Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,jak řešíte vedra doma?máme okna na jih,mám zavřená okna vyvětrala jsem ráno a už mi nepomáhá ani větrák.Mám tady 31 stupňů.jak to řešíte vy doma?
Taky větrám ráno, pak zavřu, zalígruju a fertig. Dobrý jsou na to žaluzie. V těhle vedrech sníží teplotu v pokojích tak o 8 - 10 st.
ahoj … já mám jedno okno na jih, zbylá na západ, bydlíme v 11.patře paneláku a už tu „chcípáme“ … nepomáhá nic, ale když se najde někdo kdo má dobrou radu, jak na to, budu jen ráda ![]()
Mobilní klimoška, bez ní by mi pošlo dítě
Verunka má okno na jih, navíc střešní a i přes sluneční clonu má na poobědový spaní cca 27°C a na noc 30°C. Klimoška to sráží o několik stupňů.
myslím, že jinak než jak to děláte (větrat ráno, uzavřít, zatemnit) není.
Pokud nechcete investovat do klimošky, kterou však většina obecně (vč. mojí osoby) považuje za nesmysl. Pak jedině se zkusit pozeptat na ty rolovací venkovní žaluzie - asi budou fungovat dobře, když to mají v každém jižnějším státě jako běžnou součást bydlení.
ještě jsem udělala jednu věc,tak snad to trochu pomůže,dala jsem studenou vodu do zvlhčovače vzduchu,a větrák mi to rozhání,tak snad se to zlepší.
Mame okna na zapad a v loznicich venkovni rolovaci zaluzie. Kdyz je uplne zatemnim, zavru dvere do loznice, tak tam je vecer o neco chladneji nez v obyvaku, ale stejne na noc 27
Takze zadna olympiada teda… V obyvaku mame kolem 7. vecer ted tak 33… ![]()
My větráme k večeru, když se trochu ochladí a ráno. Pak se zalígrujeme. Zatahneme žaluzky, zavřeme okna a pustíme ventilátor. Zrovna teď mám v obýváku 24°C. Jenže jsme v přízemí jednopatrovýho rodinnýho domku. Předevčírem manžel napustil plnou vanu studený vody a nechal po bytě otevřený dveře
. Prý to taky ochladí byt, ale byla jsem v práci do večera, tak nemohu posoudit jestli to pomohlo.
peggy.sl píše:
Máme klimatizaci a děláme si doma mrazák…
Taky máme okna na jih, navíc jsme v patře rodinného domku. Malá je po očkování, má horečku, tak to teď řeším tak, že spí v přízemí v kočárku u schodů, tam je chládek a já si sportuju běháním po schodech v desetiminutových intervalech… jinak prostě v noci a ráno větráme, zatažený žaluzie a já se třikrát denně sprchuju, nebo se jdem přisockovat za švagrovou do bazénu. ![]()
my větráme jen v noci, dokořán všude
a nám to tady pálí od rána, takže jsme zatemněni, naštěstí pak bysme už asi chcíply, teploměr nám na okně ukazuje 39st a doma máme 26, ale i tak je to mazec
Máme barák,takže je to asi o ničem jiném.Mám krásných 25 a to v obýváku,který je na jih(hodně oken-francouzký) a řeším to tak,že ráno vyvětrám a pak zatáhnu žaluzky v celém domě a ani okna neotevřu…jinak taky bych byla pro klimu,když se to nepřehání,tak je super ![]()