Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny uživatelky e-mimina.
Jsem na konci 16tt,přibrala jsem asi 4-5 kg a mám už bříško jako hrom.
Až do včerejška mě vůbec nenapadlo se zabývat tím, jestli mám větší břicho než ostatní.
Ale potkala jsem sousedku, která pokaždé, co mě potká, tak si neodpustí nějakou štiplavou poznámku k mému těhotenství respektive velikosti bříška. Včera mi sdělila, že ona měla takové břicho až v 6. měsíci a do té doby to nebylo vůbec vidět a že prý za chvilku budu vypadat jakože čekám dvojčata. Tak ať prý s tím něco dělám!!! Prý, že se dneska velké břicha nenosí. No nestačila jsem zírat!!
Mě je samozřejmě jedno, jestli budu mít břicho největší z celého vesmíru, pro mě je nejdůležitější, aby se u mě cvrček nebo cvrčková měli co nejlíp. Ale lhala bych, kdybych řekla, že mě to vůbec nerozhodilo.
No asi se jí příště radši obloukem vyhnu.
Petra
Sousedka je nana pitoma, posli ji di haje. Nebo ji rekni, ze uz je to zase v mode..:-) Ja jsem mela taky brisko jako meloun a vim, jak me stvaly vecne hlasky: To budou dvojcatka, hihihi? Ale my to mame asi v rodine - mamince taky rikali, ze vidi nejdriv bricho a za dlouhou dobu az ji. Primar pry tehdy prohlasil, ze je rarita, ze tolik vody jeste nevidel…
Hlavne, at je mimco zdrave, kvuli tomu bych brisko klidne tahala na trakaci pred sebou..:-)
Ahoj, myslím že jsi tak moc zatím nepřibrala. Na každém to jde vidět jinak rychle, ja jsem měla taky břicho obrovské, ale to hlavně tím že jsem přibrala 25kg celkem. Kašli na sousedku, a těhotenství sí na plno užívej. Tak hodně štěstí, Zdraví tě Ostravačka
Lucie.
Ahoj!
Nic si z toho nedělej. Ať si trhne nohou. Co jí je do tvýho břicha, že?!
Já měla taky docela balón a občas jsem slyšela nějakou trapnou poznámku, ale raději jsem to brala s humorem. I když někdy to dokáže pěkně vytočit.
Jo a třeba příště se jí zeptej, jestli náhodou není těhotná…
Ahojky,
kašli na ni, kdo ví jestli ti nezávidí, že jsi těhotná ![]()
Já jsem měla taky veliké bříško a nakonec malá měla jen 2,8 kg. Ale měla jsem hromady vody. No a moje známá, která čeká dvojčátka a teď je v 9 měsíci, má bříško jako já v 6.
Je to opravdu individuální, každá jsme jiná. Hlavně kvůli ní, prosím tě, nezačni držet nějaké diety nebo přehnaně cvičit. Ta můra ti za to nestojí, a ještě bys mohla ublížit prckovi.
Pěkně si užívej těhu, mysli jenom na samé krásné a pozitivní věci, nestresuj se a hlavně buď v pohodičce - ten človíček ti to pak vrátí až bude na světě. Uvidíš ![]()
P.S. Možná kdybys jí příště řekla něco čím bys ji totálně u:,–(ila, dala by ti už konečně pokoj, jedule jedna ![]()
Anera a Kačenka
No máš takové bříško jaké máš a jaké mimi potřebuje, takže bych to neřešila s ohledem na to, že jsi zase tolik nepřibrala.
Asi před 2 týdny jsme měli návštěvu, ta známá říkala, že měla takové břicho před porodem, jako já v 6.měsíci, tak jsem se tomu jen zasmála.
Na své těhotenství a bříško jsem pyšná, tak se podle toho i oblékám, často obtažená trika, i když nejsem žádný hubeňour, spíš naopak.
Sousedku buď ignoruj nebo se jí radši vyhni, ať ti nekazí náladu.
Jo a těš se ze svého bříška, i když se to nezdá, strašně rychle to utíká a za chvíli už budeš bez něj… ![]()
Elli 28tt
Velikost bříška - bože to přece není otázka mody nebo toho, že bychom si takové bříško naplánovaly:-) záleží na velikosti miminka, množství plodové vody(kdo ji má hodně samozřejmě má i mnohem větší bříško) a pak taky kolik baštíme, je jasné, že pokud se přejídáme, tak jsme prostě větší- to je ale jediná věc, kterou jako těhulky můžeme ovlivnit:-) Ale jinak ty můžeš mít bříško už teĎ velké a třeba už pak o moc nepovyroste a zůstane ti takové do konce:-)
Vůbec neřeš nějakou prdlou sousedku a klidně nos hrdě své bříško na obdiv-musíme si užívat jistá priviligia, která z toho vyplývaj:-)) Mě už tuhdle jedna paní pustila před sebe na veřejných záchodcích(no jo teď je vymetám, pořád musím čůrat)-tak mě to taky moc mile překvapilo a velice jsem to uvítala, protože jsem fakt potřebovala hodně:-))
Však teĎ naopak je modou, neschovávat bříška do velkých halen či volných šatů- všechno hezky vypasované, aby bylo vidět, jak jsem krásně těhulkové:-))
Užívej si pohodové těhu a na hloupé řeči se vykašly:-)))))))))
Papa H+L 22tt
Ahoj,
i já se přidám, nic si z toho nedělej. Já jsem to ze začátku i obrečela, když mi někdo říkal jak mám velké břicho a v kterém že to jsem měsíci. Nejvíc se mě dotklo když měla jednou blbou připomínku i moje mamka.
Jednou ovšem pohár už přetekl, mamce jsem tvrdě řekla že se mi nelíbí když ryje do mojeho břicha (možná jsem byla až moc tvrdá, pak mi to bylo líto) a můžu ti říct, že od té doby mám pokoj. Nejenom s ní, ale hlavně je to mým vlastním přístupem. Bříško si opatruju, vystrkuju ho a jsem na něho pyšná. Když někdo mele něco o dvojčatech nebo o tom že čekám mimčo i s postýlkou tak ho prostě ingnoruju nebo mu jednoduše řeknu že je to od něho hnusné takto rýt a ať mi dá pokoj… většinou to všem rychle dojde a omlouvají se, že to tak nemysleli a hlavně ať je mimčo ok.
Takže se tím vážně netrap, je krásné jaro, jsi těhotná a čekáš svého mimíska a to je přece to nejkrásnější na světě.
Komka
Úplně mi mluvíš z duše, nedávno mi kolegyně s takovým údivem řekla, že její známá měla menší bříško než já a to už byla v 9.m, já jsem teď v 7. měsíci. Taky mi takové řeči ubližují, ale musela jsem si zvyknout, protože když navštívím třeba bráchu, tak neslyším nic jiného něž „hele, už se valí“ nebo „čau sude“ prý vypadám, že bych mohla jít z fleku dělat sumo a slova jako „bečka“ se mi taky nevyhnuly od mého infantilního skoro-tchána. Někteří lidi jsou fakt IDIOTI
. Ale já už jsem klidná, protože podle doktora je vše OK, a můj poměr váhy a výšky je úplně v normě. Takže ať mi vlezou všichni na záda. Jako by v životě neviděli těhotnou ženskou.
Holky nenechte se rozhodit. Idiotům se prostě člověk někdy nevyhne. ![]()
Ahoj holky,
všem moc děkuji za odpověď. Moje sousedka je holt hrozně přízemní a fakt se jí budu radši vyhýbat.
Ať se ten prcek roztahuje jak chce, hlavně ať se mu tam líbí a všechno dobře dopadne.
Ale ještě jednou díky. Petra
Ahoj Peetulko!Já mám „opačný“ problém!Jsem v 19+2 a kdo neví že jsem těhotná-ani to nepoznal!Břicho sice mám,ale pořád nosím stejné volné věci jako jindy.Jsem totiž silná pořád.Má kamarádka začala hubnout a každý mne s ní srovnává-že bych se měla dát taky na dietu,když to dokázala ona ........!Tak jim řekla,že jsem těhotná,že dieta těžko!Nedávno mi to řekla a tak jsem si všimla,že mne stejnak pozorujou,jestli to není kec!Jenom bratr mého přítele si ze mne dělá srandu,že se neotočím ve dveřích-jenže on hned tak na rodinu nevypadá a názory má podivné!!S mou vahou je to -8kg a teť tak 1-2kg jsem přibrala!Doufám,že přiberu co nejmíň ,ale jaké budu mít břicho je mi fuk!!
Užívej si těhotenství!!Pá Hanka 19+2
Ahoj Peetulko,
sousedka je prostě pitomá
Na velkém bříšku není přece nic špatného, naopak, můžeš se pyšnit tím, jak krásně jsi těhotná. Bříška si užívej, uvidíš, že ti bude za pár měsíců chybět! Velikost bříška podle mě nejde ovlivnit-příroda si sama pro:,–(í, co potřebuje.
Užívej si těhotenství, buď v pohodě a kašli na sousedky s „dobře míněnými radami“. Přeju krásné zdravé mimčo.
Jana + Kačenka 5m
Ahoj Peetulko,
holky mají pravdu. Na sousedku se vykašli. Každá těhotná by si měla užívat, že má krásné bříško, vždyť ho máme jen na chvilku.
Já jsem v 34.tt a bříško mám obrovské, ale radost z něj je ještě větší
Určitě ho neschovávám (ani by se mi to nepodařilo
), naopak ho hrdě vystrkuji na všechny kolem. Naštěstí se mi zatím nestalo, že by měl kdokoliv nějakou hloupou poznámku. Všichni spíš chválí krásné bříško a několikrát mne pochválili i úplně cizí ženské. Největší radost, ale mám, když přijede manžel po týdnu domů a už ve dveřích se přímo rozplývá, jak nám zase prcek vyrostl ![]()
Užívej si těhotenství a nenech nikoho, aby Ti ho kazil.
Petta
Ano, měla jsem (a mám) podobné zážitky. Měřím 177 cm, jsem v 34.týdnu a mám opravdu břicho jako vzducholoď. Moje švagrová rodila, když jsem byla v 5. měsíci - a břicho jsme měly skoro stejné. Takže jsem si také (od vlastní matky) musela vyslechnout, jak to, že je tak velké a že se nevejdu do jejích šatů… Také mě štvou poznámky stylu.. „Jste si jistí, že to nebudou dvojčata?“
Ale co naděláš. Říkám si, že prostě budu mít velké mimi (podle ultrazvuku to tak vypadá) a že se líp stará o čtyřkilové než o dvoukilové dítě. Že až vyroste, bude z něj velký silný chlap a že je to lepší, než kdyby měl metr šedesát a napoleonský komplex. A že jsem teď jako bílá velryba a skoro si už nezavážu boty - to může být každému jedno. Je to moje bříško a je skvělé.
Veronika
Peetulko,
vykašli se na všechny!! Velikost bříška se podle mě nedá ovlivnit, takže si řečí nevšímej!
Já jsem při prvním mimču trpěla opačně, v šestém měsíci se mě známá ve městě zeptala, jestli plánujeme potomka!??? (Měla jsem volnou bundu…).
A vůbec největší gól byl, když jsem v den prvního termínu porodu potkala našich sousedku a ta říká: Ty prý jsi těhotná! Obhlížela mě ze všech stran (bylo to v listopadu, tak jsem byla v prošívané zimní bundě a fakt to moc nebylo vidět!) a já na to: Dneska bych měla rodit… u čehož nevěřícně vrtěla hlavou
.
Teď u druhého mimča začlo bříško růst víc, ale i tak jsem ve 32.t. + 5 kg. Mám kamarádku-vyzáblinu, která otěhotněla při váze 46 kg, nabrala 30 kg!!! a břicho měla ukrutánský. Příroda je prostě nevyzpytatelná a na lidi se můžem vykašlat!
Pohodové těhotenství, krásné bříško a zdravé mimi přeje Iva