Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle mě ty malé dětské postele jsou minimálně 70×160; případně rostoucí mohou být o něco kratší (ale zase nejspíš širší).
Proč prostě z postýlky nesundáte bočnici a nenecháte dítě tam? Nebo proč si nekoupíte postel z nábytku/ze stylu, ve kterém bude nový pokojík?
PS: Našla jsem možnost, ale teda od truhláře http://www.truhlarstvi-falta.cz/…ou-/24/24/47. Podle mě, ty peníze bych do provizoria teda nedala.
My teď budeme stěhovat syna z klasické miminkovské postýlky do postýlky 120×60cm, podobné, na jakou dávala odkaz @Slečna Ferka. Taky potřebujeme dočasné řešení, než se přestěhujeme a budeme kupovat velkou postel. Je železná, po třech stranách má vyvýšenou bočnici, v nohách nic, takže tudy může dítě vylézt ven. Bohužel nevím, kde se dá něco takového koupit, postýlku máme od příbuzných a oni ji asi deset let předtím používali, ale takový typ postýlky existuje.
@Kakika píše:
Jdu si pro radu ke zkušenějším
Pomalu se poohlížím po dětské posteli. Ne, že by to bylo teď hned aktuální, ale aspoň toto nechci řešit na poslední chvíliKupovali jste postel dlouhou 140cm? Jedna taková se mi právě líbí, ale zase aby to nebylo jen na půl roku
Nebo myslíte, že mám rovnou koupit nějakých 190cm? Neztratí se tam to dítko?
Mi kupovali dceři postel 150 cm, když jí byli dva roky. Má jí už 4 rokem a stále tam má ještě dost místa na délku. ![]()
Po prestehovani nechava syn 3 postylku miminku ktere se ma za dva mesice narodit a spi v posteli o rozmerech 140 na 200 cm kterou bude met az do dospelosti.