Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tajemnadama píše:
Teď jsem to chtěla napsat, ony se tyhle koniny ještě kupuji? To byla modelina, tempery, speciální barvy, štětce.. drahé jak blázen, a půlku jsem ani nepoužila.
jo tempery a rozmazávací pastely - pořád se to muselo kupovat a snad nikdy jsme to ve škole nepoužili, možná každé jednou,
mamka říkala, že už za ní to museli mít a nepoužívalo se to ![]()
a vystřihovací písmenka a čísla pro prvňáky - už máme v pokynech, že každé to písmeno musí být podepsané
a každá tužka také, máme seříznout a podepsat ![]()
Ja som presne takyto kufrik pouzival po celu skolu a pouzivam ho este aj dnes (cca 30r po skonceni zakladky) bez najmensej ujmy vsetko na nom funguje.
Mozno sa da namietnut ze v tej dobe boli bytelnejsie, mozno by si aj dieta mohlo na svoje veci davat trosku pozor.
@IcePlanet7 píše:
Ja som presne takyto kufrik pouzival po celu skolu a pouzivam ho este aj dnes (cca 30r po skonceni zakladky) bez najmensej ujmy vsetko na nom funguje.
Mozno sa da namietnut ze v tej dobe boli bytelnejsie, mozno by si aj dieta mohlo na svoje veci davat trosku pozor.
byly bytelnější
@citlivaduse píše:
@Královna Kosmíru My vybavovali loni do první třídy a musím naši školu pochválit, bylo potřeba minimum věcí, dost toho dostali od obce. Kufřík mu drží a co jsem na konci roku koukala, používali vše, co chtěli dokoupit. Jsem zvědavá co bude letos. Já ještě pamatuji kapsář na vytvarku, šitý od maminky, pořád ho mám na pamatku
U nas ještě pořád maj ramínko na oblečení
taky takovej kapsář, do nej si může dát třeba čepici, rukavice, nějaký náhradní tepláky do druziny a na raminko povesi bundu. S tim jsem šla ja, do první třídy, na fotce jsem měla v jednu ruce raminko, v druhý kufřík
na zádech aktovku. Kapsář na lavici ne
@stinga píše:
jo tempery a rozmazávací pastely - pořád se to muselo kupovat a snad nikdy jsme to ve škole nepoužili, možná každé jednou,
mamka říkala, že už za ní to museli mít a nepoužívalo se to
a vystřihovací písmenka a čísla pro prvňáky - už máme v pokynech, že každé to písmeno musí být podepsanéa každá tužka také, máme seříznout a podepsat
Anooo
Pastelky a písmenka. Desky na písmenka.
Nikdy, nikdy jsme to nepoužívali..Může mi nějaká ucitelka říct proč za to rodiče mají vyhazovat prachy? ![]()
@stinga píše:Číslice a písmenka jsme nafasovali taky ve škole. Dokonce maj od paní učitelky každej na lavici kelímek s pastelkama a na každou pastelku jim nalepila jejich číslo
mamka říkala, že už za ní to museli mít a nepoužívalo se to
a vystřihovací písmenka a čísla pro prvňáky - už máme v pokynech, že každé to písmeno musí být podepsanéa každá tužka také, máme seříznout a podepsat
@Tajemnadama píše:
AnoooPastelky a písmenka. Desky na písmenka.
Nikdy, nikdy jsme to nepoužívali..Může mi nějaká ucitelka říct proč za to rodiče mají vyhazovat prachy?
Vy jste nepouzivali pastelky a písmenka?
pastelky nestíhám dokupovat.. Jen teda do kufříku měl mit takový ty vysouvací, jak se může měnit tuha, tak ty ma netknuty, protože i ve vytvarce používá ty z penalu a ty teda mizí.. První stupeň je používá hodně snad v každým předmetu.
A písmenka i desky taky používali dost.
@stinga tak pokud jste to nepoužívali, tak stačilo koupit jednou a vydrželo to až do devítky.
Naše dítě tedy mělo kufřík bez držadla, na fukci to nemělo vliv, na druhém stupni krabici z tvrdšiho papíru. A vždycky na konci roku toho přinesl ještě víc, než v září odnesl. Taky spoustu nepoužiteho. Prý se používaly jen některé kufříky, které byly nahoře a po hodině se to z lavic tak nějak nahrnulo do těch kufříku a bylo uklizeno. Ti, co měli kufříky vespod, ti je nosili v červnu zpět neotevřene a nepoužité
@a12 píše:
Vy jste nepouzivali pastelky a písmenka?pastelky nestíhám dokupovat.. Jen teda do kufříku měl mit takový ty vysouvací, jak se může měnit tuha, tak ty ma netknuty, protože i ve vytvarce používá ty z penalu a ty teda mizí.. První stupeň je používá hodně snad v každým předmetu.
A písmenka i desky taky používali dost.
Pastelky co se rozmazavaji vodou jsme vzivote nepoužila. Hlavně že byly drahý. A písmenka jsem ve škole nepoužívala.
V Jysk se dají koupit takové boxy. Byla jsem si pro ně v pondělí. Přijde mi to praktičtější, než ten kufřík.
Písmenka a složky na písmenka a čísla dostala děcka v první třídě, stejně jako pastelky, voskovky, plastelinu, vodovky a já už nevím, co ještě všechno. Měli to první školní den na lavicích, plná lavice toho byla, i nějaké reklamní blbosti a reflexní prvky.
@Tajemnadama píše:
Nikdy, nikdy jsme to nepoužívali..Může mi nějaká ucitelka říct proč za to rodiče mají vyhazovat prachy?
aby z té školy ti rodiče přece také něco měli, to bude úžasná zábava vystřihovat a podepisovat stovky písmen a čísílek
![]()
@Tajemnadama píše:
U nás teda písmenka používali dost, v první třídě prakticky denně. Jedna z mala pomůcek, co se fakt využila.
@stinga píše:
aby z té školy ti rodiče přece také něco měli, to bude úžasná zábava vystřihovat a podepisovat stovky písmen a čísílek![]()
Jestli to nebudou dělat ve škole. Tak nauč malou, že si na každou kartičku napíše své iniciály tiskacím. To zvládne i sama. My tohle stíháme ve škole. Každý si v pracovkách stříhá a podepíše sám vlastní kartičku. Většina dětí umí tiskacím jméno od školky. Iniciály pochopí rychle. Když se jim to ukáže na tabuli. Kdo nezvládá, tak se mu pomůže trochu se stříháním.
@Tajemnadama píše:
Pastelky co se rozmazavaji vodou jsme vzivote nepoužila. Hlavně že byly drahý. A písmenka jsem ve škole nepoužívala.
Jo pastely
ty po nás chtěli až loni ve 3.tride, neco s nima malovali. Vyloženě ze by mel v kufriku něco, co nikdy nepouzil, to nemá nic. Prostě klasika, tempery, vodovky, kelímek štětce, modelina..