Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jaké máte pro děti kufříky na výtvarku? My každoročně tenhle klasický papírový, ale už mně nebaví kupovat každý rok nový, protože se tomu utrhlo ucho nebo je celý sešrotovaný
a tak sháním tip na něco bytelnějšího, co vydrží
U nas teď na druhem stupni nová tridni Ucitelka povolila zakoupení plastového boxu s vikem jakožto alternativy kufříku
ale videla jsem to občas už i na prvním stupni. Asi záleží hlavně na ucitelce. Tak třeba by nějaký nižší plošší box prošel také u vás?
@Semtex no vidíš, to je skvělý nápad
Myslím, že problém nebude, děti mají ty kufříky naskládané ve skříňce všichni hromadně
@vedma007 hele mě to taky nenapadlo, protože všichni měli ty kufříky😃 ale jak to teď napsala do seznamu, tak jsem taky hned pořídila ten box ![]()
To je dělají teď tak chatrné nebo se o ně děti tak nestarají? Mě vydržel od první až do deváté třídy jeden a ten samý kufřík a většině mých spolužáků taky… ještě teď by byl ten můj funkční (naši ho z nejakých sentimentálních důvodu mají pořád doma schovaný možná jsou v něm ještě pořád nějaký pomůcky 😂)
Příspěvek upraven 24.08.23 v 09:48
Mne vubec vytaci kupovani kravin do skoly, nakonec zjistim, ze pulku výbavy z toho ani nepoužili… ![]()
My mame přesně tenhle typ, akorat od oxybagu, ten se mi zda bytelny
syn měl v první třídě takový plastový a ten to teda odskakal podstatne víc
ten co má teď přinesl na konci roku ve stejném stavu, jako sme ho koupili.
@Královna Kosmíru píše:
Mne vubec vytaci kupovani kravin do skoly, nakonec zjistim, ze pulku výbavy z toho ani nepoužili…
Já už letos nic nekupuju, max novou modelinu a pastelky, výtvarné potřeby má třetí rok a skoro nic z toho neubylo ![]()
Pamatuju si, že jsem měla nějaký tátův kufřík od nářadí, asi Makita. Bytelný plast a malé riziko rozsypání.
Na prvním stupni u nás není kufřík třeba. Ale to se rodičům říká hned na první schůzce pro budoucí prvňáčky v červnu, ať za kufřík neutrácí zbytečně. Nemá využití. Je na to koupená šuplíková komoda v každé třídě a každé dítě má svůj šuplík. Na druhém stupni záleží na třídě. Většinou si to dají do krabice od bot a do skříně, že to stačí. Viz. fotka. Takové nějaké šuplíky máme ve třídě stabilně na výtvarku a pomůcky. Aby každé dítě mělo svůj šuplík.
Asi nekvalitní kufr 😁 dcera jde do 5.tridy a má pořád ten stejný. Synovi se rozbil úchyt, nekvalitní kufr a dostane nový s jiným držátkem. Jinak by dostal plastový box.
Tohle jsou přesně věci, proč pak půl národa brečí, že prvňáček je stojí tisíce.
Výtvarka do krabice a je to. ![]()
@Vladusxx píše:Náš do 4. Třídy půjde s kufrikem,co jsme kupovali do 1.
To je dělají teď tak chatrné nebo se o ně děti tak nestarají? Mě vydržel od první až do deváté třídy jeden a ten samý kufřík a většině mých spolužáků taky… ještě teď by byl ten můj funkční (naši ho z nejakých sentimentálních důvodu mají pořád doma schovaný možná jsou v něm ještě pořád nějaký pomůcky 😂)Příspěvek upraven 24.08.23 v 09:48
@Kriss Tina píše:
Já už letos nic nekupuju, max novou modelinu a pastelky, výtvarné potřeby má třetí rok a skoro nic z toho neubylo
Ano a od ty 1. Třídy ma i pořád stejný vybavení kufříku ![]()
Co s ním dělá? Já ho mám ještě doma (skoro 20 let starej). Vydržel celou školní docházku. Druhej v zušce mi také vydržel. Pochopila bych, kdyby ho zničil po několika letech, ale po roce? To s ním hrají vybiku?
Také jsem viděla plastové boxy. Záleží na místě uskladnění ve třídě, někde může plastový box překážet.
No tak mám asi děti ničitele
Ne většinu je to právě odtržené držátko, jednou se stalo, že kufřík synovi spolužák rozšlápl, takže byl pak právě celý pomačkaný
Ale asi to vyřešíme těmi plastovými boxy, to mi přijde jako nejlepší nápad ![]()
Potřeby do Vv tedy nakupujeme většinou také nové (nebo ne vše, ale průběžně doplňujeme), u nás to asi využívají hodně.