Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,dnes jsem byla na vyšetření.jsem asi v 6 týdnu a paní doktorka mě řekla,že se jí to nezdá,že plod má mít 8mm a můj má 6mm.pak dodala zase že by to tak mohlo být.odeslala mě na krev a dala mě užívat utrogestan a za týden že mám dojít. Celkem se bojím.máte někdo nějakou zkušenost jak s veliokostí tak s užíváním utrogestanu?
děkuji moc
Ahoj já jsem na tom asi podobně…začala jsem špinit a doktor mi dal na prohlídce utrogestan…beru ho 3× denne, spineni uz prestalo, asi po 2 dnech brani. Beru to stale. Napsal mi 2 baleni, take je doberu a pak pujdu na kontrolu a uvidim. Pak rikal, ze utrohestan pise skoro kazde tehotne, ze zacatku…tak nevim jak to dr. berou.
A s tema mm bych si taky nelamala hlavu, mohla jsi otehotnet pozdeji nez je obvykle, kazdy nema ovulaci primo v prostred cyklu, mam to taky tam. Takze bud v pohode a hlavne se nestresuj!!! ![]()
Urogestan jsem brala až do 12.týdne těhu…
a přesně–s mm si nedělej starosti,na KO bude vše v pořádku ![]()
Utrogetsan jsem brala už před otěhotněním, tak jsem ho brát musela do 12tt. Určitě ti neublíží. A k mm - já měla v 6tt 3,5 mm a prý měl mít 6mm a že neví, jak to těhotenství dopadne. To mi řekla dr. na pohotovosti, kam jsem jela kvůli bolestem. Za 2 dny jsem byla u mého dr. a ten nějaký milimetr neřešil a řekl, ať přijdu zase za 14 dní. Stáří plodu podle poslední ms odpovídalo stáří podle UTZ, dokonce jsme to o den do další ko předehnali. Tak klid a milimetry neřeš!!!
Někteří doktoři umí akorát vyplašit. ![]()
Ahoj,
já jsem po umělém oplodnění a utrogestan jsem brala až do začátku 12.tt teď jsem v 17.tt a vše je zatím v pořádku. Snášela jsem ho celkem dobře jen si připrav dostatek intimek jestli ho budeš brát vaginálně tak ony ty bobule částečně vytékají ven i když je správně zavedeš. Neboj účinná látka se dostává do těla i když částečně vytečou. Ptala jsem se na to gynekoložky. Jinak mi řekla, že se můžou brát kombinovaně vaginálně i orálně, ale prý je dost žen špatně snáší když je polykají tak je jim pak zle
. A ještě jsem si vzpomněla že mi jedna paní v nemocnici řekla, že její manžel na něm měl vyrážku po pohlavním styku prý alergická reakce
. My jsme s manželem, ale tenhle problém neměli
.
Já ho polykala a skoro rok před otěhotněním a nevolnosti začaly až s těhotenstvím. A pokud vím, tak když ho zavádíš, tak se sexovat nesmí ![]()
Nám sexovat tedy nezakázali tak nevím třeba nám to zapomněli říct
. A to s tím špatně při polykání mi sdělila doktorka já sama jsem ho brala vaginálně. Takže jsem jen tlumočila svou lékařku. A nemyslela jsem tím, že to tak musí být jen že je podle ní hůř snášen.
Jejej, zase ty a zase vyplašená… Brala jsem Utr. hned od zjištění těhu, protože jsem začala špinit. Měla jsem hematom, který ale celkem rychle zmizel, špinění přestalo už asi po 2 dnech. Ale Utr. jsem měla brát až do konce 12. týdne pro jistotu. Vše bylo OK. Fakt to chce klid. A kus čokolády, bude ti veseleji ![]()
Gwen, s těma nevolnostma to je v pořádku, to já jen zase dávala příklad, že mě po něm špatně nebylo. A s tim sexováním bych teda byla opatrná. Myslim, že to píší i v příbalovém letáčku a když mi ho dr. předepisoval kvůli špatnému horm. profilu, tak říkal, že se může i zavádět, ale to se zase nesmí sexovat a to mi nepotřebujeme, tak ať ho polykám ![]()
Ahoj,
já Utr. taky vyfasovala, protože jsem začala dost špinit. Po minulém špatném konci jsem běžela k dr., nic špatného neshledal( ale to minule taky ne). Mimču už bilo srdíčko, velikost jsem neřešila, byla jsem tam v v 6 tt. Na kontrolu mám jít za 14 dní, modlím se, aby bylo vše ok.Myslím, že velikost Tvého prcka by měla být v normě co jsem takhle studovala.