Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrcadlo tak to není nošení ne? Nošení je když jdu někam dál a to dítě nesu v ruce… Já taky dítě zvednu když chci aby na něco viděl, nebo když je situace že by ho mohl někdo srazit nebo přehlednout. Ale když je to na okamžik tak je mi teda jedno jestli to dítě má 10kg nebo 30… ![]()
@zrcadlo Moje pětiletá má skoro 30 kg a taky jí ještě občas zvednu. Ale táta už jí tak rok a půl na krku fakt nenosí ![]()
Synovi bude rok a půl,ale vím, že já jsem ve 3 letech měla 74 cm.
Zastupující doktorka si tehdy myslela, že jdeme na roční prohlídku
A prcek jsem, mám 153 cm.
Řekla bych, že dcera je na tom dobře. ![]()
@Kriss Tina píše:
@zrcadlo tak to není nošení ne? Nošení je když jdu někam dál a to dítě nesu v ruce… Já taky dítě zvednu když chci aby na něco viděl, nebo když je situace že by ho mohl někdo srazit nebo přehlednout. Ale když je to na okamžik tak je mi teda jedno jestli to dítě má 10kg nebo 30…
Já jsem tedy dceru ve 3 letech občas nosila, když ji venku bolely nohy tak jsem jí chvíli poponesla, připadá mi normální, že 3lete dítě se někdy nese, nemyslím tím jen zvednutí nebo pochování… Je rozdíl jestli 5 minut ponesu 15 nebo 25kg.
@Kriss Tina píše:
@zrcadlo tak to není nošení ne? Nošení je když jdu někam dál a to dítě nesu v ruce… Já taky dítě zvednu když chci aby na něco viděl, nebo když je situace že by ho mohl někdo srazit nebo přehlednout.Ale když je to na okamžik tak je mi teda jedno jestli to dítě má 10kg nebo 30…
Tak já nejsem tak trénovaná, aby mi bylo jedno, jestli zvedám jeden karton mléka nebo tři kartony (konkrétně v té zoo bych řekla, že zvedám děti tak 50× i víc). A děti jsme třeba poponášeli na dovolené u moře, kde jsme objevili krásnou pláž bez lidí, ale muselo se tam složitějším terénem, tak jsme si s manželem hodili každý jedno dítě na koně a šli jsme. Podobného zvedání, podávání a poponášení máme docela dost. Synovec měl v létě 24kg a když jsem šla s dětmi do lesa a měla přenášela je právě přes kopřivy nahoru na posed, tak to pro mě byl fakt obří rozdíl (bylo třeba zvedat je od těla s nataženýma rukama nahoru). Asi bych měla víc posilovat ![]()
@zrcadlo jo tak já jsem trénovaná z práce, tam klidně 50× za den zvedám nemohouci lidi, někteří váží i jednou tolik co já, tak to mi pak i 20 kilové dítě přijde jako pírko ![]()
@pristelepe píše:
Rostl na 10.percentilu dlouhodobě a teď spadl pod třetí. Už 3 měsíce nevyrostl ani milimetr. Chodili jsme na měření každé 3 měsíce. Máme za sebou štítku, lepek, cystickou fibrozu a teď nás čeká růstový hormon. My jsme s manželem prumerni, syn je hodně pod. Dvouletá dcera jej dorůstá. Uvidíme. Hlavně, ze všechna vyšetření jsou v pořádku. Koupíme cepicku a bude vrchní trpaslík
Byl odmalička menší, ale percentil jsem nikdy neřešila, ani Dr. Jinak se vyvíjí normálně, žádné potíže nemá. Třeba mezi 2. - 2,5. rokem nevyrostl ani o píď a přes léto vytáhl o 5 cm.
Dcery ve 3 letech 103 a 101cm, v 5 letech 118 a 117cm. Starší v 9 letech má 142cm, mladší v 6 letech 122cm. Jsou nadprůměr, ale rozhodně ne extrém ![]()