Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ženy ![]()
Mám dotaz, prosbu, téma.. nejím maso, dcera maso odmítá odjakživa absolutně, syn se na něj taky netváří moc odvařeně.. většinou vařím nějaké vegetariánské dobroty, ale mám málo receptů fofrovek, když doletíme pozdě z města, co bych měla hrk hrk hotové, zdravé, dobré.. dělávám v takovém případě těstoviny s osmahnutou zeleninkou, do půl hodiny jídlo na stole.. nějaké další typy? Případně i nerychlovky, ráda zkusím třeba něco nového. Teď ujíždíme na zapečeném lilku s rajčaty, bramborem a mozzarelou.. ![]()
Třeba zeleninové rizoto..jinak za mě nejlepší vegetariánské jídlo smažák ![]()
@K-Black píše:
@slavuska1 s hranolkama a tatarkou![]()
no fujtajxl zensky..bych upadla do komatu ![]()
@1.zizi píše:
no fujtajxl zensky..bych upadla do komatu
fakt? nebo jsi tlustá a jsi na dietě?
![]()
Zapečenej lilek s mozzarelou miluju! ![]()
já mám ráda ještě gnocchi nebo lasagne nebo palačinky se špenátem, s žampionama nebo se zeleninou, zapečenou cuketu, pečený brambory s kys. zelím, pečený brambory s hokaido dýní, kuskus nebo rizoto se zeleninou, čočku/špenát s vajíčkem. pak sladký - rýžová kaše, buchtičky s krémem, palačinky s ovocem, ovocný knedlíky.
víc mě teď nenapadá ![]()
taky uvítám další inspiraci ![]()
My milujeme brambory na vsechny zpusoby, ale nejvic na bouchacku s tvarohem a cervenou cibulkou…jogurtovou polevku s koriandrem, lilkovy kaviar, pecene papriky s kozim syrem…ruzne druhy pizz(treba syrovou s vlasskymi orechy a hruskami)…ted sezona hub, takze houby na vsechny zpusoby..jestli aspon trochu tolerujete ryby a morske plody, tak dalsich milion skvelych jidel z nich..je toho hrozne moc…
@K-Black no tlusta jsem
…jednou jedinkrat jsem si dala pul smazaku a bylo mi dva dny blbe…
Se zeleninou cokoliv, jáhly, kus kus, pohanku, rýže, těstoviny
to vše i v zapečené formě
čočka je rychlá, červená ještě rychlejší
saláty zeleninové, ale i těstovinové čína ze sojového masa
guláš z hlívy ústřičné, nebo i hub jakýchkoliv
těstoviny se sýrovou omáčkou
noky se smetanovou omáčkou se žampiony šťouchané brambory s cibulkou a cizrnou a česnekem, škubánky
brambory jen tak na loupačku s kefírem a máslem, solí
Toho je nepřeberné množství ![]()
To já mám problémy-dcera už z vegetariánství přesedlala na veganství ![]()
Příspěvek upraven 08.10.13 v 23:04
Na cibulku dám ohřát fazole v rajčatové omáčce, nechám chvíli dusit, potom přidám rýži a česnek (nemusí být). Připadlo mi to jako divná kombinace (vařila to spolupracovnice), ale je to dobré ![]()
Dýňová polévka s pohankou, nebo i klasická, pečená dýně s bramborem a česnekem, brokolicová polévka, květák na mozeček,
placičky-květák, brokolice, čočka, zelí-meze se nekladou špenát s těstovinou-bramborem
Moje nejoblíbenější jídlo je veget. Pečený lilky! Osmažím lilky na kolečka na oliv. oleji, pak je vrstvím na pekáč potřu raj. protlakem, proložím mozarellou a listy bazalky. Celé posypané parmezánem a zapečené. Lepší jídlo neznám.
Jinak rychlovky - hromada zeleniny na oliv. oleji na panev, poklici, podusit. Vedle do misky zalit kuskus a jídlo je za 20 minut i s přípravou na stole ![]()
Nebo si kup tortilly, potři česnekem, naplň zeleninou, trochu sýra a zapeč v grilu. Je to hned, žádný nádobí ![]()
Smažák u nás moc nejede.. mně tedy jo, ale do půl hodiny po konzumaci jsem jak před porodem, nafouklé břicho do obřích rozměrů, ale přijde mi, že spíš oteklé než nadmuté.
Ale ňom teda.
@emicka09 Pečené bramboroy s kyselím zelím??? To jak??? Bože palačinky ovocné musím zas někdy udělat.. jej to budou zas chutě.. ![]()
@1.zizi Pečené papriky s kozím sýrem? Jak toto?? ![]()
Mívám v mražáku Robi a dá se to smahnout jako řízek s bramborem a salát neob kompot k tomu. ![]()
Jinak kluci mají moc rádi třeba houbový nebo hlívový guláš s domácím knedlíčkem, sabji z jakékoliv zeleniny a k tomu rýži, luštěniny na husto nebo i polévky.
Jako rychlovku, když potřebujeme někam jít dělám třeba kuskus s čerstvou zeleninou a tofu s domácím kečupem (spíš taková rajčatová omáčka). No je toho hodně.
Jsem fakt ráda, že jsi to téma otevřela…občas mi chybí inspirace. Taky maso nejíme.