Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
s přítelem se snažíme o miminko, teprve tři měsíce. Od 28.4. užívám dvakrát denně Fertipronu a piji kontryhelový sypaný čaj. V úterý se mi po celém horním rtu vysypaly opary. Přikládám foto a omlouvám se předem za nehezký pohled. Dnes je to tedy už mnohem lepší, opary zasychají a svědí, konečně přestaly pálit.
Ale má otázka zní: myslíte, že by kombinace užívání výše zmíněného mohla opary vyvolat? Na opary občas trpím, když mám oslabenou imunitu nebo ze stresu, ale nikdy ne takhle obrovksý ![]()
Mate některá zkušenost?
Děkuji moc za odpovědi ![]()
Zajdi s tím k lékaři. Minimálně ti předepíše léky na potlačení, teď si nevzpomínam na název. Ale docela zabírají.
To je na herpesin v tabletách, sama ho mám doma, ale je na předpis.
Chtělo by to i vyšetření na imunologii, pokud se snažíš otěhotnět. Protože tohle normální není.
Po herpesinu se to okamžitě zatáhne, přestane to bolet.
Nevím, zda to může vyvolat kombinace léků, ale jdi k lékaři. Taky jsem na to trpívala v takovém množství a doktor mi vždycky předepsal Herpesin tablety, které jsem brala 5 dní 5× denně. Rychle to mizí a na nějaký čas to potlačí množství viru v těle. Pak jsem měla i víc jak rok pokoj
Já jsem dostala na podobnou ozdobu tablety Herpesin, je to jen na lékařský předpis. Docela dost se doplácelo, ale spolu s krémem se opary hojily rychleji.
Ahoj, předem je mi tě teda hrozně líto
na opary jsem dřív hodně trpěla a opravdu s tím zajdi k doktorovi pro prášky. Každopádně jestli to může souviset s tím co užíváš nevím, ale doporučuji na ty opary LIPS HELP mast na opary (prodávají to v Benu). Měla jsem taky tak nateklý ret z oparu a po pár namazání to nebylo nateklé, nebrnělo to a ani jsem opar necítila. Začala jsem pak od té značky používat i balzám a od té doby jsem opar naštěstí neměla.
Opravdu k lékaři, já takto zkončila na imunologii a dostala jsem Valtrex- zabírá po prvním prášku.
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, asi před měsícem jsem měla soubor oparů na spod. rtu, doted mám ret podrážděný a začervenalý…
může to být? netrpím na ně, ale když se vyrazí, je jich víc, nez je bežné.
moc děkuji a dobrou noc ![]()
Ty kráso, to musí bolet
![]()
Rozhodně bych šla k doktorovi. tablety na předpis pomáhají neskutečně, nevím název a uleví a velmi urychlí hojení, když už je to takto. Pak je herpesin, volně prodejný, ale to už je asi pozdě.
Jinak mě třeba opary mimo jiné, jako stres v kombinaci s nemocí, nachlazením..tak způsobují například ořechy, hlavně vlašské, tak třeba také máte nějaký druh alergie.