Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to je dost brzo, ale..mě teda řekla v 6+3, že ne srdíčko je ještě strašně brzy a ať přijdu za dva týdny…to už tam teda bylo.
@nikolana neboj, ver, ze bude vse v poradku
hlavne, ze tam
je..kdy mas další ko?
No zítra u své doktorky (te´d jsme chodila do nemocnice kvůli špinění, které už ustalo) no prostě mám pořád nervy…mám hroznou radost, ale pořád je tam to ALE, takže nevím..nestačí než doufat…beru utrogestan, jenže prý to na srdce nemá vliv…
Příspěvek upraven 19.12.13 v 13:11
@nikolana
ta uvidíš zítra, třeba bude vse nakonec ok
pisni mi zitra jak jsi dopadla
cekas první??
Včera to samé..prý se nic za jeden den nezmění…ale ani tu tepovou frekvenci mi neřekla…jen kontrola za 2 týdny a je to 50 na 50 ![]()
Mě po prvním ultrazvuku dr. rekla, ze je embryo menší než by mělo být a že ho nedokáže ani změřit, tak ať příjdu za týden na kontrolu jestli vyrostlo, takze sem byla tyden neklidna a po týdnu vyrostlo a už bylo vidět i srdíčko, snad bude vše v pořádku
Ahojte maminky. Chci se Vás zeptat na názor. Včera jsem byla na první prohlídce u doktora. Jsem v 8 a doktor mi při vyšetření utz říkal že mi dneska ještě nemůže dát obrázek utz, protože tam není vidět správně morfologie miminka.. utz byl takový rozmazaný ze neslo spolehlivě ukazat kde je hlavička a nožičky, ale byla krásně vidět srdeční akce.
U doktora jsem byla poprve. Dříve jsem měla doktorku a ta při prvnim těhotenství ní takoveho neříkala. Přišlo mi to jak kdyby mi naznačoval že se na tohle miminko nemám moc vázat, a zároveň že mě nechce strasit. Takze nevim co si o tom myslet, pořád ten rozhovor vidím před očima.
Tak v 8.tydnu embryo ještě ani nožičky nemá, jenom takové pahylky. Co tím doktor myslel, těžko říct, možná prostě fotky z uz nedává, dokud tam fakt není vidět „človíček“, anebo s ním fakt není něco v pořádku, ale to by podle mě řekl jinak.
@veronikav1990 V 8tt. tam nic moc vidět ani není. Žádná morfologie se nekontroluje, je tam jen ta viditelná srdeční akce. V odpovědi lékaře bych vůbec nic neviděla. Ano, těhotenství se povést nemusí, ale s tím nekvalitní UTZ. opravdu souviset nebude. ![]()
Buď v klidu. Já fotku chtěla, protože tatínek měl jít se mnou a nakonec nemohl. Ale též říkal že tam toho není moc vidět, furt to natáčel, ať ho může trochu změřit, takže tam je stejně jen takový bílý flek v dutince.
Dobry den,
Chtela bych se zeptat, na posledni kontrole jsem byla dle mesicku 7+5 i ultrazvukove to sedelo o den, ale velikost plodu je 1,98cm a odpovída to 8+6, muze to byt nejaky problem kdyz je plod tak brzy o tyden vetsi? Dekuji
@MJ005 a neměla si ovu dříve?..přeci nemohl sedět UZ s ms když píšeš že je plod 8+6..
a doktor se mohl splést
@Kajka9
Mivala jsem cykl 25 dni takze je mozne ze jsem ji mela drive, asi ano, podle ms 7+5 a podle UTZ mam napsane v karticce 8+6 a 1,98cm.
Tak sbad to nicemu nevadi. Za 3 tydny jdu na prvni screening tak tam by snad vse poznali a uvidim co reknou 🙂 jinak kdy vam ustoupily nevolnosti a unava? 🤢 🤢
@MJ005 no tak pokud 25 dní tak bych řekla že máš ovu dříve…neřešila bych to vůbec…
no zvracela jsme od rána do večera do 14tt…únava sand celé těhu někdy méně někdy více ![]()