Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes jsem byla na kontrolu a paní doktorka mě měřila a prý má můj drobeček 6mm.prý je to málo.když to tu tak pročítám tak mě to tak nepřipadá
To jsi si špatně přečetla
Gama píše že měl v 7 týdnu + 0 dnů - 0,5 cm ![]()
ježiši,já se omlouvám.jsem z toho jakasi rozhozená.paní doktorka se moc netvářila,dala mě užívat utrogestan a za týden na kontrolu.posl.men.jsem měla 15.3.2010,tak nevím
Paní doktorka je asi nějaká popletená…
Jsem se schválně šla podívat na ultrazvuk z 6+2 a prďolka měla 5mm.
Tak se nenech vystresovat.
Ahoj holky.
Snad do této diskuse ještě někdo zavítá ![]()
V pondělí jsem byla na utz a pan doktor mi říkal, že to co je vidět, je ukázkové těhotenství. byla vidět fazolka (4,5mm) i srdíčko.
Podle výpočtů jsem v 6tt. O miminko jsme se snažili přes 2 roky a dr mi pak i říkal, že bude nejspíš nezbytná laparoskopii kvůli možné neprůchodnosti vejcovodů… od tohoto rozhovoru uplynulo cca půl roku a já jsem zjistila, že jsem těhotná ![]()
Mám obrovskou radost ale pořád jsem hrozně úzkostlivá, protože se stále bojím, že se plod neudrží (nevím proč)…
Poradíte jak to psychicky zvládnout? ![]()
Nenervuju se, jen pořád sama nemůžu uvěřit tomu, že se to povedlo.
Děkuju za odpovědi ![]()
Můj synek měl v 7+0 2cm. Ale nezapomeň, že se to mimčo ze začátku STRAŠNĚ rychle vyvíjí ![]()
Já doporučuju hlavně nebrouzdat na netu a nečíst co všechno se může stát, protože čím víc člověk toho ví, tím je to horší a pak při sebemenším píchnutí už jančí a očekává hororový scénář. Takže myslet pozitivně, moc se nepozorovat a prostě věřit tomu, že to dobře dopadne ![]()
@LůcaSmith buď šťastná, neřeš blbosti (myšleno v dobrém
), užívej si každý den, říkej si, že jsi nejšťastnější ženská pod sluncem. Já se taky bála, do začátku 3. trimestru jsem dělala fyzicky těžkou práci, tahala těžké věci a taky jsem měla v práci i trošku teror od jedné kolegyně. Všechno bylo a je v pohodě, prostě buď v pohodě ![]()
@Halibar Týjo, tak to jsi měla obříka ![]()
Ještě se chci zeptat co znamená 6tt+1… prostě, co znamená to číslo +?
u dr jsem byla předevčírem a na další kontrolu jdu 30.1. to mi bude znovu dělat jen utz nebo už i odběry atd? ![]()
@LůcaSmith 6tt + 1 znamená 6. týden těhotenství, někde je to i „tg“ jako týden gravidity + 1 den. Takže jsi těhotná 6 týdnů a 1 den ![]()
@LůcaSmith a co se týče těch odběrů ti neporadím, já žiju v jiné zemi a tu to je úplně jiné… například na ozvy srdíčka jsem chodila od 20tt a v Česku mamky chodily třeba až od 32tt i později…