Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim. Chtela bych vydet i jinych lekaru odpoved. Jsem po 4 tehotna. Jsem 25 tyden a mam velkou nadvahu 50 kg. Muj lekar gynekolog doslova po me rve a me znervoznuje ze kdyz budu takhle pokracovat ze budou muset ukoncit tehotenstvi. Nevim co myslel pod vetou kdyz budu takhle pokracovat a mam uz nervy. Nenecha si nic vysvetlit nepusti me k slovu a kdyz jsem se jednou nastvala uz tak jsem mu rekla ze se chova hrozne zacal po me rvat a vykrikovat ze me odmitne priste vysetrit. Rekla jsem mu ze moje normalni vaha kdyz nejsem tehotna je 50 max 65 kg a po porodu ze 100 kg mi to behem tydne spadne na 70 taky jsem neverila ale je to tak. Nechci radsi vedet co si mysli ale smeho pohldeu je to tak jako kdybu si myslel ze jenom se valim zeru a nic nedelam v mem pripade ale tohle neni mozne mam jeste male deti.Po kazde kdyz prijedu a cekam na rad tak sem nervozni a uz vysiluju s nej. Hada se semnou nepusti me k vyjadreni krici a odmita mluvit s mim snoubencem tatou male kterou cekame. Jsem uz snej opravdu na prasky po kazde dava za vinu me ze takto pribiram mam hodne nizky tlak brala jsem i stacyl protoze jsem mela jedno tehotnestvi Preeklamspi a byvala gynekologička mi je predepsala ted.On mi rekl ze nechape proc bych je mela brat a odkut je mam
U ni se obehala i kardio vysetreni a hodne toho. U nek se nic nedej predepsal mi jenok vytamini na chudokrevnost a poslal k obvodnimu protoze moje segra ma stitnou žlazi a dozvedela se tk ted nedvano.Tak jestly ji nemam nahodou i ja. Jenze kdyz mu clovek vysvetluje ze takove zmeny v mem zivote ve zdravy sou jenom kdyz jsem tehotna nemuze vedet protoze s nim neni rec a vsichni zname sve vlastne telo osobne sami nejlip. Kvuli stehovani jsem musela vymenit gynekologii ale je to tam s nim hrozne. Celej den beham pomalu si ani nesednu snazim se jist 5 krat na den po mensich castech. Ale porad me jenom buzeruje mam takovy pocit. Jemu neco prws 70 roku. Nekoukam na to kolik mu je ale to jeho chovani je uz moc. Co mam delat. Nemuzu vymenit lekare protoze uz ted dochazim pomalu 100 km na prohlidky. Je drzej nenecha si nic vysvetlit a spravy jinych lekaru spochybnuje. Po kazde kdyz jsem posloucham od nej kecy jestly nemam strach a jime veci tohoto typu. Ma tady nekdo takovy problem nebo aspon radu uz nevim co delat a jen me stresuje a bojim se uz hodne i porodu ma to byt muj 3 cisarsky porod. ![]()
@Julie715 píše:
Zdravim. Chtela bych vydet i jinych lekaru odpoved. Jsem po 4 tehotna. Jsem 25 tyden a mam velkou nadvahu 50 kg. Muj lekar gynekolog doslova po me rve a me znervoznuje ze kdyz budu takhle pokracovat ze budou muset ukoncit tehotenstvi. Nevim co myslel pod vetou kdyz budu takhle pokracovat a mam uz nervy. Nenecha si nic vysvetlit nepusti me k slovu a kdyz jsem se jednou nastvala uz tak jsem mu rekla ze se chova hrozne zacal po me rvat a vykrikovat ze me odmitne priste vysetrit. Rekla jsem mu ze moje normalni vaha kdyz nejsem tehotna je 50 max 65 kg a po porodu ze 100 kg mi to behem tydne spadne na 70 taky jsem neverila ale je to tak. Nechci radsi vedet co si mysli ale smeho pohldeu je to tak jako kdybu si myslel ze jenom se valim zeru a nic nedelam v mem pripade ale tohle neni mozne mam jeste male deti.Po kazde kdyz prijedu a cekam na rad tak sem nervozni a uz vysiluju s nej. Hada se semnou nepusti me k vyjadreni krici a odmita mluvit s mim snoubencem tatou male kterou cekame. Jsem uz snej opravdu na prasky po kazde dava za vinu me ze takto pribiram mam hodne nizky tlak brala jsem i stacyl protoze jsem mela jedno tehotnestvi Preeklamspi a byvala gynekologička mi je predepsala ted.On mi rekl ze nechape proc bych je mela brat a odkut je mamU ni se obehala i kardio vysetreni a hodne toho. U nek se nic nedej predepsal mi jenok vytamini na chudokrevnost a poslal k obvodnimu protoze moje segra ma stitnou žlazi a dozvedela se tk ted nedvano.Tak jestly ji nemam nahodou i ja. Jenze kdyz mu clovek vysvetluje ze takove zmeny v mem zivote ve zdravy sou jenom kdyz jsem tehotna nemuze vedet protoze s nim neni rec a vsichni zname sve vlastne telo osobne sami nejlip. Kvuli stehovani jsem musela vymenit gynekologii ale je to tam s nim hrozne. Celej den beham pomalu si ani nesednu snazim se jist 5 krat na den po mensich castech. Ale porad me jenom buzeruje mam takovy pocit. Jemu neco prws 70 roku. Nekoukam na to kolik mu je ale to jeho chovani je uz moc. Co mam delat. Nemuzu vymenit lekare protoze uz ted dochazim pomalu 100 km na prohlidky. Je drzej nenecha si nic vysvetlit a spravy jinych lekaru spochybnuje. Po kazde kdyz jsem posloucham od nej kecy jestly nemam strach a jime veci tohoto typu. Ma tady nekdo takovy problem nebo aspon radu uz nevim co delat a jen me stresuje a bojim se uz hodne i porodu ma to byt muj 3 cisarsky porod.
musím ocitovat
@Julie715 píše:
Zdravim. Chtela bych vydet i jinych lekaru odpoved. Jsem po 4 tehotna. Jsem 25 tyden a mam velkou nadvahu 50 kg. Muj lekar gynekolog doslova po me rve a me znervoznuje ze kdyz budu takhle pokracovat ze budou muset ukoncit tehotenstvi. Nevim co myslel pod vetou kdyz budu takhle pokracovat a mam uz nervy. Nenecha si nic vysvetlit nepusti me k slovu a kdyz jsem se jednou nastvala uz tak jsem mu rekla ze se chova hrozne zacal po me rvat a vykrikovat ze me odmitne priste vysetrit. Rekla jsem mu ze moje normalni vaha kdyz nejsem tehotna je 50 max 65 kg a po porodu ze 100 kg mi to behem tydne spadne na 70 taky jsem neverila ale je to tak. Nechci radsi vedet co si mysli ale smeho pohldeu je to tak jako kdybu si myslel ze jenom se valim zeru a nic nedelam v mem pripade ale tohle neni mozne mam jeste male deti.Po kazde kdyz prijedu a cekam na rad tak sem nervozni a uz vysiluju s nej. Hada se semnou nepusti me k vyjadreni krici a odmita mluvit s mim snoubencem tatou male kterou cekame. Jsem uz snej opravdu na prasky po kazde dava za vinu me ze takto pribiram mam hodne nizky tlak brala jsem i stacyl protoze jsem mela jedno tehotnestvi Preeklamspi a byvala gynekologička mi je predepsala ted.On mi rekl ze nechape proc bych je mela brat a odkut je mamU ni se obehala i kardio vysetreni a hodne toho. U nek se nic nedej predepsal mi jenok vytamini na chudokrevnost a poslal k obvodnimu protoze moje segra ma stitnou žlazi a dozvedela se tk ted nedvano.Tak jestly ji nemam nahodou i ja. Jenze kdyz mu clovek vysvetluje ze takove zmeny v mem zivote ve zdravy sou jenom kdyz jsem tehotna nemuze vedet protoze s nim neni rec a vsichni zname sve vlastne telo osobne sami nejlip. Kvuli stehovani jsem musela vymenit gynekologii ale je to tam s nim hrozne. Celej den beham pomalu si ani nesednu snazim se jist 5 krat na den po mensich castech. Ale porad me jenom buzeruje mam takovy pocit. Jemu neco prws 70 roku. Nekoukam na to kolik mu je ale to jeho chovani je uz moc. Co mam delat. Nemuzu vymenit lekare protoze uz ted dochazim pomalu 100 km na prohlidky. Je drzej nenecha si nic vysvetlit a spravy jinych lekaru spochybnuje. Po kazde kdyz jsem posloucham od nej kecy jestly nemam strach a jime veci tohoto typu. Ma tady nekdo takovy problem nebo aspon radu uz nevim co delat a jen me stresuje a bojim se uz hodne i porodu ma to byt muj 3 cisarsky porod.
Když vidím úroveň tvého projevu, moc by mě zajímala verze tvého lékaře. Tohle se vážně brát prostě nedá.
@hanka.br.
Ptala jsem se jestly ma tady nekdo podobny problem anebo nazor jineho lekare. Ne jestly to nekdo bude brat vazne nebo ne. Tohle se vymyslet neda. A jeho nazor nechcete vedet protoze by vas s nej chytal mozna kolaps. Zbytecne bych sem nelezla. A nepotrebuju dalsi nervy jeste tady s blbych kecu.
Nezlob se na mě, ale já to nedočetla. Nemá to diakritiku, věty také neexistují. A o gramatických hrubkách ani nemluvím. Pokud nejsi spokojená s přístupem lékaře, najdi si jiného. Ale váhový přírůstek 50 kg v těhotenství, pokud jsem to teda z toho zmateného textu vyluštila správně, je hodně drsný…
@nozu píše:
Nezlob se na mě, ale já to nedočetla. Nemá to diakritiku, věty také neexistují. A o gramatických hrubkách ani nemluvím. Pokud nejsi spokojená s přístupem lékaře, najdi si jiného. Ale váhový přírůstek 50 kg v těhotenství, pokud jsem to teda z toho zmateného textu vyluštila správně, je hodně drsný…
50 kilo ve 25.týdnu. ![]()
@nozu kdyby jste to docetla tak poznate o co se jedna. Cetla jsem tady toho hodne a nejsem jedina s 50 kg v tehotenstvi navic. Neresim tady gramatiku. Ale vsude se najdou lidi ktery si vsimnou jinych veci a podstatu ne. Vas se to netyka tak to radsi ani nekomentujte. Jsem tady asi jedina po 100 letech s takovym chovanim lekare nebo jak. Hezky zbytek dne preji.
@hanka.br. píše:
50 kilo ve 25.týdnu.
A po porodu dá že 100 na 70.
@Cenarius
To je opravdu na smich. Smat se s nestesti jinych lidi. Nechapu proc sem lezou takovy lidi. Jdete si ventilovat ego nekde jinde. Zacnu vas nahlasovat fakt nepotrebuji otravne kecy.
@Julie715 píše:
@Cenarius
To je opravdu na smich. Smat se s nestesti jinych lidi. Nechapu proc sem lezou takovy lidi. Jdete si ventilovat ego nekde jinde. Zacnu vas nahlasovat fakt nepotrebuji otravne kecy.
aneb založila si diskusi a diskutovali jí tam lidi
není normální přibrat do 25. týdne 50 kg. Nikoho takového neznám. Když, tak půlku toho za celé těhotenství. Nedivím se doktorovi, že se mu to nelíbí. Tak si najdi jiného. Ale pochybuju, že jiný ti to pochválí
Zkus zavolat na gynekologii do nemocnice a pozadej o vysetreni a prevedeni do jejich pece. Nic moc jineho asi nevymyslis. Ten vahovy prirustek je opravdu extremni, v te nemocnici by meli mit vic moznosti ohledne ruznych vysetreni. Doktor, ke kteremu chodis, je hulvat, rvat na tehotnou, to je pres caru. Zkus tu nemocnici.
@Julie715 Děvče píšeš jako tatar, takže tomu nevím hlavu patu. Jako že jsi měla 60 kg a po 25 týdnech máš 50 kg nadváhu?
Příspěvek upraven 22.04.23 v 18:23
@Julie715 píše:
@Cenarius
Já pouze přepsal informaci co jsi napsala. Nic víc. A klidně si mě jdi nahlásit, dlouho jsem si s adminem nepokecal. ![]()