Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám takovou pitomou otázku na trochu nechutné téma, ale asi už to někdy napadlo každou z vás. Občas se mě stane že vidím výrazný rozdíl v předchozích menstruacích a potom v té současné. U normální menstruace bývá třeba výtok, špinění a čirá krev. Ale občas se mě stane že ze mě padají velké krvavé cucky, krvácení je intenzivnější a délší.. Taky průběh menstruace je bolestivější. A ty cucky jsou opravdu obrovské..
Není možné že by to třeba souviselo s ranným stádiem potratu? Prostě došlo k oplodnění vajíčka, ale tělo se ho z njakého důvodu zbavuje? Už mě to napadalo dřív, ale myslela jsem si že je to sražená krev nebo normální průběh vylučování vajíček. Děkuji za radu.
Je to opravdu sražená krev, pokud dojde MS jakž takž v termínu a šlo by o ranný potrat, tak embryo bude viditelné jen pod mikroskopem…někdy je té krve víc, někdy míň, někdy se sráží rychleji, jindy pomaleji…je to normální ![]()
@Kate1984 né, nebude to ranný potrat. Je to celkem běžné, i když se to nestane každou MS. Ale o potrat se větzšinou nejedná.
Téměř vždycky ta menstruace má 14 dnů zpoždění a cítím na vaječníkách že se tam s něčím bojuje, taky bolesti jsou intentivnější.
RaNý ![]()
Můžeš si první/druhý den takhle silné MS zajít na krev jako samoplátce, pokud by to byl „potrat“, hcg by bylo trochu zvýšené ![]()
Ale je to normální, třeba v tom cyklu víc narostla sliznice… ![]()
@Kate1984 píše:
Téměř vždycky ta menstruace má 14 dnů zpoždění a cítím na vaječníkách že se tam s něčím bojuje, taky bolesti jsou intentivnější.
tak je to tím zpožděním. zase jako nebudeš každý měsíc potrácet
to je celkem utopie.. spíš rozházený cyklus, než cokoliv jiného.
No ale taky je to o tom jak s tím tělem zacházíme žejo, a potom si to organismus vybere i s úroky. Např. při fyzické námaze v práci, lítání, tahaní těžkých břemen..Já to tak mám, když strávím měsíc v klidu tak je průběh menstruace klidnější. A když mám vyčerpávající měsíc tak mě potom dorazí bolestivá menstruace ![]()
Krvavé cucky při menstruaci jsou kusy odloučené děložní sliznice, která se tím obnovuje. A ty bolesti 14 dní před menstruací můžou být ovulační. Pokud jsem tedy dobře pochopila dříve napsané. Já jsem dříve měla menstruaci bezbolestnou, zato jsem stoprocentně věděla o ovulaci.
Mě spíš zaráží velikost těch cucků, kolem 1 cm a víc, většinou trvá tak tři dny než se to všechno vyloučí.
@Kate1984 ty evidentně chceš slyšet, že o potrat vždy jde ![]()
Je to běžné, že při MS odchází i celkem velké kousky sražené krve. Jestli tě bolí při MS vaječníky, tak bych to viděla spíš na endometriózu (ale taky to nemusí znamenat vůbe nic), určitě ne potrat…
@Kate1984 To je úplně normální. 1 cm nejsou žádné obrovské kusy. Až z tebe budou padat kusy jak pomeranče, tak je to na kyretáž, ale tohle je opravdu normální, běžný stav a máme to tak téměř všechny. Opravdu si nemyslím, že potrácíš.
Ahojky pridam svuj dotaz.
Pred 14 dny jsem byla na operaci s prsy par dni po operaci jsem zacala spinit i pres antikoncepci a na to prisla mscelkem silna. Mam to resit s dr nebo to mohly zpusobit injekce na redeni krve. V pondeli si mam brat pilulku.
@Kate1984 k tvemu dotazu. Ano je to bezne. Zalezi i na tom z ktereho vajecniku probiha cyklus. Ale muze to byt i prirozny odlouceni. Ja nez jsem otehotneka tak mela silne bolesti ze nemohla ani chodit a silnou ms a o potrat jako takovy neslo. Ale jestli chces mit klid zajdi k dr. Se poradit.
Podle me sliznice narusta kazdy mesic jinak. My se snazime, vim ze tehotna jsem nebyla podle testu a stejne jsem mela silnou bolestivou MS s kusy sliznice. Podle me je to ovlivnenou stresem, stravou, leky a je to prirozene. O potrat se nejedna, vakicko je videt tsk akorat pod mikroskopem.