej v sedačce úplně zpocené vlásky (8 měs.) Měl jen body a plátěné kalhotky. Pouštíte klimatizaci? Třeba na málo? Nebo vůbec, bojím se jí, ale jinak se v autě nedá vydržet, otevřené okno moc nepomáhá a zas se bojím ofouknutí…máte nějakou radu? Jak to děláte vy?
Ahoj, my normálně používali klímu, jinak se nedalo vydržet. Dejte jí jen o cca 2 stupně míň, jak je venku, takže přechod nebude žádná drasťárna, ale v autě Vám bude příjemně. A jinak stínítka, ať na dítko přímo nesvítí.
MY takto jezdíme taky s malou od miminka a to 450km.Do auta jde většinou v overálku s krátkýma rukávama a nohavičkama nebo jen v body.Má stinítko nebo dávám na okno plínku.
U prvního auta jsme klimu neměli, takže jsme občas otevřeli okýnko, ale na dálnici to moc nejde, takže jen puštěný větrák.
U auta s klimou pouštíme, hlavně zepředu na nohy a ne na moc nízkou teplotu.Vypínáme tak 20 minut před dojezdem, aby se zase vzduch udělal stejný jak venku.Malá ještě nebyla nemocná a to má 20.měsíců
no jéžiš. neblázni, bez klimatizace bychom všichni umřeli v autech vedrem. Pusť klimatizaci a prcka víc oblékni, foukat to na něj nebude a nebude tak zpocený. Já mám ráda v autě o dost chladněji, než se doporučuje při vedrech mít a nikdy nikomu z nás z toho rozdílu nic nebylo
Já mám teď dočasně auto bez klimošky a chudák dítě
zvyklé na chladno.. Ale dá se taky, jak byl úplně malej, měla jsem též auto bez klimatizace, byl jen lehounce oblečenej a já každou chvíli otevírala okno a nechala „funět“ studený vzduch. Ono to dítko neohrozí, protože je vzadu, ale klíma je klíma.
určitě používej klimatizaci. my ji míváme tak na 24° a vše OK
Dík, já se jí bála, malej taky ještě nemarodil, manžel ji po cestě občas pustil, na 19, ale jak jsem ucítili, že se trochu ochladilo, zse to vypl. asi lepší nechat běžet na těch o 5 méně, vyzkoušíme uvidíme, malej se vůbec dost potí, při spaní nejvíc.