Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Máme šestihran cca150×80 cm.Má zip a ten mám během dne rozeplý, malá si tam vleze sama a hraje si.Zapnu ji tam jen když potřebuji odejít na wc nebo přiložit do kotle.Umí sama vylézn na stůl a netroufla bych si ji tu nechat jen tak byť jen na chvíli.Nebrečí tam a rozhodně to nepovažuju za týrání a lenivá matka fakt nejsem, pouze opatrná.
Prijde mi to male. Ja ohradku mela u jednoho ditete a vyuzivala jsem spis venku, kdyz jsem pracovala na zahradce. Byla velka, skoro se tam vesel bazenek.
Ony tam ty deti vetsinou moc byt nechteji. A na tu chvilku, kdyz jdes na zachod, snad staci postylka.
Ohradku jsem zrusila, zabirala misto a maly tan stejne nechtel byt (a to jsem mela mnohem vetsi). Na wc a vsude chodi se mnou a kdyz slivam brambory nebo tak, je na tu chvilku s nejakym zvancem v jidelni zidlicce (je mu 9 mesicu).
@beruska9 penove puzzle nechci prave, chci prirodni kokos.matraci.
Ale s tim metr na metr mi to taky prislo strasne male - projela jsem nabidky ohradek a zahledla tam i ty metr na metr, tak jsem si rikala, ze jako nouzovka mozna dobre - ze by to bylo otevrene a jen v nouzi bych to zadelala, aby malej nevylezl. Potrebuju tu ohradku v kuchyni a nejak vyrazne vetsi se sem nevejde - leda bych udelala velke zmeny. No mozna je udelam. ![]()
@hanka.br. nereaguju.
@Kriss Tina malej si sam docela pekne vyhraje na hraci decce, tak jsem premyslela, ze bych ji trosku zabezpecila takhle, kdyz je nejhur. Nejde jen o wc. Jak tady holky psaly, tak i vareni atd (nebo kdyz cistim koupelnu, aby to nedychal se mnou - je tam vlhko, musim obcas pouzit savo, i kdyz mam odvhlcovac a vetram), nebo kdyz vybehnu k hlavnim dverim… Maleho spis rozmazluju nez ze bych ho nekde odkladala. ![]()
@Sashie 1.5 na 2 metry zni skvele. To bych taky rada…ale to uz bude asi nerealne.
@Kamkam jo, tak podle me to nebude velka zmena, kdyz si ted i sam hraje na decce na zemi a ja vetsinou s nim. Jen pribudou spruslicky. ![]()
@ivašot. te cestovni postylce se zatim branim. Rada bych prirodni materialy.
@Sashie tyjo, v 5 mesicich uz lezl
nas prdola se zatim jen sotva pretaci. Ale pak to treba prijde rychle…
@Kriss Tina ne, zakladatelka nechce, zakladatelka se pta a v uvodnim prispevku pisu, ze mi to prijde male.
Psala jsem to v rychlosti, tak nevim nakolik je to pochopitelne. I ted si vyhrazuju cas na odepsani tady vam kdyz malej spi a ja bych mohla treba na wc.
Venuju se mu maximalne.
@Jedna babička jj, kvuli bezpecnosti. Nic jineho tim nesleduju.
Nas byt uplne bezpecny neni a uplne bezpecnym ho zatim udelat nedokazu (taky doufam ve stehovani a treba probehne nez malej bude lezt).
@Jedna babička jj, taky si rikam ze metr na metr je mala. Na jake deti to teda nabizi? na uplne nejmensi? Samotnou me to nenapadlo. Videla jsem je na eshopech.
@Kriss Tina a ja psala ze tam syna strcim a zavru na pul dne?
![]()
@pocker jj, jasne, na nouzove pripady.
@cverunka jj, zkusim vymyslet a vymerit vetsi. ![]()
@Milis666 ten sestihran je taky dobrej ![]()
@Lenka_Hal postylka nestaci. Tu ma jen na spani a jinak silene protestuje…hysterak.
Na zemi na decce si pritom dokaze hrat i sam chvili.
@Limi123 no jo, kdyz nas jeste zvanec (krome kojeni) ani jidelni zidlicku nema. ![]()
Krasny den vsem, jdu an to wc. ![]()
@ModraJeDobra v nejake recenzi jsem cetla, ze ten sestihran ma blbou stabilitu, proto jsem ho nekoupila.
Pokud protestuje v postylce, myslim, ze bude protestovat i v ohradce. Ja kupovala ohradku 2×1.4 m a stejne v ni nechtel byt, tak obratem zase letela a proste jsem to vydrzela nejak do tech 8 mesicu, nez mohl do te jidelni zidlicky. Jinak si na koberci hraje v pohode, ale proste nechce byt v kleci.
@Limi123 píše:
@ModraJeDobra v nejake recenzi jsem cetla, ze ten sestihran ma blbou stabilitu, proto jsem ho nekoupila.Pokud protestuje v postylce, myslim, ze bude protestovat i v ohradce. Ja kupovala ohradku 2×1.4 m a stejne v ni nechtel byt, tak obratem zase letela a proste jsem to vydrzela nejak do tech 8 mesicu, nez mohl do te jidelni zidlicky. Jinak si na koberci hraje v pohode, ale proste nechce byt v kleci.
Ten naš teda stojí jak přibitej a to si v něm hraje malá i se starší segrou a to je potom rachot ![]()
No za mě to byla výhodná investice, večer do ohrádky naházím všechny rozházený hračky a je uklizeno
a jak jsem již psala, malá si tam hraje ráda a sama si tam během dne i vleze, tak že žádná klec.
@ModraJeDobra teď jo, ale kdybys ho tam začala dávat až po tom, co se začne sám pohybovat po svém, tak by s tím mohl mít problém
když ho na to budeš zvykat už teď, tak super ![]()
@Kriss Tina psala jsem, že do tak malé bych nešla. A jestli jsi měla čas být jen v jednom pokoji, tak super. Ale i když jsem s ním v jednom pokoji a vářím, žehlící, uklízím, tak prostě nemám takovou rychlost, abych u něho okamžitě byla. A zabezpečit vše prostě nejde. Takhle když babička hlídá, tak se nemusí bát, je s ním v ohrádce. Samozřejmě nesouhlasím s uklízením děti do ohrádky pro pohodlnost, ale u některých dětí je to nejlepší řešení. Kdo nepoznal, nepochopí…
Ja mam uz u druheho v obyvaku druhou postylku, ale mame patrovy dum takze i kvuli spani. A rozhodne kdyz potrebuji treba vybehnout kvuli postakovi tak je to super vec. Jeste mam houpaci lehatko co se da polozit jako postylka tak tu nosim i do koupelny ![]()
@Limi123 jakoze by mu tak strasne vadily spruslicky, jo?! Nevim, porad doufam, ze by si zvykl, ze to jeho doupe obcas zavru, kdyz by bylo potreba, a jinak by to bylo misto se super hrackama a zabavou…
@Milis666 jj, prijde mi to super i jako uloziste hracek. ![]()
@Kamkam no nevim zda ohradku poridim hned, ale chtela jsem ted porizovat tu kokos.matraci na hrani a rovnou ve velikosti, aby se pak hodila do ohradky, pripadne…
@Sashie jo, s tim hlidanim babickou mi to taky prijde super. Kdyz jsem videla mamku obcas jak mi „pomahala“, tak spis mluvila se mnou nez aby davala uplne pozor na maleho - a to mi klidu nepridava. ![]()
@kytkalenka ja furt lehatko nemam. Mozna koupim na prikrmy, pokud nebudu krmit na kline jako nekdo doporucuje. Mozna zkusim prvne na kline a kdyz des, tak hned objednam lehatko. ![]()
Ahoj, já doporučuji kouknout na bazar , kde seženeš různé velikosti, volila bych raději větší dřevěnou.
Je to věc na chvilku a je zbytečné za ní utrácet ![]()
@ModraJeDobra jasně
já jen posílám dál zkušenosti kamarádek… Jak na to dítě nebylo zvyklý od malinka, tak s ní pak mělo problém a nechtělo tam být… Ale třeba to není úplně pravidlo… ![]()