Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Klasika zelenina, bílí Vega jogurt, určitě je i majonéza (tu jsem nehledala). Existuje Vega vejce a vajecna sůl(ta jen Tak chutná). Jako řízek nějaký Vega řízek
Však to není složité. Myslím, že že salátem bych si jako běžný kozumet poradila. Vega salámy jsou taky mňamka
Babička dělala celá desetiletí ovocné knedlíky, nebo šišky s mákem. Měla je výborné.
Já dělám často pohankové rizoto s dýní a sušenými rajčaty+na co má kdo chuť.
Loni třeba i palačinky, jestli je to dost sváteční neřeším.
Nejsem vegetarián. Ale miluji k bramborovému salátu obalené žampiony.
Každý rok si je chystám.
Příspěvek upraven 27.11.23 v 10:54
Salát v pohodě a k tomu třeba smažený celer, tofu, cokoliv… Dnes už je těch možností strašně moc.
Pokud by ses chtěla přiblížit klasice v podobě ryby se salátem, tak jak už tu bylo zmíněno, salát ve veganské obměně je úplně na pohodu, a k tomu cokoliv smaženého od zeleniny přes houby. Rybí chuť se dá vytunit řasami, jak u hlívy tak třeba u tofu.
Co se týče smaženého, tak doporučuju způsob tempury, je veganský, smaží se v hrašce a je to velká dobrota, osmaží se takhle různá zelenina, houby a skvěle to křupe ![]()
https://www.jimejinak.cz/…ne-v-hrasce/
Úplně netradičně třeba vege sushi, děláme doma a ty základní maki závitky jsou fakt brnkačka a milujeme kromě jiného kombinaci avokáda a manga.
Pro skvělé inspirace na veganské recepty doporučuju web Jíme jinak, jsou tam mraky receptů i pro nečleny klubu, od úplně jednoduchých po fakt kreativně pojaté kombinace právě pro slavnostnější příležitosti ![]()
Klidně i třeba obyčejný smazeny sýr bych si dala k bramborovému salátu místo ryby/masa
nebo grilovany. To by u nas tutově jedli všichni a nikdo by se neosklibal. Nepises moc, co mate radi.
Zkus mrknout na IG nebo Youtube: MaruškaVeg. Určitě se inspiruješ.
@Rhian píše:
Pokud by ses chtěla přiblížit klasice v podobě ryby se salátem, tak jak už tu bylo zmíněno, salát ve veganské obměně je úplně na pohodu, a k tomu cokoliv smaženého od zeleniny přes houby. Rybí chuť se dá vytunit řasami, jak u hlívy tak třeba u tofu.
Co se týče smaženého, tak doporučuju způsob tempury, je veganský, smaží se v hrašce a je to velká dobrota, osmaží se takhle různá zelenina, houby a skvěle to křupe
https://www.jimejinak.cz/…ne-v-hrasce/Úplně netradičně třeba vege sushi, děláme doma a ty základní maki závitky jsou fakt brnkačka a milujeme kromě jiného kombinaci avokáda a manga.
Pro skvělé inspirace na veganské recepty doporučuju web Jíme jinak, jsou tam mraky receptů i pro nečleny klubu, od úplně jednoduchých po fakt kreativně pojaté kombinace právě pro slavnostnější příležitosti
Díky, mrknu tam. ![]()
Právě hledám trochu něco slavnostnějšího a zajímavějšího, jinak bych samozřejmě věděla, co udělat místo masa (tofu, smažák, náhražky z obchodu). Ale chtěla bych si právě trochu zablbnout. ![]()
Pokud jen vegetariánská, ne veganská, tak normálně bramborový salát a k tomu si obalte, co máte rádi - cuketu, květák, tofu ![]()
Jinak mám i obě její kuchařky (ale sama vegan nejsem, ale ráda občas zkouším něco jiného), takže kdybys chtěla nějaký konkrétní recept, ráda do zprávy pošlu vyfocený. Kdybys měla zájem, napíšu Ti i jaké vegan recepty tam na Štědrovečerní večeři má a pak si vybereš co chceš vyfotit. Jen pošli prosím SZ.
@kaja00 píše:
Zkus mrknout na IG nebo Youtube: MaruškaVeg. Určitě se inspiruješ.
Maruška je skvělá. Má čistě veganské recepty, zakladatelka je vegetarián.
Jsem vegetarián mnoho let, ale na Vánoce se stravuji standardně jako v průběhu celého roku. Špatná není obalovaná mrkev. Místo smažení je lepší pečená v troubě.
@krecik.dzungarsky píše:
Maruška je skvělá. Má čistě veganské recepty, zakladatelka je vegetarián.
Veganské mi nevadí, spousta těch jídel je velmi dobrých. Jen si netroufnu se tak stravovat pořád. Malé krůčky, možná někdy. ![]()
Ahoj
Letos budeme slavit první vege vánoce a tak jsem začala přemýšlet jak pojmout štědrovečerní večeři. Polévka bude kyselice, takže tam bez problému, ale nevím jak zajímavě pojmout hlavní chod. Do teď jsme měli vždy rybu a tak to potřebuju něčím nahradit.
Místní vegetariáni (nebo vegani), máte nějaké tipy/recepty, co děláte vy? Budu ráda za jakoukoliv inspiraci.
PS: Nestojím o diskuzi jestli vege jo/ne, čistě jen recepty, díky!