Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, stydím se. Chci se Vás zeptat, jestli se taky tak stydíte, když jdete na gyndu? Já hrozně, kvůli studu to i zanedbávám… Vůbec nevím co dělat, vždy se úplně trepu studem a odporem. Jsem divná? Jak to vnímáte vy?
I u ženy?
Jasně, asi nikomu to není úplně příjemné ![]()
No tak potěšení z toho nemám, ale musí to být. Přežiju to. Zdraví máme jen jedno.
Já bych řekla že je to trochu normální že ne každá ženská se ráda někde vystavuje. Jen bych si vždycky řekla že je to přece jen doktor a na gynekologii je potřeba chodit pravidelně. Při porodu bych řekla že jste taky něřesila kdo zrovna vám tam kouká
.
@Jakub92 píše:
Já bych řekla že je to trochu normální že ne každá ženská se ráda někde vystavuje. Jen bych si vždycky řekla že je to přece jen doktor a na gynekologii je potřeba chodit pravidelně. Při porodu bych řekla že jste taky něřesila kdo zrovna vám tam kouká.
Tak já ještě nerodila, ani pohlavní styk jsem ještě neměla.
Tak asi žádném to není příjemné. Ale jít se tam musíš
vydržet se to dá.
Já mám doktora, který má strašný hlody a je samej vtípek, takže se celou kontrolou prořehtáme a mě vůbec nepřijde, že tam ležím rozcapená. ![]()
Aha, nějak mě to nenapadlo když to píšete na emiminu. Tak ale ani tak není potřeba se stydět gynekoložka už viděla toho spousty včetně ruzných pohlavních nemocí apod..
Jako nic extra, ale beru to jako normální věc, chodím k ženě a jsem ráda, ehm no furt lepší jak zubař
![]()
@micta man taky takovou doktorku se sestrou. Tuhle sem se na neco ptala a mudra mi zacala vysvetlovat, jenze se zastavila, jak si nandala rukavice
takze ja tam na rozhodnozce, doktorka mi vysvetlovala, do toho se vlozila jeste sestra a krom vasnivy debaty se nic nedelo
kdybych mela alespon ty nohy u sebe, bylo by mi to prijemnejsi ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem si zvykla právě v době kdy už ani nešlo o mě, jednak vyšetření u dr, jednak třeba jsem nenáviděla odběry, na všechno jsem si zvykla když jsem byla těhotná. Člověk tak nějak dospěje. Návštěvy u lékaře jsou důležité.
@Anonymní píše:
No, hned jsem si říkala, že určitě nemáš děti.. Na vše se dá zvyknout.. A kolem porodu je toho tolikero vyšetření a člověk má úplně jiné starosti, že to pak většinou už tak neprožívá..
Kolik ti je? Neboj, příjemné to asi není nikomu, ale dá se to zvládnout a časem se ten tvůj odpor bude otupovat.. (tedy pokud nemáš za sebou nějakou negativní zkušenost at už od lékaře nebo nějaké obtěžování nebo tak)
Záleží i na doktorovi. Pokud je příjemný, profesionální, a třeba já bych nikdy nešla k muži. Mám mladou, skvělou doktorku a jsem celkem v klidu, jasně, že se v tom asi nikdo nevyžívá. Některé ženy by zase nešly k ženě. Ale pro mě to hodně ovlivňuje. ![]()
Tak já se třeba nestydím vůbec a to nejsem žádný exibáč v běžném životě
. Je to jejich práce
. Ale chodím zásadně k ženám, chlapi jsou…chlapi.
Já jsem se trochu styděla, když jsem chodila k chlapovi.. Pak jsem to změnila a začala jsem chodit k doktorce a pomohlo to ![]()
Ahoj, omlouvám se za anonym, stydím se
. Chci se Vás zeptat, jestli se taky tak stydíte, když jdete na gyndu? Já hrozně, kvůli studu to i zanedbávám… Vůbec nevím co dělat, vždy se úplně trepu studem a odporem. Jsem divná? Jak to vnímáte vy?