Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte někdo zkušenosti s Feuersteinovým učením? Jde mi o dítě na prvním stupni ZŠ.
@Sára 1 syn má za sebou Uspořádání bodů, Porovnávání, teď dělá Instrukce a chtěla bych ještě Orientaci v prostoru a času a Analytické vnímání.
Chodíme už tak dva roky. Těch instrumentů je hodně, zkušený lektor ti doporučí, co se bude hodit.
Vždy se ale začíná tím uspořádáním bodů
Příspěvek upraven 29.08.23 v 14:32
@Anais Brno píše:
@Sára 1 syn má za sebou Uspořádání bodů, Porovnávání, chtěla bych ještě orientaci v prostoru a času a Analytické vnímání.
Chodíme už tak dva roky. Těch instrumentů je hodně, zkušený lektor ti doporučí, co se bude hodit.
Vždy se ale začíná tím uspořádáním bodů
Tak dlouho? Kolik vás to stojí? Myslíš si, že to má efekt? Dostanete pak ty materiály domu nebo jak to funguje?
Syn pracuje s terapeutkou, jeden na jednoho. Jedno sezení 500 Kč, no nejlevnější to není.
Efekt určitě. Dítě se naučí nad zadáním a úkolem přemýšlet z více perspektiv…
Po absolvování instrumentů vyplněné dostaneme domů.
@Anais Brno píše:
Syn pracuje s terapeutkou, jeden na jednoho. Jedno sezení 500 Kč, no nejlevnější to není.
A kolik už navštívil sezení? A vidíš efekt?
@Sára 1 píše:
A kolik už navštívil sezení? A vidíš efekt?
Na sezení to nepočítám, záleží jak který ten instrument. Kdybych to zprůměrovala, tak chodíme teď ty dva roky asi jednou týdně.
Určitě je vidět, že nad prací víc přemýšlí, pracuje se zadáním, pracuje víc systematicky…syn má VD, takže u něj je vše běh na dlouhou trať
Ale chce to někoho, někdo s tím umí opravdu pracovat a prověřit, které instrumenty může nabídnout. Spousta lidí má jen ten základ a pak není z čeho relevantně pokračovat a vybírat
@Anais Brno píše:
Ahoj, pokud jsi z Brna, mohla bys mně prosím poslat na terapeutku kontakt do SZ? Díky, Eva
@bludice píše:
Ahoj, pokud jsi z Brna, mohla bys mně prosím poslat na terapeutku kontakt do SZ? Díky, Eva
Máš to ve zprávě. Zkusili jsme i centrum Chvilka s tužkou a tam prosím nechod.
Syn se tam cítil velmi nekomfortne
@Anais Brno píše:
Na sezení to nepočítám, záleží jak který ten instrument. Kdybych to zprůměrovala, tak chodíme teď ty dva roky asi jednou týdně.
Určitě je vidět, že nad prací víc přemýšlí, pracuje se zadáním, pracuje víc systematicky…syn má VD, takže u něj je vše běh na dlouhou trať
Ale chce to někoho, někdo s tím umí opravdu pracovat a prověřit, které instrumenty může nabídnout. Spousta lidí má jen ten základ a pak není z čeho relevantně pokračovat a vybírat
Nojo, tak jsem zjistila, že tady v okolí to není. A ta jedna paní to neumí moc dobře a má špatne reference. Takže se zaměřím spíš na něco jiného.
@Sára 1 píše:
Nojo, tak jsem zjistila, že tady v okolí to není. A ta jedna paní to neumí moc dobře a má špatne reference. Takže se zaměřím spíš na něco jiného.
Záleží, co máte za problém, klidně napiš do zprávy