Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dcera měla 100cm a 15kg. Nyní je jí 13, měří 167cm a už neroste.
@Janli píše:
110cm a 22kg.
Ve třech letech? Tak to zírám, můj syn na pětileté prohlídce 106cm a ani ne 15kg, tříletá dcera je o 20cm menší a o 10kg lehčí než tvoje. Jak se nosí, to musíš mít vytahané ruce jako orangutan, ne? ![]()
Dcera měla ve 3 letech taky 100cm. Teď v 6,5 má cca 128cm, ve třídě patří k těm vyšším, ale extrém to není.
Divam se do prukazky a dcera mela 98cm, ted ji je 5 a na petilete kontrole mela 119cm. Ja merim 169cm a manzel 172cm, takze nejaky obr asi nebude
@zrcadlo píše:
Ve třech letech? Tak to zírám, můj syn na pětileté prohlídce 106cm a ani ne 15kg, tříletá dcera je o 20cm menší a o 10kg lehčí než tvoje. Jak se nosí, to musíš mít vytahané ruce jako orangutan, ne?
Proc by mela nosit trilete dite? ![]()
@zrcadlo vy nosíte 3 leté dítě?
já ho maximálně tak pochovam, na okamžik a to má 15kg ![]()
Starší měla na tříleté prohlídce 101cm a mladší 96cm.Starší sice vypadá starší,tím jak je vyšší,ale neřeším to.Já mám 173,tak počítám,že bude mít +- to samé.
Podle percentilove tabulky je u dívky 3 roky průměr 97 cm, 100 cm je 75 percentil, což je každé čtvrté dítě, mimo tabulky by byla při výšce nad 104 cm.
Tak dcera měla na tři leté 99,5 cm. Já mám 162 a chlap tak 178, takže extra veliká nemá být po kom. Ve školce určitě není největší.
102 cm a 16 kg. Nikdo se nad tím nepozastavoval. Je pravda, že je vyšší než většina holčiček stejného věku.
@Anonymní píše:
Holka?
Jo, krásná holčička
. Je velká po rodičích.
@zrcadlo drží se na mě jako klíště. Je to spíš výhoda, mám ještě roční dvanáctikilovou holčičku a ta mi přijde hrozně lehounká. Ale svaly mám jak Rambo ![]()
Moje dcera ve třech letech 99,5 cm, 16,3 kg, doktorka se nad tím vůbec nepozastavila… Teď ve 4 letech má 108cm. Vždyť i na dětském oblečení velikost 104 odpovídá 3-4 rokům…
@jenny.fields píše:
Proc by mela nosit trilete dite?
@Kriss Tina píše:Ježiši, aby vám ty oči nevypadly. Samozřejmě že ho nenosím třeba do školky, ale běžně ho zvedám, přenáším apod. Např. když v Zoo chci, aby se podívalo na zvířátka viditelná z větší výšky, když se loučíme s návštěvou a máváme za autem, když ho přes vysoké kopřivy zvedám na žebřík posedu, když spolu blbneme na zahradě, když stojíme v nějaké frontě, kde by ho mohl někdo neopatrně bouchnout nebo srazit, tak si ho taky zvednu na ruku apod. A asi je rozdíl takto manipulovat s 13kg a s 22kg.
@zrcadlo vy nosíte 3 leté dítě?já ho maximálně tak pochovam, na okamžik a to má 15kg
@Janli píše:
Jo, krásná holčička. Je velká po rodičích.
@zrcadlo drží se na mě jako klíště. Je to spíš výhoda, mám ještě roční dvanáctikilovou holčičku a ta mi přijde hrozně lehounká. Ale svaly mám jak Rambo
Já mám pětiletého s 15kg a tříletou s necelými 13kg, takže já je právě ještě uzvednu oba, každého na jedné ruce (ale už mi to dává docela zabrat). V tom věku, kdy měli 1 a 3, tak vážili oba dohromady 21kg, takže míň než to jedno tvé, proto mi to přišlo tak zvláštní ![]()