Vedro doma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
26.8.11 17:38
mamca85 píše:
Ahoj holky,jak řešíte vedra doma?máme okna na jih,mám zavřená okna vyvětrala jsem ráno a už mi nepomáhá ani větrák.Mám tady 31 stupňů.jak to řešíte vy doma?

Tak to jsme na tom stejně!Taky máme okna na jih a sluníčko od rána do večera.Včera bylo na teploměru v obýváku 30 stup. 8-o A když potřebuju péct v troubě,nebo žehlit,to je teprv mazec :oops: Někdy mám chut strčit si hlavu do mrazáku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
26.8.11 19:26

Tak my větráme celý den,mám stáhlý žaluzky,ale stejně to nepomáhá.Včera bylo 29°c v obýváku,jinak pouštíme větrák,ale žádnej zázrak to teda není :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.8.11 20:21

Větrám hlavně v noci a dopoledne.pak zatemním celý yt a otevený okno jen v kuchyni kam praží jen dopoledne.Stejně je tu 28st. :-( Je mi z toho blivno.V obýváku,kde jsme většinou máme větrák.Je to o malinko lepší,ale teplota nespadne,jen že to fouká :mrgreen:

Dneska jsem musela žehlit a do toho myla myčka.Fakt mazec,bylo mi fakt dost špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
26.8.11 22:50

Okna sice na sever, ale máme tady tak 26-27st. Okna otevřený, mít je zavřený, tak zdechnu úplně 8-o A větráky. Občas dám na větrák plenku namočenou ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
26.8.11 23:36
mamca85 píše:
Ahoj holky,jak řešíte vedra doma?máme okna na jih,mám zavřená okna vyvětrala jsem ráno a už mi nepomáhá ani větrák.Mám tady 31 stupňů.jak to řešíte vy doma?

Tak to je šílený!!! Máme taky okna na jih a dnes tu máme 25 st., ale jsme naštěstí v baráku. Když jsem bydlela v bytě, tak jsme v přízemí měli i 28 st. :cert: Nejlepší je neotvírat přes den okna a mít stažené žaluzie, jinak se tam to teplo hrozně rychle natáhne :cert: Nedávno jsem byla na dovolené v ČR a bydleli jsme v podkroví a tam bylo fakt na umření. Přes den jsme radši lítali po městě a v noci chcípali vedrem i při otevřeném okně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
27.8.11 00:23

Mame centralni klimatizace, spoustu lidi namitne ze je to nenzdrave atd. no nevim co je min zdrave jestli se nevyspat pac je vedro nebo spat u klimatizace, kdyz se delaji pravidelne servisy a mneni filtry take je to uplne ok, samozrejme to nejak moc neprehanime, napr. kdyz je venku 30 tak si tam nastavim 25-27 a ne nejakejch silenejch 18. Sousedka si koupila mobilni a je take spokojena.Dle meho jsou to dobre investovane penize, v zime platime za topeni proc ne v lete za klimu a navic se s ni da take pritopit a nepotrebujete ventilator a jako bonus nemate komary. doporujucuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
27.8.11 01:24

Bydlíme v domě, okna na všechny strany, ale přes den zásadně neotevíráme.Větráme v noci, ráno zavřeme,zatáhneme žaluzie a když pak přijdu z venku, je to jako balzám.Otevřenými okny jde totiž dovnitř jen horký vzduch, takže si nic nepomůžete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
1.5.12 16:05

Oživuji diskusy ohledně vedra, potřebuji rady jak cestovat v autě s prckem ve vedrech. Jezdíme pravidelně co 14 dní k manželovým rodičům cca 1,5 h. cesty. Ted jsem tam byli v těch vedrech, malej v sedačce úplně zpocené vlásky (8 měs.) Měl jen body a plátěné kalhotky. Pouštíte klimatizaci? Třeba na málo? Nebo vůbec, bojím se jí, ale jinak se v autě nedá vydržet, otevřené okno moc nepomáhá a zas se bojím ofouknutí…máte nějakou radu? Jak to děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.5.12 16:07

Ahoj, my normálně používali klímu, jinak se nedalo vydržet. Dejte jí jen o cca 2 stupně míň, jak je venku, takže přechod nebude žádná drasťárna, ale v autě Vám bude příjemně. A jinak stínítka, ať na dítko přímo nesvítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
1.5.12 16:12

MY takto jezdíme taky s malou od miminka a to 450km.Do auta jde většinou v overálku s krátkýma rukávama a nohavičkama nebo jen v body.Má stinítko nebo dávám na okno plínku.
U prvního auta jsme klimu neměli, takže jsme občas otevřeli okýnko, ale na dálnici to moc nejde, takže jen puštěný větrák.
U auta s klimou pouštíme, hlavně zepředu na nohy a ne na moc nízkou teplotu.Vypínáme tak 20 minut před dojezdem, aby se zase vzduch udělal stejný jak venku.Malá ještě nebyla nemocná a to má 20.měsíců

• Citovat
  • Upravit
13119
1.5.12 16:13

no jéžiš. neblázni, bez klimatizace bychom všichni umřeli v autech vedrem. Pusť klimatizaci a prcka víc oblékni, foukat to na něj nebude a nebude tak zpocený. Já mám ráda v autě o dost chladněji, než se doporučuje při vedrech mít a nikdy nikomu z nás z toho rozdílu nic nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.5.12 16:21

Já mám teď dočasně auto bez klimošky a chudák dítě :roll: zvyklé na chladno.. Ale dá se taky, jak byl úplně malej, měla jsem též auto bez klimatizace, byl jen lehounce oblečenej a já každou chvíli otevírala okno a nechala „funět“ studený vzduch. Ono to dítko neohrozí, protože je vzadu, ale klíma je klíma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21494
1.5.12 17:01

určitě používej klimatizaci. my ji míváme tak na 24° a vše OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.5.12 17:25

Normálně pouštím, šak dozadu to nefouká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
1.5.12 19:20

Dík, já se jí bála, malej taky ještě nemarodil, manžel ji po cestě občas pustil, na 19, ale jak jsem ucítili, že se trochu ochladilo, zse to vypl. asi lepší nechat běžet na těch o 5 méně, vyzkoušíme uvidíme, malej se vůbec dost potí, při spaní nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný