Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ahoj chci chlapovi koupit novy kvalitni krosky. Stelku klasickych bot ma 29cm. Jenze krosky maji puleny cislo, bud je stelka bot 28.8 nebo 29.7… poradite?
Ma to byt darek, takze přímo nohu mu zmerit nemuzu.
Změř mu nohu, když bude spát ![]()
@Semtex píše:
Tak vem obě velikosti a jednu posles zpátky po vyzkoušení
Jedny boty stoji 1600, uplne se mi nechce platit 2× posta plzs jednou tolik kvuli eikost… ![]()
@Anonymní píše:
Jedny boty stoji 1600, uplne se mi nechce platit 2× posta plzs jednou tolik kvuli eikost…
A tak někde mají poštovné zdarma nebo za hubičku při větší objednávce a na případné vraceni ti rovnou poslou vytištěný štítek (to dela Esprit), nebo si ho pak můžeš objednat bezplatné on-line a přijede ti kuryr až k domu (Haemko když tam mas nějaké to členství plus), takže tam chlapovi nakupuju, když něco potřebuje, ty panske věci neumím často od oka utrefit, takže jich objednam třeba osm a pět jich vracíme
nevím ale, kde to hodláš koupit ty, ale koukala bych na ty podminky
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj chci chlapovi koupit novy kvalitni krosky. Stelku klasickych bot ma 29cm. Jenze krosky maji puleny cislo, bud je stelka bot 28.8 nebo 29.7… poradite?
Jestli má stélku klasické boty 29…tj tenisky, které nosí s ponožkou. Tak croksy bych volila ty menší 28,8. To bude nosit naboso, nee? Určitě nee o 7mm větší jak má tenisky. I sandále si většinou kupují menší velikosti než tenisky a uzavřené boty.
@Semtex píše:
A tak někde mají poštovné zdarma nebo za hubičku při větší objednávce a na případné vraceni ti rovnou poslou vytištěný štítek (to dela Esprit), nebo si ho pak můžeš objednat bezplatné on-line a přijede ti kuryr až k domu (Haemko když tam mas nějaké to členství plus), takže tam chlapovi nakupuju, když něco potřebuje, ty panske věci neumím často od oka utrefit, takže jich objednam třeba osm a pět jich vracímenevím ale, kde to hodláš koupit ty, ale koukala bych na ty podminky
![]()
![]()
Prave ze to nejsou uplne obycejny boty, respektive barva… takze to jen tak neseženu.. ![]()
@Anonymní píše:
Prave ze to nejsou uplne obycejny boty, respektive barva… takze to jen tak neseženu..
Chápu
no ale stejně z hlediska poštovného se asi vyplatí objednat oboje a pak jedny poslat zpátky, než objednat jedny, poslat zpátky, a pak objednat druhé větší, kdyby se zalibily ![]()
Jinak teda já třeba nosim běžnou obuv 39, ale pantofle mam za specialky 38 a jsou mi akorát. Chci si tam pořídit i celorocky a ty maji 38 a 1/3
čiže pravděpodobně by mu byly ty menší ![]()
@arinecka píše:
Změř mu nohu, když bude spát
Koupila bych ty větší. Kroksy mohou být volnější.
@KKK85 píše:
Jestli má stélku klasické boty 29…tj tenisky, které nosí s ponožkou. Tak croksy bych volila ty menší 28,8. To bude nosit naboso, nee? Určitě nee o 7mm větší jak má tenisky. I sandále si většinou kupují menší velikosti než tenisky a uzavřené boty.
To bych teda nedělala, kupovat menší.
@Semtex píše:
Chápuno ale stejně z hlediska poštovného se asi vyplatí objednat oboje a pak jedny poslat zpátky, než objednat jedny, poslat zpátky, a pak objednat druhé větší, kdyby se zalibily
Jinak teda já třeba nosim běžnou obuv 39, ale pantofle mam za specialky 38 a jsou mi akorát. Chci si tam pořídit i celorocky a ty maji 38 a 1/3
čiže pravděpodobně by mu byly ty menší
Zkusila jsem napsat do eshopu o radu…
Kdyz on jeden eshop udava tyhle velikosti ze to je mira nohy, druhy zase ze to je mira boty…
![]()
@Semtex píše:
A tak někde mají poštovné zdarma nebo za hubičku při větší objednávce a na případné vraceni ti rovnou poslou vytištěný štítek (to dela Esprit), nebo si ho pak můžeš objednat bezplatné on-line a přijede ti kuryr až k domu (Haemko když tam mas nějaké to členství plus), takže tam chlapovi nakupuju, když něco potřebuje, ty panske věci neumím často od oka utrefit, takže jich objednam třeba osm a pět jich vracímenevím ale, kde to hodláš koupit ty, ale koukala bych na ty podminky
![]()
![]()
aboutyou je vrácení zdarma… a tam beztak budou croksy originál…
@Russet píše:
To bych teda nedělala, kupovat menší.
tak jsou to 2mm…
@KKK85 píše:
tak jsou to 2mm…
Ono to může být ve skutečnosti víc. Boty přes internet jsou vždy sázka do loterie, ale když ty gumové boty musí mít…
@Russet píše:
Ono to může být ve skutečnosti víc. Boty přes internet jsou vždy sázka do loterie, ale když ty gumové boty musí mít…
jn… no já většínou beru dvě vělikosti a pak vracím no