V čem vozíte dítě v autě?

50
21.2.23 08:55

Včem vozíte dítě v autě?

Ahoj, otázka je na odlehčení a zároveň hledám inspiraci 😁. Synovi jsou 3 měsíce, měří 65cm a váží skoro 7kg😁 roste jako z vody. Moje otázka je.. jak dlouho jste měli klasické vajíčko a kdy jste přešli na jinou autosedačku. Máme vajíčko z trojkombinace 😁 takže asi budu muset koupit za chvíli nějaké větší, lepší a hlavně na víc kg.
Něco podobného řeším i s kočárkem tam se mi taky už moc nevejde a ten je na 9kg. Všichni mě odrazují od sporťáku, který bych samozřejmě měla úplně položený (je to skoro ale skoro rovné) a říkají ať poridim nový kočárek s hlubokou korbou😁 takže závidím diskuzi. Můžete odpovědět na obojí, budu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5302
21.2.23 08:58

V Cybex Aton do 14 měsíců, 11kg a 78cm v pohodě, pak jsem je předělala do Romer King.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
21.2.23 09:03

Autosedačky z trojkombinace jsou všeobecně k ničemu, žádná kvalita, malá velikost.. kup bazarovy kvalitní vajíčko a máš to. Bývají do 9 nebo do 13 kg, tak kup nějaký do těch 13. Existují i sedačky 0-18 kg, ale všechny ty, co jsou pres víc kategorii, jsou vždy jen kompromisem, jen o málo lepší, než to vajíčko z trojkombinace. Ale někdo to má rád a určitě ti tu to poradí jako nejlepší věc… do vajíčka dítě nemůže až ve chvíli, kdy mu couha hlava, což je běžně u dětí kolem roku, u větších dřív, ale rozhodně ne ve 3 měsících a 7 kg.. u kočáru bych pořídila sporťák, co jde do úplného lehu, ne skoro lehu. Anebo prostě ještě počkala. Zatím se ti tam vejde, ne? Teď se bude oteplovat, budeš ubírat oblečení, dáš tenčí fusak a hned bude víc místa. Taky už nemusí pak tak rychle růst a pribirat. Třeba nakonec nebude potřeba jiný kočár. A kdyby jo, bez na bazar. Tam najdeš i do 1000 Kč nebo za odvoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
21.2.23 09:05

Říká se, že nejdýl vydrží Dinofix, je to kvalitní vajíčko, takže bych to vyřešila tímto způsobem. Jaký máš kočárek, že se tam nevejde tříměsíční dítě? To byl teda hodně špatný kup… a ano miminko by mělo byt v korbě. V dubnu už by mělo být teplo, tak se bude jezdit bez fusaku, tak by se problém s místem mohl vyřešit i takto. A teda nechápu, že je kočárek jen do 9kg? Fakt mě zajímá, co jste koupili… klidně bych na tvém místě vzala nějaký kočárek z bazaru a pak koupila kvalitní sporťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
21.2.23 09:07

@Midaku jasně že zatím autosadačku i kočárek má a nepočítám s tím že to budu měnit zítra. Doufám ze to vydrzi co nejdéle ale raději se informuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
21.2.23 09:16

Kočárek do 9 kg, to je snad pro panenky, ne :D Určitě bych brala ještě hlubokou korbu, sporťáky už tolik pohodlné na ležení nebývají a jsou více otevřené. Nebo kočár s vložnou taškou, ale ještě jsem nepotkala žádný, který by se mi líbil, samozřejmě věc osobního vkusu :D Můj nejmladší má skoro 2,5 roku a teď o víkendu se parádně prospal u babičky v 35 let staré Libertě, nohy teda musel mít pokrčené, to je pravda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7292
21.2.23 09:17

Dcera mi do tří měsícu přibírala kilo za měsíc a pak se to zastavilo nebo zpomalilo a jelo to už tak půl kila za měsíc… Teď máš v kočárku asi fusák, nee? Ten za měsíc až dva budeš vytahovat a zase bude více místa v kočárku.. takže si myslím že nakonec ti tam v klidu ještě 3-4 měsíce vydrží v té korbičce. A potom sporťák který jde do úplného lehu.. v 6-7m už bych do sportáku dala… teď rozhodně nee. Ve 3m je na to malinký.
Vajíčka co jsou u trojkombinaci jsou vesměs šmejdy… nekvalitní, malé, bezpečnost nulová… koukla bych na vajíčka 0-13kg… cybex, romer, joie.. vydrží ti pak určitě do cca roku a pak sedačka 9-18, pak 15-36. Já třeba nemám ráda sedačky 0-18, 9-36 apod… takové ty dvě dokupy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7292
21.2.23 09:18
@Elienkaaa píše:
Ahoj, otázka je na odlehčení a zároveň hledám inspiraci 😁. Synovi jsou 3 měsíce, měří 65cm a váží skoro 7kg😁 roste jako z vody. Moje otázka je.. jak dlouho jste měli klasické vajíčko a kdy jste přešli na jinou autosedačku. Máme vajíčko z trojkombinace 😁 takže asi budu muset koupit za chvíli nějaké větší, lepší a hlavně na víc kg.
Něco podobného řeším i s kočárkem tam se mi taky už moc nevejde a ten je na 9kg. Všichni mě odrazují od sporťáku, který bych samozřejmě měla úplně položený (je to skoro ale skoro rovné) a říkají ať poridim nový kočárek s hlubokou korbou😁 takže závidím diskuzi. Můžete odpovědět na obojí, budu vděčná.

jaký máš prosím tě ten kočárek? Značka, tip???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
21.2.23 09:21

Kočárek baby merc Q9. Taky mě upřímně zarazila ta váha, na stránkách jsem si toho nevšimla. A taky jsem počítala že budu mít menší dítě když mi i odhad před porodem vyšel 3200g a malej se narodil a měl 4600g 😂 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7292
21.2.23 09:21
@Michelle_M píše:
Kočárek do 9 kg, to je snad pro panenky, ne :D Určitě bych brala ještě hlubokou korbu, sporťáky už tolik pohodlné na ležení nebývají a jsou více otevřené. Nebo kočár s vložnou taškou, ale ještě jsem nepotkala žádný, který by se mi líbil, samozřejmě věc osobního vkusu :D Můj nejmladší má skoro 2,5 roku a teď o víkendu se parádně prospal u babičky v 35 let staré Libertě, nohy teda musel mít pokrčené, to je pravda :D

https://www.babyplace.cz/…gle-b-lummy/?…

https://www.babyplace.cz/…y-dil-black/

Fakt jsou hluboké do 9kg… jsem to musela vygooglit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
21.2.23 09:23

@KKK85 jo jsou, teď se budu asi modlit aby tolik nepřibíral. O cm nejde, bude teplo jak bylo zmíněno a vytáhnu fusak. Horší je váha😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7292
21.2.23 09:26
@Elienkaaa píše:
Kočárek baby merc Q9. Taky mě upřímně zarazila ta váha, na stránkách jsem si toho nevšimla. A taky jsem počítala že budu mít menší dítě když mi i odhad před porodem vyšel 3200g a malej se narodil a měl 4600g 😂 🤭

ten kočárek je celý děsivý… délka sportovní korby 87cm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.2.23 09:30

Dcera má 13 měsíců a ve vajicku jezdí porad, mame vajicko do 11kg a to zdaleka nemá :nevim: v hlubokém kocaru jezdila do 8 měsíců, pak už sem dávala sportak, protože chtěla rozhled (seděla od 4 měsíců), stejně poslední měsíce jezdil v sedě, klecela apod, takže na délku sem to neřešila :D syn šel do sportaku v 7 mesicich, to ještě neseděl, ale bylo to na zimu a s fusakem by se do korby nevešel, tak měl sportak úplně do lehu. Autosedacku určitě mějte protismernou, ale myslím ze vam ještě par měsíců vydrží, to nabírání se zpomaluje, nebude nabírat tak rychle jak ty první 3 měsíce a dokud nepřesahuje hlava ven, tak je to v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
21.2.23 09:33

@Elienkaaa ve vajíčku byly děti do 9 měsíců, pak přešly do posměrné. Kočárek byl podobně a opět kolem 8 měsíců šly do sporťáku, který ze začátku byl v lehu a časem se zvedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.2.23 09:34
@Elienkaaa píše:
@KKK85 jo jsou, teď se budu asi modlit aby tolik nepřibíral. O cm nejde, bude teplo jak bylo zmíněno a vytáhnu fusak. Horší je váha😂

Váhu u kočárku neřeš, já kočárky běžně pretezuju klidně na dvojnásobek určené váhy a vydrží to :D kilo sem, kilo tam :D já v hlubokém kolikrát vezla dvě děti najednou a ještě nákup v kosi pod kočárkem, takže kočárek na 15kg vozil třeba 25kg zátěž :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí