RH faktor - a injekce

30
21.4.23 16:31

RH faktor - a injekce

Ahoj holky, obracím se na Vás s dotazem. Mám Rh faktor -. Lékařka mi říkala, že ve 28tt půjdu na injekci imunoglobulinu. Vzhledem k tomu, že je vyráběna z krevní plazmy, můžou se v ní vyskytovat různé druhy nebezpečných virů.

Chci se zeptat, jakou máte zkušenost s injekcí v těhotenství? Jak Vám po ni bylo? Měli jste nějaké negativní účinky?

A Vy které máte po očkování v těhotenství už starší děti, jsou v pořádku? Netrpí např. imunitními problémy, autismem apod.? Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
21.4.23 17:07

Ja dostala az po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
21.4.23 17:11

Já dostala jak v těhotenství tak i po porodu takže celkem 4×…autismus a viry v injekci komentovat nebudu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
21.4.23 17:14
@Vladusxx píše:
Já dostala jak v těhotenství tak i po porodu takže celkem 4×…autismus a viry v injekci komentovat nebudu :roll:

Já žasnu že existují teorie o autismu i na tuhle injekci :zed: myslela jsem že se to traduje jen o očkování

• Citovat
  • Upravit
11845
21.4.23 17:21
@Beruska97 píše:
Já žasnu že existují teorie o autismu i na tuhle injekci :zed: myslela jsem že se to traduje jen o očkování

Taky mě to nepřestává udivovat..co vše ten autismus vyvolává…se divím že ho nemam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.4.23 17:34
@Vladusxx píše:
Já dostala jak v těhotenství tak i po porodu takže celkem 4×…autismus a viry v injekci komentovat nebudu :roll:

Krevní séra autistických dětí obsahuje vysoké titry IgG, IgM a IgA. Viz. zde: https://www.dobryskutek.cz/…pohledu-5122
IgG je hlavní účinnou látkou v injekci. Proto se ptám.

Viry v injekci mohou být, píšou to přímo v příbalovém letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
21.4.23 17:40
@Vladusxx píše:
Taky mě to nepřestává udivovat..co vše ten autismus vyvolává…se divím že ho nemam :nevim:

Já nejsem zrovna příznivce konspiračních teorií, ale když jsem nedávno četla tenhle článek https://www.novinky.cz/…tra-40427925,
tak jsem si teda zrovna říkala, že pokud byl v 70. Letech výskyt autismu 1:5000 a teď je to 1:36, tak to asi něco způsobovat musí.

Jinak k odpovědi na otázku. Injekci dostala už moje máma, já 4×. Bez problému. Tak se na vedlejší účinky zeptej svého doktora. Nebo myslíš, že ti chce úmyslně dát něco, co je zdravé škodlivé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
21.4.23 17:40

Dostala jsem injekci v posledním těhotenství i po porodu ( a ještě rok předtím po spontánním potratu), synovi jsou čtyři. Mně nic nebylo, syn má imunitu v pořádku. Má opožděný vývoj řeči, ale to měl i nejstarší syn, u něj se nic neřešilo předem a po porodu nebylo nic potřeba, má stejný Rh. Prostřední syn taky. A ten je ukázkové dítě, bezproblémové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
21.4.23 17:43

@Kormidelnice a nebude to stejné jako s dětmi s adhd? Ty v 70-90 letech taky v podstatě nebyly, teď jich je 3-7%, v každé normální třídě se dneska najde, každý někoho zná. Jenže ony ty děti byly, ale nebyla diagnostika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.4.23 17:44

@Kormidelnice Je to moje první těhotenství. Riziko, že se mi bez injekce začnou tvořit protilátky je 2%. Bohužel neznám riziko šance chytnou nějaký vir z injekce a ani další negativní účinky na dítě v pozdějším věku při očkování během těhotenství. Takže přemýšlím, jestli mi to kvůli 2% riziku stojí za ty možné negativní účinky injekce podstupovat.

PS: na tom odkazu není konspirační teorie, to jsou vědecké výzkumy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.23 18:07

Ja jsem tuto injekci odmitla, protoze manzel ma taky Rh negativni. Lepe receno, moje doktorka se me jako prvni vec ptala, jestli vim jakou ma manzel krevni skupinu a Rh… No a jelikoz nam nehrozilo, ze by melo miminko jine Rh nez negativni, nebylo to potreba. Tim ale nechci nikoho nabadat k tomu se nenechat ockovat pokud je to nutne!

Edit: samozrejme ne “ockovat”, ale nechat si pichnout tu injekci :)

Příspěvek upraven 21.04.23 v 18:21

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
21.4.23 18:13

Otec ditete je Rh+ nebo Rh-? Zaplatte si vysetreni, pokud nevi.
Pokud jsi Rh- a otec ditete ma Rh-, dite bude Rh- a injekce neni nutna, ale musis si byt jista otcem ditete.
Pokud jsi Rh- a otec ditete Rh+, dite muze byt Rh+ nebo Rh-
Injekci lze kazdopadne odmitnout, ale dukladne se pak seznam i s riziky jejiho nepodani, v pripade, ze jsi Rh- a dite bude Rh+

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
21.4.23 18:14
@jana.ver píše:
@Kormidelnice Je to moje první těhotenství. Riziko, že se mi bez injekce začnou tvořit protilátky je 2%. Bohužel neznám riziko šance chytnou nějaký vir z injekce a ani další negativní účinky na dítě v pozdějším věku při očkování během těhotenství. Takže přemýšlím, jestli mi to kvůli 2% riziku stojí za ty možné negativní účinky injekce podstupovat.PS: na tom odkazu není konspirační teorie, to jsou vědecké výzkumy.

Staci ovsem i male biochemicke tehotenstvi, o kterem jsi nevedela a vse muze byt jinak.

• Citovat
  • Upravit
101
21.4.23 18:17
@jana.ver píše:
@Kormidelnice Je to moje první těhotenství. Riziko, že se mi bez injekce začnou tvořit protilátky je 2%. Bohužel neznám riziko šance chytnou nějaký vir z injekce a ani další negativní účinky na dítě v pozdějším věku při očkování během těhotenství. Takže přemýšlím, jestli mi to kvůli 2% riziku stojí za ty možné negativní účinky injekce podstupovat.PS: na tom odkazu není konspirační teorie, to jsou vědecké výzkumy.

Zkus se na to zeptat gynekologa. Já jsem v průběhu těhotenství doktora kvůli stěhování měnila. Původní doktorka mi tvrdila, že v tom 28 týdnu to nutné u 1. dítěte není a po porodu podle Rh dítěte. Nový doktor ale tvrdil, že je to lepší už i v tom 28 týdnu. Po porodu potom určitě, protože obě děti měli Rh +. Tak třeba se s doktorem domluvíte, že to nutné není. Asi bych to sama bez konzultace neodmítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42223
21.4.23 18:18
@jana.ver píše:
Krevní séra autistických dětí obsahuje vysoké titry IgG, IgM a IgA. Viz. zde: https://www.dobryskutek.cz/…pohledu-5122
IgG je hlavní účinnou látkou v injekci. Proto se ptám.Viry v injekci mohou být, píšou to přímo v příbalovém letáku.

Ale IgG proti úplně jiným věcem. I od tebe bude mít během těhotenství a cca půl roku po porodu IgG proti mnoha různým proteinům, bakteriím, virům, parazitům atd. Tyto 3 třídy protilátek jsou prostě důležité v boji proti infekcím, občas bohužel útočí i proti vlastnímu tělu (autoimunitní onemocnění).
A ty viry? U zpracovaného kontrolovaného séra? To je větší pravděpodobnost, že je chytne při první procházce.

Příspěvek upraven 21.04.23 v 18:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky