Velikost fontanely a obvod hlavičky

714
21.2.23 17:26

Velikost fontanely a obvod hlavičky

Maminky, uklidněte mě! Mé dítě má cca 90cm, velikost hlavičky 51,4cm, 20 měsíců a nemá srostlou ještě fonranelu. My jsme s tatínkem oba vysocí, přes 185cm. Dr.se to nezdá a posílá nás na neurochirurgii na přeměření.
Jak jsou na tom vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1533
21.2.23 17:31

@nikive no naše malá měla VF když se narodila 3×2 byla nedonošená. Obvod hlavy v roce a půl 46 a fontanela uzavřena. Dávala jsme od narození dvě kapky D právě kvůli ty fontanele.

Tak, ale je dobre, že vás posílá ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
21.2.23 17:59
@nikive píše:
Maminky, uklidněte mě! Mé dítě má cca 90cm, velikost hlavičky 51,4cm, 20 měsíců a nemá srostlou ještě fonranelu. My jsme s tatínkem oba vysocí, přes 185cm. Dr.se to nezdá a posílá nás na neurochirurgii na přeměření.
Jak jsou na tom vaše děti?

Ahoj. Na tu neurologii klidně jdi. Proto se ta hlava sleduje. Udělají ji normální neuro vyšetření a možná pošlou na utz, když ještě nemá srostlou fontanelu. My jsme měli úplně to samý - šli jsme teda už v 8 měsících, pak vždycky po půl roce. V 18 fontanelu srostlou neměla, ve dvou letech už ano. Všechno je v pořádku, má teda diagnózu něco jako benigní familiární makrocefalus, zní to děsně, ale je to dědične velká hlava. Mrkni na fotky vás z dětství - třeba uvidís tu samou velkou hlavu. Držím pěsti!

• Citovat
  • Upravit
714
21.2.23 18:46

Holky díky.
Vystresovalo mě to.
Teď nám umřela dvouletá sousedka na nádor na mozku a tak mám nervy na pochodu. Do toho jsem těhotná, takže hormony taky dělají své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
21.2.23 18:49
@nikive píše:
Holky díky.
Vystresovalo mě to.
Teď nám umřela dvouletá sousedka na nádor na mozku a tak mám nervy na pochodu. Do toho jsem těhotná, takže hormony taky dělají své.

A má tvoje dítko nějaké potíže? Mně třeba tenkrát říkala neuroložka, že kdyby to byla nějaká závada, tak by měla určitě už nějaký komplikace…takže věřím, že u vás to bude taky ok. Kdy jdete?

• Citovat
  • Upravit
714
21.2.23 18:56

@Eva2610 ne, je naprosto zdravý. Mluví, běhá, motoricky je velmi šikovný, chápe co mu řekneš, chodí na nočník, už jezdí na odrážedle. V mých očích je velmi šikovný. Nepozoruji žádnou odchylku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí