Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ![]()
Přecházím pomalu na IQOS a začíná mi to chutnat víc, než klasické cigarety.
Zajímá mě, kdo toto kouří taky, zkoumali jste škodlivost a vše okolo? Je to méně škodlivé? Z logiky věci by být mělo, že?
Nekuřákům mávám ![]()
Nedochází tam ke spalování papíru a při vysokých teplotách. Takže je to „zdravější“. Cenové to vychází nastejno.
@KaZeAd Jo, je to podle všeho míň škodlivé. Ale já po tom kašlu víc, strašně mě to škrábe v krku. Náplně jsem vyzkoušela asi všechny
Moje Mamka pracuje ve firmě pro iqos. Říká se, že jsou méně škodlivé, protože to nespaluje papírek a zahřívá se na nějakou teplotu a podobně. Osobně tomu nerozumím, ale co slyším od ni, tak jsou v tom jiné sra.ky. Do roku 2034 na to běží stále testování. Laicky řečeno, ještě není otestováno, jaké to bude mít následky po 30ti letech kouření. U normálních cigaret to víš, takže asi tak…
Nesmrdím po tom jako popelník a pokud se to s počtem nepřežene, dá se to jednoduše vyvětrat i v bytě. Jiné výhody toho nevnímám. ![]()
Tak mě třeba IQOS vůbec nesedl, já jsem přešla z normálních cigaret na VYPE.. Je to chuťově mnohem lepší a pořád je to zdravější než normální cigareta..
Nevím jestli zdravější, ale přešla jsem úplně na iqos a normální jsem si nezapálila skoro 2 roky, hlavně mi normální cígo nechutná. Vidím výhodu v tom, že v okolí se lidem lépe přestávalo kouřit s přechodem na iqos. Jelikož normální jim většinou už nechutnala a na iqos si člověk také musel zvyknout. Vidím výhodu, že po tom nesmrdím, cenově je to stejné, jenže já vykouřím bohužel daleko více, než jsem vyhulila s normálníma cigárama. Takže mi to leze více do peněz
Jestli je to zdravější? Pravdu se nikdy nedozvíš. Nejlepší by bylo to svinstvo vynechat a přestat fetovat úplně. Bohatě stačí ten humus, co vypouští sousedé, fabriky, auta atp.
Nedavno jsem cetla shrnuti italskeho vyzkumu ministerstva zdravotnictvi (pze iqos chtel byt na italskem trhu prezentovan jako lekarsky prostredek pro pomoc s ukoncenim koureni - tak sli pod drobnohled). No a skutecne jiste skodliviny jsou obsazeny mene, ale jine vice a jsou tam i zcela jine karcinogeny.
Nespaluje se, ale probihajici chemicke procesy vytvareji aerosol, kterym vsechno to svinstvo predavas i do okoli. Vyzkumy, ze kterych vychazi lepe, jsou ty sponzorovany Philip Morris.
A smrdi teda strasne, mne to pripomina moc. Muj manzel je bohuzel kurak a teda neprijde mi to lepsi ani nahodou, mozna slabsi, ale nechutny.
Já to mám asi měsíc. Kupovala jsem to kvůli mentolové příchuti. A hrůza. Sice nesmrdim jako od cigára, ale bolí mě hlava a mám absťák. Takže zase hulím klasiku.
Fuj, nechutnějši smrad jsem v životě necítila (nastejno vyjde sedět blizko pokáleného a dlouho nemytého člověka v dopravě - taky jsem zažila). Ale z toho Iqosu mě natáhlo snad ještě o trochu víc. Kouřily to kolegyně v práci.
Je pravda ze to smrdí jak hovinko, cítí to všichni ostatní, samotný kuřák ne, to samé je i s normální cigaretou, ale ten iqos smrdí vážně hůř, možná se rychleji vyvětrá, ale to je jediný plus co na tom vidím. Mne jako nekuřačce smrdí víc iqos a to má být jeho výhodou ze nesmrdí a to smrdí i mému pritelovi, který kuřák je ![]()
Zdravím. Přemýšlím, že zkusím místo normálních cigaret tohle a časem třeba přestanu úplně…
Máte někdo zkušenosti? Já vůbec nevím jak to IQOS funguje
![]()
Jakou náplň třeba?