Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jdu si pro radu ke zkušenějším ![]()
Pomalu se poohlížím po dětské posteli. Ne, že by to bylo teď hned aktuální, ale aspoň toto nechci řešit na poslední chvíli ![]()
Kupovali jste postel dlouhou 140cm? Jedna taková se mi právě líbí, ale zase aby to nebylo jen na půl roku
Nebo myslíte, že mám rovnou koupit nějakých 190cm? Neztratí se tam to dítko? ![]()
Ahoj, my koupili prodloužitelnou v Ikei, je na 140,170 a 200cm, je perfektní, dcera v ní spí asi 2měsíce a je nadšená a my taky, postel je široká, pohodlná, vejde se jí tam milion nezbytných spacích kamarádů plyšáků a ta 140cm vydrží myslím hodně dlouho.
to bych byla ráda. Já si totiž nedovedu představit, že by se ztrácel v té veliké. On je tedy dlouhán, na roce měl 86cm, ale teď už snad tolik neporoste ![]()
Ahojky,
my jsme naší nyní tříleté cácorce nechali loni dělat klasickou 2m palandu se zábranama a zatím jsme ji tam vždycky našli.
![]()
(Předpokládám, že nemyslíš klasickou malou dětskou postýlku pro miminko…)
Ahoj,
my jsme koupili postylku 140cm dlouhou a 70cm sirokou. V navodu je, ze je asi do 5ti az 6ti let ditete.
My kupovali po roce rovnou tu velkou 200×90cm..Dole má šuplík vystlaný molitanem aby padal do měkýho
-Spadnul tam 1× za 2,5roku.
nene, postýlku nemyslím
Tak koukám, že zkušenosti se 140ti cm tu jsou a nikdo si nestěžuje, takže do toho asi taky půjdeme. Ono mi to bude takto i víc vyhovovat, co se úspory místa týče. Chtěla bych ještě jedno mimčo, takže aby se ještě vešla postýlka a doufám, že v těch cca 5ti letech ho budu moct dát na vyvýšenou
Ale to je daleko, i kdyby vydržela do čtyř, tak už se vyplatí. Tak děkuji za vaše zkušenosti ![]()
my jsme klárku ve dvou letech přestěhovali na klasickou 90×200. koupili jsme rovnou palandu a vršek využíváme pro přespání návštěv. tuhle postel už budou mít děti až do dospělosti (je z masivu, takže by měla vydržet
)
Ahoj,
Lukáš šel v 17měsících na velkou postel 200×90cm,trošku se ztrácel,ale zvykl si. Zase na druhou stranu,když měl špatné sny,mohli jsme si k němu lehnout a vešli jsme se na délku.
My máme 2 m a jsou nám 2 roky a jsme šťastní za to místo a milion plyšounů
Já se taky vlezu, když je třeba
už ji máme až do doby než půjde malej na kolej…hihihihihihi
Mame prodlouzitelnou detskou postel z Ikea a nemuzu si ji vynachvalit - starsi dcera ji mela od dvou let do sedmi. Prvni faze nejmensi byla od dvou do ctyrech, od ctyrech do sedmi mela delsi - ted se prestehovala do noveho pokojicku a tam dostala uz velkou postel.
Mladsi dcera ted ve dvou a ctvrt pujde do te rostouci na nejmensi velikost, dostane do ni novou matraci a slozime a odstehujeme na pudu uz detskou postylku, ktera je jeste po mne a vydrzela uz pet noclezniku ![]()
Řešili jsme nedávno. Nakonec jsme dospěli k rozhodnutí, že koupíme klasickou 200×90 (mě se třeba v Ikea líbily dětské, ale vadilo mi, že jsou 70 - spíš spadne, vrtí se jak blázen. A že jí to pak nevydrží)
Koupili jsme ODDU s šuplíkama, který ale jsou úložný prostor, nedají se vytáhnout, aby to byla druhá postel.
Koupili jsme k tomu jednu postranici. Má jí přes měsíc a spadla jen jednou. Neztratí se v ní a má tam právě prostor na to vrcení se…a že cestuje teda docela hodně
My jsme řešili i to, že takhle jsme koupili jen 1 kvalitní matraci a je to, ale u té malé a pak velké to je kupa peněz na víc.
My máme taky Ikea - tu vyvýšenou a tím máme jakoby další místo na spaní a i místo na hraní - bungr ![]()
A souhlasím s místem na cestování
![]()
Tak náš syn bude spát na našem letišti, jen co my si doděláme postel v obýváku. A popravdě mě vůbec nenapadlo, že by se v něm ztrácel, spíš v tom vidím výhodu, že bude mít dost místa a tudíž (doufám) menší šanci, že bude padat. A hlavně když bude třeba, budu s ním moct pohodlně spát i já, ba dokonce i tatínek.
Nevíte, jestli se dá sehnat dětská postel (ne postýlka) na matraci o rozměrech 120×60 cm? Máme malé dítě, malý prostor v pokojíku, kam to chceme nacpat a do dvou let to stejně budeme předělávat. díky