Jste velká rodina? Kolik dětí jste si přáli a máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6180
29.4.19 12:23

Nejdřív jsem chtěla čtyři, pak dlouho žádné, mám jedno (chtěné, jsem si to pak zas rozmyslela, to nechtění dětí :mrgreen: ), ještě jedno chceme skoro určitě (ačkoliv hlodá ve mně, jestli by nám dcera nestačila…) a pak se uvidí, jestli budou síly na třetí, nevím. Cítím že jsme komplet, že už bychom nutně druhé nemuseli mít, ale jednak manžel chce a jednak bych si to chtěla užít v klidu, ne v prvorodičkovské úzkosti, během zkouškového, s diplomkou a státnicema na krku. Mám takovou romantickou ideu, kterak budu klidná vyrovnaná matka a celé šestinedělí se budu mazlit s miminkem v posteli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
29.4.19 12:24
@Cristina786 píše:
@Crystal87 docela dobře, Tomas a Tobias ještě nemají ani měsíc, takže ty furt spinkají. Roční Terezie je zlatá. Starší Teodor a Timon jsou neřízené střely. A nejstarší Timea je rozumnější než kamarádky školák, takže ta je taky v pohodě :lol:

Jee a jména hezky od T, to je taky super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.4.19 12:24

Blíže vlastně neznám žádnou takto velkou rodinu, určitě je to pro mnoho z nás zajímavá záležitost, protože jsme zvědaví, jak to v takové rodině vůbec funguje, málokdo to v dnešní době zažije na vlastní kůži… Mě to každopádně fascinuje snad od nepaměti. Někdy od puberty jsem si vysnila, že chci alespoň 4 děti, 2 mi přišly málo (já sama měla jen jednoho sourozence, bylo to super, ale další mi chyběl, snad i proto, že na tento svět původně přijít měl, i když jsem to tehdy nevěděla), 3 takový blbě lichý počet.. Každopádně, když jsem ve 20ti poznala svého budoucího manžela a otce našich dětí, tuto otázku jsme otevřeli hnedka na začátku, odpověděla jsem mu, že chci velkou rodinu a po prvním porodu jsme začali na klasickou otázku okolí ohledně dalších dětí odpovídat, že bychom chtěli tak 10 potomků, ale stačit nám bude třeba jen 5 ;) A to vlastně stále platí, máme 4 děti, ale počet nemáme ještě uzavřený, tak uvidíme, možná se nám podaří skončit alespoň v té polovině :D Každopádně naši puberťáci po dalším sourozenci vůbec neprahnou, naopak, tvrdí, že oni chtějí jen 1 nebo 2 děti… Ale do ví, jak to dopadne? To není nikdy jisté ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
29.4.19 12:25

Tak já se trochu vetřu asi s hodně hloupý dotazem. Zatím tady všechny píši jak je živí manzel/přítel. Kdyby se nedejbože něco stalo a ten zivitel rodiny by umřel nebo odešel i tak byste to zvládli? Mě to jen tak napadá ptz před nedávnem umřel kamarád 33 let a zůstali po něm děti 5 a 3 roky a teda chudera manželka to dost špatně zvládá i finančně. Z toho důvodu bych stela jen tolik děti o kolik bych se zvládla postarat jen sama. Neberte to jako rypnuti, spíš mě zajímá jestli pomyslite na takovou situaci nebo to vůbec neberete, že se může stát. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
29.4.19 12:27

@thalasan Ano hloupy dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15277
29.4.19 12:27
@Cristina786 píše:
@Crystal87 docela dobře, Tomas a Tobias ještě nemají ani měsíc, takže ty furt spinkají. Roční Terezie je zlatá. Starší Teodor a Timon jsou neřízené střely. A nejstarší Timea je rozumnější než kamarádky školák, takže ta je taky v pohodě :lol:

Neumím si představit mít pět dětí ve věku do 3let 8o Zasloužíš medaili :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
29.4.19 12:28

Mám 3. Chtěla jsem 4 nebo 5, ale finančně bychom to nedali. U nás v okolí mají všichni minimálně 3, ale máme kamarády s 5 a 7 dětmi a kamarád je z 12 dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.4.19 12:29

@thalasan jsem v domácnosti, toto řešíme. Máme úspory, pojistky a kromě domu na hypotéku (tu bych asi neutahla, navíc co sama v domě, který jsme budovali spolu) ještě byt, který je k dispozici, kdyby se nedejboze něco stalo. Podle mne si tento model - tedy žena doma, muž zivitel - muže dovolit jen vysokoprijmová domácnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
29.4.19 12:30
@thalasan píše:
Tak já se trochu vetřu asi s hodně hloupý dotazem. Zatím tady všechny píši jak je živí manzel/přítel. Kdyby se nedejbože něco stalo a ten zivitel rodiny by umřel nebo odešel i tak byste to zvládli? Mě to jen tak napadá ptz před nedávnem umřel kamarád 33 let a zůstali po něm děti 5 a 3 roky a teda chudera manželka to dost špatně zvládá i finančně. Z toho důvodu bych stela jen tolik děti o kolik bych se zvládla postarat jen sama. Neberte to jako rypnuti, spíš mě zajímá jestli pomyslite na takovou situaci nebo to vůbec neberete, že se může stát. :)

tak buď mají dobré pojistky, nebo se pak bude pořádat sbírka, to vidím často… :nevim:
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
29.4.19 12:34

@thalasan mě to nepřijde jako blbý dotaz. I na tyhle věci je potřeba myslet přeci? Můj manžel (živí momentálně mě a 3 děti, čtvrté je na cestě) má na sebe dobrou životní pojistku, takže v případě, že by se s ním něco stalo, nezustaneme nezopatření. Navíc má firmu, která by se dala prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
29.4.19 12:35

Můj muž i já jsme ze 2 dětí a já jsem vždycky chtěla 2, muž spíš 1. Teď čekám 2. a muž prohlašuje, že ideál jsou 3-4 :mrgreen: :roll:…myslím, že zůstaneme u té dvojky.;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
29.4.19 12:38

Tak my máme 4 děti, ale jsme patchworkova rodina, takže nemáme doma stále všechny děti. Pořád doma je jen 3 měsíční společné mimino. Takže i o náklady na děti se dělíme, není všechno na nás dvou. :oops: Se dvěma dětma sama jsem byla 3 roky. Měla jsem alimenty, ale zvládala bych vyžít i bez nich. Myslím že běžná rodina si dneska 2-3 děti dovolit může, a většina, drtivá mých kamarádek a známých ty 2-3 děti má.
Znám jednu rodinu s 8 dětmi, oba manželé jsou učitelé. Kamarád má dětí 5, a i bratranec má 5 dětí. Sestřenice 4. Extra vysokoprijmove skupiny to nejsou, to vůbec. V prvních letech táhne pravdu finance chlap, a později ženy buď podnikají nebo pracují na kratší úvazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
29.4.19 12:39

Tyjo, a mně přišlo, že 4 děti už jsou dnes fakt exotika :) Já mám zatím dvě, čekáme třetí, čtvrtému bych nebránila, ale to je strop - věkově i ekonomicky, víc už nedáme. Velkou rodinu jsem vždy chtěla, jsem ze tří dětí, partner ze čtyř. Mám ale dvě děti z předchozího manželství, pro mého partnera je tento očekávaný potomek první. Taktéž se přidávám k obdivovatelům mamči s pěti mrňavými dětmi - to musí být záhul :) Jinak znám rodinu s nejvíce sedmi dětmi a myslím, že všechno má své výhody a nevýhody. Velká rodina musí s rodinným rozpočtem hospodařit mnohem obezřetněji, na druhou stranu děti jsou často navyklé větší samostatnosti, skromnosti a do života zkušenostmi více vybavené. Nemluvím teda o rodinách na sociálních dávkách, ale o rodinách s pracujícím rodičem (rodiči).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
29.4.19 12:39
@thalasan píše:
Tak já se trochu vetřu asi s hodně hloupý dotazem. Zatím tady všechny píši jak je živí manzel/přítel. Kdyby se nedejbože něco stalo a ten zivitel rodiny by umřel nebo odešel i tak byste to zvládli? Mě to jen tak napadá ptz před nedávnem umřel kamarád 33 let a zůstali po něm děti 5 a 3 roky a teda chudera manželka to dost špatně zvládá i finančně. Z toho důvodu bych stela jen tolik děti o kolik bych se zvládla postarat jen sama. Neberte to jako rypnuti, spíš mě zajímá jestli pomyslite na takovou situaci nebo to vůbec neberete, že se může stát. :)

Já to teda ta hloupý dotaz nepovažuji, člověk by měl trochu přemýšlet co kdyby, taky zrovna v mém okolí mám kamaráda, který dostal raka, naštěstí má dvě děti a jeho manželka to tak tak zvládá. Stát se může opravdu všechno. Budu mít tolik děti, o ktere se dokazu postarat sama, kdyby se cokoli stalo. Tím nechci to nějak soudit, je mi to vesměs úplně jedno, ale pochybuji, že sama ženská je schopna se postarat o 6, 7, 8 děti, jak finančně, tak logisticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
29.4.19 12:43

Chtěla jsem dvě a mám dvě. Třetí bysme sice zvládli, ale už nechceme. Ani já, ani partner. Ale v okolí máme celkem početné rodiny. Naši známí mají čtyři děti a u kolegy teď taky čekají čtvrté..

Příspěvek upraven 29.04.19 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect