Jak naučit dítě psát?

Anonymní
29.8.23 14:45

Jak naučit dítě psát?

Ahoj, prosím asi ty, které učí děti doma. Jak naučit dítě psát psací písmo? Máte někdo tip na dobrou písanku, kterou stáhnu online? Chtěla bych to dítě naučit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
29.8.23 14:47

Mas domskolaka a nezvladas základy?
Co kmenová škola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8752
29.8.23 14:49

Nejdražší pisanka stojí asi 40 Kč, seženeš ale i za 20. A plno toho jde stáhnout zdarma. Začíná se ale všeobecně grafomotorikou, takový ty klubíčka, vlnky, vlaštovky na drátě… toho je taky plnej net. Najdi si komunitu domškoláků někde u vás, tam se dozvíš vše potřebné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 14:50
@Svistice píše:
Mas domskolaka a nezvladas základy?
Co kmenová škola?

Nemám. Dítě půjde do druhé třídy a paní učitelka psací písmo neučí, tak bych chtěla začít doma.

• Citovat
  • Upravit
30966
29.8.23 14:54

Kup pisanku, je to pár desetikorun. Mě dítě „ty maminčiny papíry“ štvou a dobrovolně dle nich již nic nedělá, ale do originálního sešitu klidně. Nějakou kup, třeba Rubinku, má dva díly. Ale máš tedy největší čas, za půl roku bude dítě řešit první pravopis a ne tvar písmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 14:58
@Cuddy píše:
Kup pisanku, je to pár desetikorun. Mě dítě „ty maminčiny papíry“ štvou a dobrovolně dle nich již nic nedělá, ale do originálního sešitu klidně. Nějakou kup, třeba Rubinku, má dva díly. Ale máš tedy největší čas, za půl roku bude dítě řešit první pravopis a ne tvar písmen.

Tos mě moc nepotěšila s tím, že je nejvyšší čas. Ale aspoň vím, že musím začít dělat něco doma jinak se to bude nabalovat…

• Citovat
  • Upravit
30966
29.8.23 15:03

A je to priorita? Ano, musí vázané písmo umět číst, ale jinak to není něco, kvůli čemu bych šla s dítětem třeba do sporu. Pokud by chtělo samo, tak ho podpořím, ale jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 15:05
@Cuddy píše:
A je to priorita? Ano, musí vázané písmo umět číst, ale jinak to není něco, kvůli čemu bych šla s dítětem třeba do sporu. Pokud by chtělo samo, tak ho podpořím, ale jinak?

tak jako tady v ČR to tak nějak umíme všichni, tak mě to mrzí, že moje dítě ne

• Citovat
  • Upravit
30966
29.8.23 15:09
@Anonymní píše:
tak jako tady v ČR to tak nějak umíme všichni, tak mě to mrzí, že moje dítě ne

No evidentně neumíme, když se to značná část děti již neučí. Zase budou umět jiné věci než „my všichni“. Já třeba řešila s třídní našeho loňského prvňáka, že mě přijde, že děti ve škole málo píší. Tak mě dala za pravdu, že oproti nám opravdu píší méně, ale vyjmenovala mě věci, které my nedělali a ony ano. Musí ho umět číst, na tom bych trvala, ale psát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.8.23 15:09
@Anonymní píše:
Nemám. Dítě půjde do druhé třídy a paní učitelka psací písmo neučí, tak bych chtěla začít doma.

A je to nezbytne, aby umělo psát vázaným písmem? :andel:

Pisanek jsou mraky, všechny v podstatě na jedno brdo, na to, jak táhnout tužkou/perem na jednotlivá písmena je tabulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
29.8.23 15:10
@Anonymní píše:
Nemám. Dítě půjde do druhé třídy a paní učitelka psací písmo neučí, tak bych chtěla začít doma.

My jsme v zahranici a tady se taky neuci, naucila jsem ji ho sama doma. V Dobrovskem jsem v CR nakoupila ruzne pisanky, drahe to neni, nektere se ji zalibily a zacala je vyplnovat sama. Mne staci, ze ho umi cist a umi i neco napsat, ale ve treti tride uz od toho doma ustupuju a at si pise jak chce a pro zmenu resim pravopis. Hodne stesti a pevne nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
29.8.23 15:16

Tak kdybys do toho fakt chtěla jít, tak mě ta pisanka pro první ročník Rubinka přijde pěkná. Zbytečně to neprocvicuji moc, poměrně rychle se přejde na slova a dítě vidí výsledky. Má jen dva díly. Naše deti k ní ve škole měly i nějaký sešit s linkami, ale popsaly v něm minimálně, opravdu moc nepsaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
29.8.23 15:17
@Svistice píše:
A je to nezbytne, aby umělo psát vázaným písmem? :andel:Pisanek jsou mraky, všechny v podstatě na jedno brdo, na to, jak táhnout tužkou/perem na jednotlivá písmena je tabulka.

Ono je spise nezbytne, aby to psaci pismo umelo precist, nekdy se mu to muze hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 15:18
@Cuddy píše:
No evidentně neumíme, když se to značná část děti již neučí. Zase budou umět jiné věci než „my všichni“. Já třeba řešila s třídní našeho loňského prvňáka, že mě přijde, že děti ve škole málo píší. Tak mě dala za pravdu, že oproti nám opravdu píší méně, ale vyjmenovala mě věci, které my nedělali a ony ano. Musí ho umět číst, na tom bych trvala, ale psát?

jak značná část? Já vím jen o svým dítěti a jeho spolužácích a jinak každý kouká jak puk, že se to ve škole neučí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.23 15:23
@Cuddy píše:
Tak kdybys do toho fakt chtěla jít, tak mě ta pisanka pro první ročník Rubinka přijde pěkná. Zbytečně to neprocvicuji moc, poměrně rychle se přejde na slova a dítě vidí výsledky. Má jen dva díly. Naše deti k ní ve škole měly i nějaký sešit s linkami, ale popsaly v něm minimálně, opravdu moc nepsaly.

Díky za tip, zítra koupím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí