Jste velká rodina? Kolik dětí jste si přáli a máte?

Anonymní
29.4.19 11:31

Velká rodina.

Kolik dětí jste si přáli a kolik dětí máte?
Jaký máte nazor na velké rodiny, kde je třeba 10 a víc dětí? Vy co velkou rodinu máte, jak staré máte děti? Já sama jsem z 11 dětí. Jsem nejstarší. Můj nejmladší bratr má 3 roky a moje dcera 5let. Já víc jak ještě jedno dítě neplánuju. Můj bratr- dvojče -má roční dceru, ale už teď prohlašuje, že dětí chce taky plno.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
29.4.19 11:34

Chtěla jsem tři, mám dvě děti. Optimum je pro mne tolik, kolik rodiče bez problémů zajistí. Žádnou rodinu s více než třemi dětmi neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
29.4.19 11:34

Dítě jsem si nepřála žádný, mám jedno.

Pokud jsou rodiče schopní uživit všechny děti nezávisle na státu, tak ať si jich mají klidně 20 :nevim: Jedna věc je mít hodně dětí a poctivě je uživit, druhá je sekat děti jak Baťa cvičky a chodit škemrat na socku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
29.4.19 11:37

Chtěla jsem tři, čekám třetí a tím končím, na víc nemám hlavně psychicky :lol: uzm těd je to občas dost na hlavu, ale děcka jsou malé, tak snad se časem uklidní.
Na rodiny s moc dětma se nedívám nijak; max s obdivem, že rodiče nejsou v blázinci.
Ač je to sobecké, tak jsme si děti naplánovali během tří let, aby vyrostli a my s manželem jsme měli dost prostoru pro nás dva.
Děti miluju: ale že bych chtěla do 60 vychovávat děti, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 11:37

Měla jsem bratra, který umřel na neléčitelnou nemoc.Sama mám 4 děti a plánujeme ještě jedno. Velke rodiny 10 + obdivuji, pokud to jsou normální rodiny, kde se o děti starají apod.Ale osobně takovou v okolí kolem sebe nemam.My tedy věřící nejsme. :mrgreen: Děti jsem chtěla mít 3,manžel 2 Nakonec je to on kdo chce ještě páté :lol:

• Citovat
  • Upravit
27681
29.4.19 11:40

Chtěli jsem tři, budou jen dvě bohužel :(
velkých rodin znám víc a je to fajn a obdivuju to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 11:41

Tak moji rodiče žádné dávky nepobírají. Mají barák uprostřed ničeho a žijí hlavně z toho, co vyroste na zahradě. Táta pracuje každý den, po práci obstarává zvířata. Máma je doma, stará se o domácnost. Kolik táta vydělává nevím, ale nikdy jsem se nesetkala s tím, že by nebyli peníze. Do školy jsme všichni měli, cokoli jsme potřebovali, oblečení taky. Žádné dědění nebylo :D ja víc jak 2 děti nechci. Chci klid. Moje máma je zvyklá bejt v chaosu a neumí se zastavit. Vyhovuje jí to tak. Já ikdyz v tom žila, vyhledávám spíš to ticho :D

• Citovat
  • Upravit
2249
29.4.19 11:44

Hlavně obdivuju matky, že zvládají tolik těhotenství, já jsem moc ráda, že už to budu mít za sebou :lol: každé těhotenství je pro mě horší a náročnější a co teprve pro manžela :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.4.19 11:44

Proč jsi anonymní, zakladatelko? Já velkou rodinu mám, ale 10 dětí by na nás bylo moc, hlavně na nervy 8) Vícedětných rodin mám kolem sebe několik, většinou od 3 - 7 dětí, dvě rodiny znám s 11 dětmi :think: Oboje fungují výborně a mají můj obdiv :palec:
JInak naše děti do budoucna chtějí tak dvě až tři děti, což je naprosto v pořádku :think:

Příspěvek upraven 29.04.19 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
29.4.19 11:45
@Anonymní píše:
Tak moji rodiče žádné dávky nepobírají. Mají barák uprostřed ničeho a žijí hlavně z toho, co vyroste na zahradě. Táta pracuje každý den, po práci obstarává zvířata. Máma je doma, stará se o domácnost. Kolik táta vydělává nevím, ale nikdy jsem se nesetkala s tím, že by nebyli peníze. Do školy jsme všichni měli, cokoli jsme potřebovali, oblečení taky. Žádné dědění nebylo :D ja víc jak 2 děti nechci. Chci klid. Moje máma je zvyklá bejt v chaosu a neumí se zastavit. Vyhovuje jí to tak. Já ikdyz v tom žila, vyhledávám spíš to ticho :D

A zrovna na dědění nevidím nic špatnýho. Pokud to neni děravý :mrgreen: Aspoň se všecko pořádně využije :palec: Já taky vyhledávám ticho. Taťka doma moc nebýval, mamka si nás (mě a bráchy) nějak zvlášť nevšímala. Brácha je o 5 let mladší, takže jsme si spolu ani nikdy nehráli. Pak se naši rozvedli a brácha šel bydlet s taťkou. Takže to už u nás bylo ticho úplně pořád, každá jsme byla zavřená ve své ložnici :mrgreen: A bylo to super. S manželem a dcerou bydlíme v pidibytečku, takže si ticha náležitě užívám, když dcera není doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 11:45

Jsem ze 3 dětí (já nejstarší, pak další 2,5 roku po mě a pak za dalších 12 let benjamínek). Já vždy chtěla taky 3 děti. Zatím máme skoro 6 letá dvojčata, do loňska jsem byla přesvědčená že další dítě už ne, teď se začíná ozývat červíček, že ještě do jednoho půjdeme. Ale 3 je pro mě osobně opravdu strop.

• Citovat
  • Upravit
204
29.4.19 11:47

Deset jich teda nemám, mám dětí '' jenom" 6 :mrgreen: za to ale všechny mladší tří let. Přítel by jich rád 10. Já jich chtěla dřív tak 3-4. Kolik jich nakonec bude, to nevím :lol: na dávkách nejsme, živí nás přítel. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 11:47

Jo a ještě k tomu, jaký názor mám na velké rodiny - pokud jim rodiče jsou schopni dát dostatek lásky a uživit je všechny, tak proč ne. I když mít 10 sourozenců musí být celkem fičák :lol:

• Citovat
  • Upravit
37132
29.4.19 11:49

Já jsem ze 3 děti a chci taky 3. Mamka byla jedinácek, s otcovo stranou rodiny se nestykam, takže moc velkou rodinu kolem sebe nemám a docela mi to mrzí. Přítel ten má obrovskou rodinu a je to hrozně hezké když se sejdou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
29.4.19 11:53

Já čekám své 4.dítě, nejstarší je 3,5 a pak máme dvojčata necelé 2 roky. V plánu byly původně 2 děti, to že míst druhého byla rovnou dvojka a trojka byl šok. A že se teď (prakticky z neposkvrněného početí :lol: ) podařilo čtvrté beru už spíš jako zázrak. No nicméně, děti uživíme, takže z tohohle hlediska je to ok. Teď ještě, aby to zvládly moje nervy :-D Každopádně manžel se nechal slyšet, že po porodu už se odemě bude držet s minimální vzdáleností 2 mětry, aby náhodou nedošlo na pětku :oops: :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.04.19 v 11:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect