Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
buď v klidu, články na netu jsou zavádějící a hodně v tich týdnech přidávaj, já měla ve 13+0 5,7cm a někdo má třeba i 7 cm, taky jsem se obávala, ale opravdu je to v pořádku ![]()
Je to napro individuální, v 9+3 ukazoval UZV 4,8 cm (UZV ukazoval velikost 9+1), v 8+3 nějakých 3,6 cm. Odchylek nahoru ani dolů si fakt v těchto týdnech nemůžeme všímat.
Ahoj měla bych dotaz momentálně ukončuji 8 tt.Na ultrayvuku jsem byla v 7+6 a plod byl 13 mm velký na to jsem šla v 8+4 k dr. a ta mi udělala ultravuk a plod byl stále 13 mm velký je to normální,??
Tak ses ho mela zeptat zda je to normálni poté co ti ten ultrazvuk udelal ne ![]()
No je to rozdil 4 dny, takze bych velke skoky necekala. Hlavni je srdicko.
Tak myslim, ze taky zalezi na utz, jak je kvalitni, jak dobre to dr zmeri. Pokud to nebyl stejny dr a stejny utz, tak bych to neresila vubec.
Nejak me to nenapadlo se zaptat rekl ze je to v poredka
Ano ultrazvuk mi pokazde delal nekdo jiny. A srdicko tam bylo videt. Tohle tehotenstvi nejak moc prozivam.
Ahoj, my měli 7+4 - velikost 13mm, ta velikost 8mm podle mě spíš odpovídá na 6. týden. Jinak jsme měli první srdeční akci 6+0 - velikost 6mm, každý to má jinak. Hlavně jestli můžu poradit, užívej vitamíny pro těhule
Ahoj, máte někdo zkušenost, kdy plod odpovídá velikostí 5+5tt, ale jeho tepová frekvence je po 100.?
@nikolana ahoj, takovou zkušenost nemam
dr. by ti mel rict, zda je to v poradku!! ty uz jsi mela srdicko? ja jsem podle mesicku dnes 6plus6, ale dle utz 5plus 4 a dr. ani nezkousela
, další ko az v lednu..nevim, jestli to vydrzim nevedet, jestli je mimi ok.. ![]()
Já jsem v přesně v 7 týdnu, ale v pondělí tam ten plod ještě neviděl, až dneska, a říkal, že se ještě nemám moc radovat, že to srdíčko tluče trošku pomaleji, tak se uvidí..jinak velikostně ten plod odpovídá, že je starý 5+5.. tak jsem z toho jelen
@miama Bohužel ti nic jiného nezbyde. Je normální, že se bojíš, aby vše bylo ok. Tak držím palce, ať to rychle uteče a kontrola proběhne v pořádku.
@nikolana takze jsi taky o tyden podle utz min?..mne nic dr. prave k tomu nerekla
taky jsem z toho jelen
u predesleho tehu mi srdicko ukazali uz v 5plus2..tak nevim
@Jenda33 ja vim
jen se bojim, ale verim, ze vse dopadne ok
a dekuju za podporu..ty taky cekas??
Ne, mě to vychází, přesně 5tt je starý a 7tt jsem podle PM…takže to je v pořádku, já jen nevím co s tím srdíčkem
doufám, že se zrychlí ![]()
Dobrý den, mám dotaz ohledně velikosti miminka. Byla jsem na kontrolním utz a podle utz jsem 8+0 a miminko má 15,80mm. Dr. říkala, že je všechno v pořádku, ale já teď četla nějaké články a všude píšou, že v tuhle dobu by mělo mít už 2cm, tak mám teď strach jestli je všechno ok. Kolik měřil váš prcek v 9 tt?