Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, obracím se na Vás s dotazem. Mám Rh faktor -. Lékařka mi říkala, že ve 28tt půjdu na injekci imunoglobulinu. Vzhledem k tomu, že je vyráběna z krevní plazmy, můžou se v ní vyskytovat různé druhy nebezpečných virů.
Chci se zeptat, jakou máte zkušenost s injekcí v těhotenství? Jak Vám po ni bylo? Měli jste nějaké negativní účinky?
A Vy které máte po očkování v těhotenství už starší děti, jsou v pořádku? Netrpí např. imunitními problémy, autismem apod.? Díky za zkušenosti.
Já dostala jak v těhotenství tak i po porodu takže celkem 4×…autismus a viry v injekci komentovat nebudu ![]()
@Vladusxx píše:
Já dostala jak v těhotenství tak i po porodu takže celkem 4×…autismus a viry v injekci komentovat nebudu
Já žasnu že existují teorie o autismu i na tuhle injekci
myslela jsem že se to traduje jen o očkování
@Beruska97 píše:
Já žasnu že existují teorie o autismu i na tuhle injekcimyslela jsem že se to traduje jen o očkování
Taky mě to nepřestává udivovat..co vše ten autismus vyvolává…se divím že ho nemam ![]()
@Vladusxx píše:
Já dostala jak v těhotenství tak i po porodu takže celkem 4×…autismus a viry v injekci komentovat nebudu
Krevní séra autistických dětí obsahuje vysoké titry IgG, IgM a IgA. Viz. zde: https://www.dobryskutek.cz/…pohledu-5122
IgG je hlavní účinnou látkou v injekci. Proto se ptám.
Viry v injekci mohou být, píšou to přímo v příbalovém letáku.
@Vladusxx píše:
Taky mě to nepřestává udivovat..co vše ten autismus vyvolává…se divím že ho nemam
Já nejsem zrovna příznivce konspiračních teorií, ale když jsem nedávno četla tenhle článek https://www.novinky.cz/…tra-40427925,
tak jsem si teda zrovna říkala, že pokud byl v 70. Letech výskyt autismu 1:5000 a teď je to 1:36, tak to asi něco způsobovat musí.
Jinak k odpovědi na otázku. Injekci dostala už moje máma, já 4×. Bez problému. Tak se na vedlejší účinky zeptej svého doktora. Nebo myslíš, že ti chce úmyslně dát něco, co je zdravé škodlivé?
Dostala jsem injekci v posledním těhotenství i po porodu ( a ještě rok předtím po spontánním potratu), synovi jsou čtyři. Mně nic nebylo, syn má imunitu v pořádku. Má opožděný vývoj řeči, ale to měl i nejstarší syn, u něj se nic neřešilo předem a po porodu nebylo nic potřeba, má stejný Rh. Prostřední syn taky. A ten je ukázkové dítě, bezproblémové.
@Kormidelnice a nebude to stejné jako s dětmi s adhd? Ty v 70-90 letech taky v podstatě nebyly, teď jich je 3-7%, v každé normální třídě se dneska najde, každý někoho zná. Jenže ony ty děti byly, ale nebyla diagnostika.
@Kormidelnice Je to moje první těhotenství. Riziko, že se mi bez injekce začnou tvořit protilátky je 2%. Bohužel neznám riziko šance chytnou nějaký vir z injekce a ani další negativní účinky na dítě v pozdějším věku při očkování během těhotenství. Takže přemýšlím, jestli mi to kvůli 2% riziku stojí za ty možné negativní účinky injekce podstupovat.
PS: na tom odkazu není konspirační teorie, to jsou vědecké výzkumy.
Ja jsem tuto injekci odmitla, protoze manzel ma taky Rh negativni. Lepe receno, moje doktorka se me jako prvni vec ptala, jestli vim jakou ma manzel krevni skupinu a Rh… No a jelikoz nam nehrozilo, ze by melo miminko jine Rh nez negativni, nebylo to potreba. Tim ale nechci nikoho nabadat k tomu se nenechat ockovat pokud je to nutne!
Edit: samozrejme ne “ockovat”, ale nechat si pichnout tu injekci ![]()
Příspěvek upraven 21.04.23 v 18:21
Otec ditete je Rh+ nebo Rh-? Zaplatte si vysetreni, pokud nevi.
Pokud jsi Rh- a otec ditete ma Rh-, dite bude Rh- a injekce neni nutna, ale musis si byt jista otcem ditete.
Pokud jsi Rh- a otec ditete Rh+, dite muze byt Rh+ nebo Rh-
Injekci lze kazdopadne odmitnout, ale dukladne se pak seznam i s riziky jejiho nepodani, v pripade, ze jsi Rh- a dite bude Rh+
@jana.ver píše:
@Kormidelnice Je to moje první těhotenství. Riziko, že se mi bez injekce začnou tvořit protilátky je 2%. Bohužel neznám riziko šance chytnou nějaký vir z injekce a ani další negativní účinky na dítě v pozdějším věku při očkování během těhotenství. Takže přemýšlím, jestli mi to kvůli 2% riziku stojí za ty možné negativní účinky injekce podstupovat.PS: na tom odkazu není konspirační teorie, to jsou vědecké výzkumy.
Staci ovsem i male biochemicke tehotenstvi, o kterem jsi nevedela a vse muze byt jinak.
@jana.ver píše:
@Kormidelnice Je to moje první těhotenství. Riziko, že se mi bez injekce začnou tvořit protilátky je 2%. Bohužel neznám riziko šance chytnou nějaký vir z injekce a ani další negativní účinky na dítě v pozdějším věku při očkování během těhotenství. Takže přemýšlím, jestli mi to kvůli 2% riziku stojí za ty možné negativní účinky injekce podstupovat.PS: na tom odkazu není konspirační teorie, to jsou vědecké výzkumy.
Zkus se na to zeptat gynekologa. Já jsem v průběhu těhotenství doktora kvůli stěhování měnila. Původní doktorka mi tvrdila, že v tom 28 týdnu to nutné u 1. dítěte není a po porodu podle Rh dítěte. Nový doktor ale tvrdil, že je to lepší už i v tom 28 týdnu. Po porodu potom určitě, protože obě děti měli Rh +. Tak třeba se s doktorem domluvíte, že to nutné není. Asi bych to sama bez konzultace neodmítala.
@jana.ver píše:
Krevní séra autistických dětí obsahuje vysoké titry IgG, IgM a IgA. Viz. zde: https://www.dobryskutek.cz/…pohledu-5122
IgG je hlavní účinnou látkou v injekci. Proto se ptám.Viry v injekci mohou být, píšou to přímo v příbalovém letáku.
Ale IgG proti úplně jiným věcem. I od tebe bude mít během těhotenství a cca půl roku po porodu IgG proti mnoha různým proteinům, bakteriím, virům, parazitům atd. Tyto 3 třídy protilátek jsou prostě důležité v boji proti infekcím, občas bohužel útočí i proti vlastnímu tělu (autoimunitní onemocnění).
A ty viry? U zpracovaného kontrolovaného séra? To je větší pravděpodobnost, že je chytne při první procházce.
Příspěvek upraven 21.04.23 v 18:19