Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Cenarius píše:
A po porodu dá že 100 na 70.
Hele já měla vždycky po porodu dole 20 kg za 14 dní.
@lu369 píše:
Lékař se nechová profesionálně, určitě na tebe nemá křičet nebo být povýšený. Nicméně pokud budeš rodit sekcí, tak věř, že tvoje váha je UŽ NYNÍ na horní hranici a tím pádem jsi velmi rizikový pacient, takže chápu i lékaře…Zvážila bych vyšetření v nemocnici a určitě nejedla „5× denně na sílu kvůli malé“, pokud už máš nyní přes 100kg, tak bych se snažila do porodu už nic nepřibrat.
A ty jí to věříš? Vždyť si přečti jak tady komunikuje. Je arogantní až hrůza. Ten doktor by se asi pěkně divil, co tady o něm píše.
@Jazmine
Dekuji za normalni odpovedet.
Vsechny ktery jdou mimo tematu hlasim nebavi me to cist a nebudu pro skolaky tady davat vsude hacky mebo tecky kde jsem zapomela nebo neco jineho. Cetla jsem to po sobe a mam tam opravdu hodne chyb
ale nep… se s toho me jde o muj problem.
Tohle proste nepochopim vim ze to ma takhle hodne zen protoze jsem se setkala i primo na gynde primo s nima a rikali ze nekterym nepomahal ani jidelnicek upravenej a ze museli proste ukoncit tehotenstvi. Uvidim muz me bere do nemocnice v pondeli rozhodla jsem se to resit jak to tady vic zen napsalo. Mam strach a jsem presvedcena ze u toho gynekologa nedopadnu dobre jeste k tomu chlap je tvrdohlavy ma sve a mysli si ze kdyz je lekar ma proste pravdu i kdyz neposloucha co mu zena rika. Bohuzel chlap nemuze znat lip zenske telo jak zena sama Ted sem to zazila proto to rikam.
@LiduNe
Pišu protoze me nebavy kecy tohoto typu. Psali mi tady moudre zeny ze mam na takove lidi kaslat. Kaslu na vas. Jdete si vybijet ega nekde jinde. A dam vam klidne na pana doktora kontakt a mu to reknete klidne. Kdyz vam to udela klid a radost. ![]()
Hezky den preji.
@Micilin
Lidi si mysli ze sou takove veci nemozne. Pritom sou zname to. Clovek se tady chce normalne poradit a ctu same ega neskutecne.
@Julie715 píše:
@Micilin
Lidi si mysli ze sou takove veci nemozne. Pritom sou zname to. Clovek se tady chce normalne poradit a ctu same ega neskutecne.
Před časem jsem tu psala, že sestře řekl doktor, když vážila při těhotenství metrák, co jste žrala. Doktoři, ač studovaní lidé, umí být hulváti. Nech se pořádně vyšetřit a piš si, co za den sníš. Ukaž to doktorovi. Preeklapsie není legrace, musíš přežít, doma máš další děti. Štítka takové rychlé přibírání nedělá, navíc bys měla i jiné problémy, kdybys měla hypofunkci. Sama ji mám a v těhotenství jsem nabrala jen 10 kilo. Ale taky jsem musela držet dietu na těhotenskou cukrovku.
@Julie715 píše:
@nozu kdyby jste to docetla tak poznate o co se jedna. Cetla jsem tady toho hodne a nejsem jedina s 50 kg v tehotenstvi navic. Neresim tady gramatiku. Ale vsude se najdou lidi ktery si vsimnou jinych veci a podstatu ne. Vas se to netyka tak to radsi ani nekomentujte. Jsem tady asi jedina po 100 letech s takovym chovanim lekare nebo jak. Hezky zbytek dne preji.
I kdybys se stravovala úplně strašně a měla nadváhu až do nebe, nemá nikdo právo po tobě křičet a urážet tě. Lékař má pomáhat, ne nadávat a moralizovat. Změň lékaře, miminko potřebuje klid, ne stres.
@Julie715 píše:
@BrnackaM
Omlouvam se za gramatiku. Psala jsem a pak to neskontrlovala po sobe jinak tohle nedelam. Ale kde nemusim nedavam vsude tecky a hacky neni to pro me dulezite a dela to hodne lidi. Je to extrem ta vaha desi i me a hodne. Nerikam ze nesouhlasim v nekterych vecech s lekarem ale ten jeho pristup to pak nebere ta moje hlava co rika. Jinak ma vsechny papiry vysledky od lekaru nechapu o co mu jde. Kdyz na jeho vek nedava psychika tuhle praci tak ji nema delat.
Nestačí, aby tě ta váha jen děsila, měla bys se sebou něco dělat, tvoje dítě je tím ohroženo na životě! Dost lidí, co přestalo kouřit, tak ztloustlo, protože místo cigára prostě jedli…
Ad lékař - z tvé strany dost blbá poznámka. Cítíš se dotčená, ale spíš tu nevyrovnanou psychiku vidím na tvé straně, což je dáno hormony a ona se kritika vlastní osoby poslouchá dost blbě za všech okolností. Opravdu to bylo tak, jak to tu prezentuješ?
@Russet píše:
Před časem jsem tu psala, že sestře řekl doktor, když vážila při těhotenství metrák, co jste žrala. Doktoři, ač studovaní lidé, umí být hulváti. Nech se pořádně vyšetřit a piš si, co za den sníš. Ukaž to doktorovi. Preeklapsie není legrace, musíš přežít, doma máš další děti. Štítka takové rychlé přibírání nedělá, navíc bys měla i jiné problémy, kdybys měla hypofunkci. Sama ji mám a v těhotenství jsem nabrala jen 10 kilo. Ale taky jsem musela držet dietu na těhotenskou cukrovku.
No právě… Jestli tady nebude zakopaný pes.
@Magical-eyes píše:
No právě… Jestli tady nebude zakopaný pes.
Ona nemusí opravdu jíst jak mlejn. Ale potřebuje vyšetřit a sáhnout si do svědomí. Proto píšu, ať si píše vše, co sní. Aby se nad tím zamyslela. Ono i ochutnávání při vařeni a dojídání po dětech je příjem.
@Russet píše:
Ona nemusí opravdu jíst jak mlejn. Ale potřebuje vyšetřit a sáhnout si do svědomí. Proto píšu, ať si píše vše, co sní. Aby se nad tím zamyslela. Ono i ochutnávání při vařeni a dojídání po dětech je příjem.
Já to vím… Moji kámoši jsou kalorické tabulky
. Znám i štítku… Stojí to víc úsilí, ale stojí to za to. Jenže u mne jde o fajn pocit, že se vejdu do oblečení. U ní jde o život, její i jejího dítěte… Čeká ji sekce, což je velká břišní operace a šance na komplikace se zvyšují i tou její hmotností.
Je otázka, kdyby si poctivě psala, co všechno sní, k jakým by třeba po týdnu došla hodnotám. Je to i voda, to je jasný, ale je to jenom voda? Tipla bych si, že spíš ne…
@Julie715 píše:
@Russet
Me tyhle veci nechutnaji. Jim ovoce kdyz mam chut na sladky delam si salaty jako poobede tak v 15. Nechutna mi pomalu ani jidlo kdyz posloucham lekare. jim nasilu kvuli male. Snazim se nejist mastny nezdrave jidla uz od zacatku tehotenstvi. Zvazuju vysetreni gynekologicke od nemocnice.
A přestala jsi kouřit, když už máš to rizikové těhotenství, viď? ![]()
@annlady píše: čárky jsou důležité
pojďme jíst, děti
pojďme jíst děti
ocenit, ne popravit
ocenit ne, popravitpíšeš jak troglodyt
Obávám se, že toto je na zakladetelku příliš složité…
@Jazmine píše:
Klidně mě tu ukamenujte, ale daleko těžší pro mě bylo přečíst všechny ty odsuzující reakce než příspěvek samotný. Až se mi vždycky z tý hromadný nepochopitelný zloby tady navalí
Ať je to jak je, doktor na tebe nemá co řvát. Je to hodně, ale ze zkušenosti vím, že hormony udělají své. Známá taky takhle šíleně v těhotenství přibírá a pak se to srovná. Doktor by ti měl nabídnou jiná vyšetření a nějaké východiska nebo tě vyslechnout. Ne na tebe křičet.
Diskutující prosím - kde se to ve vás bere? Vždyť to nikomu nepomůže. Jestli je to pro vás natolik iritující, nic vám přece nebrání se odebrat k jinému - vámi hodnějšímu tématu
Zřejmě nám zakladatelka „nepřyjde moc dúvjerihodná “…