Jak naučit dítě psát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
29.8.23 15:23

Praktikovala jsem teda v první třídě u svých dětí při nácviku. Písanky vždy dvě stejné jsem koupila. Jednu jsem psala já a vedle dítě svoji. Taky je fajn mazací tabulka. Pinterest a různé stránky najdi. Tam najdeš materiály k vytištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.8.23 15:30
@blumen píše:
Ono je spise nezbytne, aby to psaci pismo umelo precist, nekdy se mu to muze hodit.

To ano, ale to se učí ve slabikari. Teda alespoň v tom, co měly moje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.8.23 16:01

Proč chceš dítě trápit něčím, či už dneska nepotřebuje? Radši ho rozvíjej ve věcech, co ho baví a do něco mu přinesou do života.

• Citovat
  • Upravit
a12
61154
29.8.23 16:05
@Anonymní píše:
jak značná část? Já vím jen o svým dítěti a jeho spolužácích a jinak každý kouká jak puk, že se to ve škole neučí.

A vy jste nevěděli dopředu, že se to u vás neučí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
29.8.23 16:18
@Anonymní píše:
Nemám. Dítě půjde do druhé třídy a paní učitelka psací písmo neučí, tak bych chtěla začít doma.

Jak by moje dítě bylo spokojené, kdyby písanky vůbec vypisovat nemuselo. Už v první třídě psalo psacím jen v češtině, protože tam muselo povinně, jinak ne. A jak bylo nadšené, když od primy už psací používat vůbec nemuselo. Za mě je důležité jen, aby je umělo přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
29.8.23 16:22
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím asi ty, které učí děti doma. Jak naučit dítě psát psací písmo? Máte někdo tip na dobrou písanku, kterou stáhnu online? Chtěla bych to dítě naučit.

Pro domácí nácvik bych se klidně inspirovala Montessori pomůckami, pohyblivá psací abeceda, smirkove písmena a psaní do písku/ mouky a pak přenést na papír

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.23 16:29
@a12 píše:
A vy jste nevěděli dopředu, že se to u vás neučí?

ale ono se u nás učí, jen tato naše třída je výjimka

• Citovat
  • Upravit
a12
61154
29.8.23 16:31
@Anonymní píše:
ale ono se u nás učí, jen tato naše třída je výjimka

Právě proto mi to přijde divný.. Pořád to je ještě tak trochu novinka a většinou právě je jedna třída pro ty, co chtěj děti učit to nový písmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 16:35
@a12 píše:
Právě proto mi to přijde divný.. Pořád to je ještě tak trochu novinka a většinou právě je jedna třída pro ty, co chtěj děti učit to nový písmo

Naše paní učitelka neučí žádné písmo, jen tiskací

• Citovat
  • Upravit
33005
29.8.23 16:44
@Anonymní píše:
Naše paní učitelka neučí žádné písmo, jen tiskací

Jako že děti učí psát tiskacím? Neučí náhodou Comenia Script?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 16:47
@Svistice píše:
Jako že děti učí psát tiskacím? Neučí náhodou Comenia Script?

Zatím fakt nic a rok je fuč. Ve vedlejší třídě jedou klasické vázané písmo. OPRAVDU neučí žádné písmo kromě teda tiskacího.

• Citovat
  • Upravit
33005
29.8.23 16:50
@Anonymní píše:
Zatím fakt nic a rok je fuč. Ve vedlejší třídě jedou klasické vázané písmo. OPRAVDU neučí žádné písmo kromě teda tiskacího.

Jkao oninic nepíší? Nebo jak to mám chápat? Máte nějaký „alternativní“ RVP?
Mi to teda přijde divné řešit na začátku druhé třídy. U nás učitelka většinou rodiče alespoň rámcově informauje jak to má nastavené, co a jak chce s dětmi probírat. že třeba když budou šikovné, začnou násobilku už ve drhé třídě, a dokončí ve třetí, pokud budou s matikou ve třídě větší problémy, věnu je raději ve druhé třídě upevňování a násobilku budou dělat až ve třetí atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 16:54
@Svistice píše:
Jkao oninic nepíší? Nebo jak to mám chápat? Máte nějaký „alternativní“ RVP?
Mi to teda přijde divné řešit na začátku druhé třídy. U nás učitelka většinou rodiče alespoň rámcově informauje jak to má nastavené, co a jak chce s dětmi probírat. že třeba když budou šikovné, začnou násobilku už ve drhé třídě, a dokončí ve třetí, pokud budou s matikou ve třídě větší problémy, věnu je raději ve druhé třídě upevňování a násobilku budou dělat až ve třetí atd…

Je to klasická základní škola v ČR. Řekla, že děti se musí naučit psát do konce 3 třídy, tak že je na to čas. Ale bojím se, že se to zpoždění bude nabalovat i v dalších věcech.

• Citovat
  • Upravit
42849
29.8.23 16:59
@Anonymní píše:
Je to klasická základní škola v ČR. Řekla, že děti se musí naučit psát do konce 3 třídy, tak že je na to čas. Ale bojím se, že se to zpoždění bude nabalovat i v dalších věcech.

Psát ano, psacím písmem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42849
29.8.23 17:02

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...