S jakou přesností je možné určit termín otěhotnění

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
29.4.10 16:28

Termín otěhotnění

Všem krásný den,

chtěla bych se zeptat s jakou přesností je možné určit datum otěhotnění. Když jsem poslední menstruaci měla 12.3. a dnes jsem byla na gynekologii a plod je „velký“ 4mm.

moc děkuji za informace. Adéla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4092
29.4.10 17:24

Podle data posledni menstruace se to pocita: odecist od data posledni menstruace 3 mesice a pricist 7 dni tak by ti to vychazelo myslim na 19.12. druhy termin se odhaduje podle ultrazvuku ve 12 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
29.4.10 17:36

Adélko, Mikky Ti napsala,jak vypočítat termín porodu.Datum početí je přibližně 14 dní po prvním dnu poslední menstruace,pokud jsi měla pravidelný cyklus,ale těhotenství se počítá už od toho prvního dne poslední menstruace :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
29.4.10 17:41

aha blbe jsem si precetla dotaz :-D jo myslela jsem datum porodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.4.10 18:34

Jak píší holky, ale s úplnou přesností by jsi to měla pouze tehdy, pokud by jsi věděla, kdy byla ovulace. Jinak já když měla plod 4mm, tak jsem byla 6+něco, tj. 6 ukončených týdnů a probíhající 7. týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.10 18:37

tak mě to pan doktor počítal od zacátku podle ultrazvuku,páč jsem měla delší cyklus a vůbec by to neodpovídalo stáří plodu.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.4.10 09:00

Všem moc děkuji, tak termín otěhotnění je 21-30.březen (podle Dr.) což je přesné…

Krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.10.11 23:16

Mám dotaz když na ultrazvuku mám toto 11+2, je to přesný a nebo se to může +-1týden nebo i dva mýlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kašlunato
18.10.11 23:33

Dnes už je to určování stáří plodu dost přesné - různí doktoři se rozcházejí tak maximálně o pár dní - alespoň já mám tu zkušenost (jednomu se to zdálo 13+3 a druhému to přišlo asi o tři nebo čtyři dny mladší - byla jsem na dvou různých vyšetřeních v jeden den). Že by se spletl o víc jak týden mi přijde značně nepravděpodobné, ale buď vklidu, já jsem celé těhotenství tápala v datu otěhodnění a nemohla se dopočítat a až pak po porodu jsem zpětně listovala diářem a zjistila, že to bylo přesně tehdy kdy jsem si myslela - najednou to bylo jasné a sedělo to na den přesně i s termínem porodu:).

• Citovat
  • Upravit
784
19.10.11 07:13

mýlit ne, ale může se to lišit :-). jednak tedy může doktor změřit trošičku jinak než jiný, a to klidně udělá pár dnů rozdíl. UTZ hodnotí stáří těhotenství podle velikosti miminka, kde je určitá tolerance - právě ten týden. takže přesně bys to věděla tehdy, kdybys měla nějak potvrzenou ovulaci (a během ní pouze jeden styk) ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
19.10.11 08:49

No ovulaci jsem měla zhruba mezi 1.-7.srpnem, termín toho stáří dítěte vychází na 31.červenec, a vím že mezi 1. a 7.srpnem jsem pohlavní styk určo měla, jen jsem chtěla vědět jestli to nemůžu čekat od 20.srpna protože trochu řeším otcovství, jelikož do 19. jsem bydlea se svým ex a ten mě 19.srpna nechal, tak jsem se hned odstěhovala ke svýmu partnerovi se kterým jsem byla předtím, 20.srpna jsem s ním spala a řeším čí to je, dle doktora to vychází na mýho ex, samozřejmě už to ví ale potřebuju jistotu že se ultrazvuk nezmýlil třeba o 14dní, že by to mohlo být o 14dní mladší nebo i o 3týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
19.10.11 09:12

no jo, to je těžký, ale podle UTZ se prostě početí moc určit nedá - např. moje kamarádka šla k doktorovi v domnělém 8. týdnu těhotenství, ale podle UTZ byla v 6. týdnu - miminko prostě bylo menší, mohla mít později tu ovulaci atd. termín porodu se počítal podle UTZ, ale termínu početí se nedopátrala :-). s určitostí ti to neřekne nikdo, jen co je pravděpodobnější. a pokud ty VÍŠ, že jsi měla ovulaci na začátku srpna, je pravděpodobnější, že otcem dítěte je bývalý přítel ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
19.10.11 19:34

Tak to je fajn, dneska jsem byla na odběrech krve a on tam chtěl jít se mnou, je to fajn chlap jen jsme se trochu nepohodli a skončilo to rozchodem a když se z toho vyhrabal tak se ted dozví tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
19.10.11 21:02

tak držím palce, ať to vše dopadne tak, jak si přeješ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dajulex
8.7.12 17:42

Takze myslite ze kdyz mi jeden doktor v 7 tt. spocital datum poceti na 19.12 a druhy doktor ve 12tt spocital datum poceti neboli velikost plodu na 21.12 nehlede na PM tak ze bych jedno z techto datumu mela brat za opravdove datum poceti ditete? ze neni az tak mozne aby se to stalo az 27.12 nebo dokonce az 29.12?Co myslite? dekuji..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky