Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, měla bych dotaz. Dnes jsem chytla po kontrole trošku nervy, jsem 28+3tt a miminko je podle měření asi o 10 dní menší. Doktorka říkala, že nemám stresovat, že měření není přesné a třeba jen budu mít menší miminko ale mě to nedá, mám obavy aby bylo vše v pořádku. Kontrolovala vše co se dalo a nikde se problém neukázal, tak mám přijít za 14 dní na kontrolní utz. Máte některá taky takovou zkušenost?
mě taky tvrdili že malej je asi o 5 dní menší než by měl být tak se nestresuj rosteme jak máme
a to je nejdůležitější
Ahoj, tak mám dá se říct ten stejný problém. Nyní jsem 27+2 a pan doktor mi řekl, že malinká je velká tak na 22.tt, podle utz. Ale že se nemám ničeho bát a normálně další kontrola až 26.ledna. Taky jsem zaražená a nevím, co si myslet a jestli se toho bát.
Holky nestresujte se, ty UTZ nejsou pokazdy presny a hlavne si myslim,ze ve 30tt uz to miminko ani nema cenu merit,pac uz je tam vselijak zkroucene, mne uz ho doktor teda nemeril, jen delal vahovy odhad (pokud nemyslite tohle)a tam je rozmezi +/-500g…
hlavne mi rikala gyndr v poradne,ze par dni miminko roste pak se to zastavi a pak zase roste…tak klid, miminka potrebuji aby jste byly v pohode a klidne ![]()