Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravim ![]()
jak se dnes vsechny mate? Vcera vecer jsem chvili koukala na porady o vareni na Paprice a fascinoval me Jamie Oliver, jak stihal varit za 15 minut
Varim pro vegetariana a jak delamm, tak delam, driv nez za pul hodiny az hodiny to hotove nemam. Prijde mi, ze to cisteni zeleniny mi zabere neskutecne casu ![]()
@MaWe Přesně proto nesnáším vaření a jsem neskutečně šťastná, že mám chlapa, kterého vaření baví. Bohužel je to masožravec a žral by biftek i k jabku, kdyby na to měl peníze.
Takže s vege jídly je na tom bledě, ale já maso prostě téměř nekupuji, takže holt musí vařit vege, když už vaří, jakože poslední dobou vařím já, páč on je furt někde na služebkách a maká a papíruje..
Nesnáším tu ztrátu času s vařením. Proto jsem zakládala diskuzi na vege rychlovky.
Ale jinak tedy co jde, to nečistím, jen omyju pod vodou, třeba brambory, když mají hezkou slupku, jen odrhnu houbičkou, mrkev je hned, rajčata, lilek apod jen omyju, to samé košťálová zelenina.. a to pokrájení je šup.. ježiš co mi na tom všem vlastně tak trvá???
Jinak teda Jamie Oliver je frajer, i chlap ho miluje. Kdysi si stáhl s ním všechny pořady a ležel v tom asi dva týdny. Ale pak ten měsíc, to byly lahůdky teda.. a sprostých slov, když se mu rozlepily ravioly plněné čokoládou ve vodě apod.. ![]()
@Elata Taky mam chlapa, ktereho vareni bavi, dokonce pece i kynute, coz ja neumim
ale protoze ted delam profi manzelku, tak by bylo asi trapne, kdyby varil obedy v tydnu ![]()
Taky nevim, co se s tim tolik crcam, ale kdyz jsem zkusila smichat konzervy a sklenicky, tak nam to tolik nechutnalo jako to „vyvarovani“ ![]()
Zitra budu delat omacku z lisek, zase to bude na dlouho ![]()
Já jsem v práci, takže přes týden to pohasvkuju jak se dá. K večeři hodím hokaido do trouby a bude.
Dívaly jste se v neděli na CT1, pořad Herbář? Doporučuji!
@Elata pavouky nemáme v akvárku
Jen necháváme být ty, co se tu nastěhovali sami. Sem tam nějaký sekáč či domácí či co to je. Kluci je mají fakt rádi a vymýšlí jim jména. Akorát, jak se odstěhují jinam, tak je to trochu problém.
Ať se děti brzy uzdraví.
@MaWe mňam, lišky bych si dala hned.
Já dnes zapekla normální dýni, brambory a cibulku s kořením na grilovaný sýr a olivovým olejem. Bylo to trochu pálivé, ale jinak rychlá dobrota. Malému jsem do toho ještě nakrájela uzené Tofu.
Nevím, kdo se tu ptal na Robi - je to rostlinná bílkovina. Fajn i třeba na letní grilování. http://www.robi.cz/
@Tinuvien Jo tak tyhle pavoučky tu máme taky.. Zvlášť dcera je má dokonale zmapované. Jména jim nedává, ale když jsem chtěla vysát pavučiny na stropě, tak spustila hysterák, že to nemůžu myslet vážně, že tam přece bydlí ten maličký, co je vidět jenom ráno..
Tak se holt koukáme na pavučinky..
A děkuji za přání uzdravení, dcera už se dnes jevila celkem ok. Samiš měl v noci horečky až blil, přes den už to klesalo, i se chvíli chechtal, tak snad už to taky potáhne do pryč. ![]()
Mňam, dýni nějak bych si dala, musím pokoumat, nikdy jsem to moc nejedla, chytá mě na to chuť.
@Tinuvien jo jo, to věřím, pochutnali jsme si. Musím ještě koupit, dokud prodávají a zamrazit, ať máme na zimu ![]()
Ta dýně vypadá lákavě ![]()
@MaWe a to ty lišky sbíráte sami? Já je viděla včera v zelenině, ale nějak jsem se neodhodlala. ![]()
Zítra se asi pustím do růžičkové kapusty, máte nějaké návrhy jak na ni? Na cibulce a se smetanou už mě to moc nebaví. ![]()
@Tinuvien píše:
@MaWe a to ty lišky sbíráte sami? Já je viděla včera v zelenině, ale nějak jsem se neodhodlala.Zítra se asi pustím do růžičkové kapusty, máte nějaké návrhy jak na ni? Na cibulce a se smetanou už mě to moc nebaví.
V sezone ano, ale nezijeme v CR. Tady si je muzu dovolit koupit v obchode nebo na trhu, je to opravdu bezpecne ![]()
Ja dnes obed varit nemusim, ale k veceri jdu delat cockovou polevku. Dcerka i manzel ji miluji ![]()
s ruzickovou kapustou nepomuzu, to je jedna ze dvou veci, ktere nejime ![]()
ale mlady kvetacek s mrkvi za syrova, majonezou a ruznymi seminky jako salat je neco neskutecneho ![]()
@MaWe Děkuji za optání.
Jj, dcera už vesele trajdá do školy a mladý už je snad taky ok. Akorát se ještě nezbavil protivnosti, díky čemuž jsem objevila deroucí se horní dvojky, takže si na svého vysmátého spokojeného malého prince ještě pár dní počkám a musím vydržet to malé protivné telátko třískající věcma..
Už aby byl zas chvilku klid, mám všeho nějak nad hlavu už. A došel mi lilek.
![]()
@Elata vesmes dobre zpravy
Lilek Ti jeden muzu poslat ![]()
Dnes nevarim, jeste tam je cockova kase, budeme dojidat. Vcera jsem delala houbovou nadivku s bramborovou kasi, bylo to moc dobre. Zitra dam asi španělskou tortilu - ruzna zelenina, vejce, brambory, bylinky, opece se a pak jeste soupne do trouby.
Moooc dobre, pokud nekdo bude chtit, napisu recept
Co delavate k ryzi? Neco jineho nez rizoto nebo cinu bez masa prosim? ![]()
U nás frčí rýžový nákyp, sladká rýžová kaše (což je vlastně to samé, jen u nákypu to ještě strčíš do trouby..
).. jedna z mála věcí, které mi sní i monsterka dost, takže do toho strkám všelijaké ovoce, broskve, maliny, ostružiny, borůvky, jabka.. ty jsou hodně bohaté na různé vitamíny a minerály, tak jen ať holka baští, jinak jsem z ní na mrtvici. Jinak je schopna sníst dva plné talíře bílé rýže smíchané s konzervou kukuřice a hrášku..
Asi je to děsně dobré.. já si to dle jejích slov „zničím“ ještě protlakem, rajčaty, paprikou atd..
Jinak u rýže taky tápu. Celkem nepraktická příloha. ![]()
Lilka asi dneska zase koupím. Na něm mám nějakou akutní závislost či co. Denně lilek, třeba jen prosolený a osmahnutý na másle s tmavým pečivem potřeným lučinou apod.. och och.. ![]()
Holky, já rýži dávám k rajské nebo koprové omáčce. Ale stejně ji děti milují úplně nejvíc suchou.
Nebo taky k zeleným fazolkám na smetaně a vlastně taky k houbám na smetaně.