Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pěkný den,
chtěla jsem se zeptat zda je nějak nebezpečné jít se koupat na veřejná koupaliště v počátku těhotneství. A vůbec asi celkově během těhotenství.
děkuji Adéla
Já na začátku těhotenství chodila na koupálko a v poho a pak v zimě, to jsem chodila do bazénu a taky bez problémů. Ale stejně mě celé těhotenství trápily výtoky, na to mi doktor řekl, že to je normální a taky jsem byla ráda, protože po porodu zmizely a mám klid.
já taky chodila, dokonce i v aquaparku na menším až středním tobogánu opatrně jezdila
. Chce to rozumně, když Ti to nesedne, nebo se ti to tam nebude nějak zdát, příště už nepůjdeš. Jinak proti těm zánětům se dají koupit v lékárně nějaké tampony, které se zavádí před koupáním. Nám na těhotenském kurzu radila PA ještě i obyč tampon namočený v olivovém oleji, ale to jsem nezkoušela…
Chodila jsem do bazénu skoro celé těhu a žádný problém jsem neměla. Do rybníku bych teda asi nelezla, v 5. měsíci jsem byla i u moře. Kupovala jsem si v lékárně tampóny Senta Protect, jak tu už bylo napsané, jsou napuštěné z jedné strany něčím mastným, takže nenasáknou a nepustí vodu dovnitř.
AŽ ne jeden detail, kdy jsem trpěla větším výtokem a dr. mi bazén spíš nedoporučila než výslovně zakázala, jsem normálně chodila … naopak, bylo to velice fajn … a u nás budu těžko hledat bazén jen pro těhulky …
Taky se chystám na první koupáníčko do bazénu. Do rybníka bych teda taky rozhodně nevlezla, ikdybych měla ty napuštěné tampony.
Doktor mi dokonce plavání doporučil, prý se tím procvičují svaly a uvolňují se. Taky uvažuji, že zavítám do Podolí, ale uvažuji i o Radlicích.
jako tehule jsem v obou tehotenstvi chodila do verejnych bazenu a nikdy zadny problem.