Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Budete potřebovat: jednu větší brokolici, cibuli, 3 brambory ( spíše větší),smetanu na šlehání, Natur bujon bez soli zeleninový(1-2 kostky, dle chuti).
Cibuli osmažíme na oleji (v hrnci), přidáme oloupané brambory, brokolici, zalijeme cca 1 litrem vody a přidáme 1-2 kostky bujonu. Až jsou brambory a brokolice uvařená, vše v hrnci rozmixujeme a zjemníme smetanou. My nejčastěji podáváme se smaženou houskou ![]()
@DádaKD Nikdy jsem takovou polévku nejedla, ale když už mám recept přímo pod nosem, tak to musím ochutnat. Vypadá to, že bude výborná. Taky se už roky chystám vyzkoušet koupit syrovou červenou řepu a něco z ní udělat. Protože i tu zavařovanou (z obchodu) mám ráda.
@DádaKD taky delavam takovou, ja pllevky takto mixuji snad uz vsechny ![]()
@MaWe píše:
Prave pecu parmazanove kosicky, citite to?
A víš, že jo? ![]()
@bimbama z červený řepy miluju http://loskutak.nova.cz/…na-repa.html je to pochoutka
Kdysi v osmé třídě jsme měli vaření. Dělali jsme tam výborný salát. Kdyby jste ho někdo náhodou znal a poradil, co tam všechno patří. Já už si to moc nepamatuju. Vím, že to bylo z červeného čerstvého zelí, pomeranče a dál ještě něco, ale nemůžu si vzpomenout. Myslím, že i šťáva z citronu a mám pocit, že ještě něco.
Určitě tam ale nebyl jogurt nebo něco takového.
Ani na internetu jsem to nenašla.
@bimbama já znám takhle salát z bíleho nebo čínského zelí, dávám tam teda mandarinky, kukuřici a rozinky (dopředu namočené). Zelí se nakrouhá, smíchá se zbytkem ingrediencí a zaleje dresinkem z řeckého jogurtu, medu, citrónu, soli a trochy pepře.
Dnes jsem vařila pórkovou polévku s chlebovými kostičkami, brambory a k nim zelené fazolky na smetaně s Robi.
@bimbama jdu pokracovat v peceni, tenhle tyden je toho nejak moc ![]()
@MaWe Vegetariánský oběd asi, viďte? My dnes máme to kuře totiž.
Ale chystám se na tu brokolicovou polévku.