Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ráda bych se zeptala na velikost nohou u dětí. Dcera má 6,5roku s boty kupujeme velikost 29/30. Nožicka mi přijde taková drobounka. Ona je celkově drobná, má 120cm a necelých 20kg. Druhá dcera, které jsou 4, má botu 28, takže už ji skoro dohnala.
Přijde vám noha u té starší taky dost malá? Nebo mám kolem sebe jen děti s obrovskýma tlapama? ![]()
@Kamca89 dcera ma 7,5 a nohu ma 33-34 ![]()
Příspěvek upraven 29.08.23 v 20:12
Úplně normální, syn má v 8 letech 32. Druhý syn v 6,5 má 29( a je drobnější).
Starší syn ma 7,5 a nohu 36. Mladší ma necelých 5 let a nohu 30. Maji tlapy jak medvedi. Takže tvoje holčička ma urcite nozku v poho. ![]()
Mě přijde velka, mám 8 leteho syna a má velikost 30/31
4 lety má 27, ale mám drobnější děti ![]()
@Kriss Tina píše:
Mě přijde velka, mám 8 leteho syna a má velikost 30/314 lety má 27, ale mám drobnější děti
To máte dobrý, moje má 30 ve 3,5 letech a 9 letá má nohu 40 ![]()
@Kamca89 píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala na velikost nohou u dětí. Dcera má 6,5roku s boty kupujeme velikost 29/30. Nožicka mi přijde taková drobounka. Ona je celkově drobná, má 120cm a necelých 20kg. Druhá dcera, které jsou 4, má botu 28, takže už ji skoro dohnala.
Přijde vám noha u té starší taky dost malá? Nebo mám kolem sebe jen děti s obrovskýma tlapama?
Máš doma prcka, no…. Dcerka měla velikost 34, 135 cm a 36kg.
@Kamca89 Moji dceři bude teď 9let má velikost bot 31-32. Vysoká je asi 128cm. Aspon nehrozí, ze by ji ve skole někdo vyměnil boty. ![]()
@pikola píše:
To máte dobrý, moje má 30 ve 3,5 letech a 9 letá má nohu 40
Tak to je hustý
ale 40 nemám ani já, u nás nemají byt po kom velcí a velkonohý
ale koukám ze mám dost podmirecne děti ![]()
@Kriss Tina píše:
Tak to je hustýale 40 nemám ani já, u nás nemají byt po kom velcí a velkonohý
ale koukám ze mám dost podmirecne děti
Ani ne, moje děti jsou na tom podobně a stejně čekám, že budou mít všichni přes 40( já mám 41-42, dle bot). Někomu roste noha třeba do 16 a někomu jen do 12,ale zato rychleji.
Moje dceři bude na podzim pět a má velikost 26
Jinak měří 110 cm má normální výšku váží pravda 16 kilo.
Zimní boty budu každopádně kupovat 27 ![]()
Dcera sla do první třídy s nohou velikost 27,ted ma 13 a velikost 35,uz se tesi az prehoupne do 36 a budeme konečně nakupovat v dámském a ne dětském
@Kamca89 píše:
Přijde vám noha u té starší taky dost malá? Nebo mám kolem sebe jen děti s obrovskýma tlapama?
Dcera má čerstvě 7 let, výšku a váhu přesně jako tvoje, ale nohu má 32/33, ale zase vypadá jako když má ploutvě ![]()
Tak dobrý, ja kolem sebe vidím jen děti s obrovskýma nohama, tak mě to trochu děsilo
já mám teda nohu 39 a manžel 43/44, ale dcera je fakt drobná ve všem, i ruce jako dlaně a prsty má drobnější než ostatní děti.. tak třeba ji to bude růst všechno pomalinku a déle, než rychle a krátce ![]()