Nájemní smlouva a platba

Anonymní
12.1.19 20:17

Nájemní smlouva a platba

Ahoj.. Mam otázku sama tomu nějak nerozumím.. Do nového bytu jsem se nastěhovala 5 Listopadu 2018 s tím že jsem majitelce dala kauci a nájemné.. Další měsíc jsem ji poslala další nájemné a ona zamnou 20 prosince přišla stim že do 30 prosince chce mít další nájem a pak v lednu normálně zase další…? Měl to taky někdo tak

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
12.1.19 20:20

Já mám třeba ve smlouvě, že mi nájemník platí nájemné do posledního dne předchozího měsíce, takže u nás by to sedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
12.1.19 20:21

Nějak tomu nerozumím. 5 listopadu si zaplatila za listopad, v prosinci za prosinec a ona chce zaplatit v prosinci ještě jednou? jakože dopředu na leden? a v lednu pak budeš platit na únor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
12.1.19 20:22
@Anonymní píše:
Ahoj.. Mam otázku sama tomu nějak nerozumím.. Do nového bytu jsem se nastěhovala 5 Listopadu 2018 s tím že jsem majitelce dala kauci a nájemné.. Další měsíc jsem ji poslala další nájemné a ona zamnou 20 prosince přišla stim že do 30 prosince chce mít další nájem a pak v lednu normálně zase další…? Měl to taky někdo tak

To jako, že chce mít k poslednímu dnu v měsíci připsání nájemné na další měsíc? Mě to divné nepřijde, asi chce mít jistotu. Vesmlouve nemáte napsanou splatnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21575
12.1.19 20:25

no, nájem se bežně platí na měsíc dopředu, platby za energie za měsíc zpětně. Takže například v prosinci zaplatíš nájem na leden a energie za prosinec. Ale primárně záleží na tom, jak to máš nastavené v nájemní smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.1.19 20:27

@Monchichik ano přesně tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
12.1.19 20:28

No a ve smlouvě máte co? Já tam mám jednak datum, ke kterému musí zaplatit, a druhak zda je to za daný měsíc nebo měsíc dopředu. Tzn. může to být třeba do 20. listopadu zaplatit za prosinec, ale stejně tak to může být do 5. prosince za prosinec. Dohoda ale předem musí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.1.19 20:29

Já platím energie atd přímo jí komplet celý.. No já Teda pokaždé kde jsem bydlela tak sem platila za daný měsíc v listopadu sem zaplatila listopad v prosinci prosinec atd.. Od toho má snad kauci ne aby měla jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21575
12.1.19 20:31

@Natalia43 kauce je na pokrytí případných škod na bytě, ne na úhradu nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.1.19 20:31

Nájemní smlouvu jsem dostala až v prosinci z důvodu že paní marodila a smlouvu měla v práci.. A ve smlouvě tedy stojí do 20 dne..měsíc předem.. Ale to také mohla říct hned na začátku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
12.1.19 20:37

je to normální, běžně se platí nájem předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
12.1.19 20:48

@Natalia43 Nectes smlouvu, kterou podepisujes? 8o Vetsinou se plati predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
12.1.19 21:00
@Natalia43 píše:
Nájemní smlouvu jsem dostala až v prosinci z důvodu že paní marodila a smlouvu měla v práci.. A ve smlouvě tedy stojí do 20 dne..měsíc předem.. Ale to také mohla říct hned na začátku..

Tak snad jsi tu smlouvu četla ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.19 21:30
@Natalia43 píše:

tak co se tedy tak divíš? Máš to ve smlouvě, paní se drží smlouvy, tak není co řešit… ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
12.1.19 21:36

Takže jsi se nastěhovala 5. listopadu do bytu, k němuž jsi smlouvu poprvé viděla 20. prosince? Nemocná nenemocná, minimálně mailem jsi to mohla vidět ještě před nastěhováním, ale ve výsledku jsi to podepsala a to ve znění, jak to po tobě teď chce. Takže jsi s tím souhlasila. Kauce nemá s nájmem nic společného a platba na měsíc předem není nic výjimečného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová