Velmi akční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30986
23.8.19 20:33

@dazo v roce a pul at drandi na te plastove motorce. Ale musite mit na to vhodne chodniky, po polnacce to moc nepojede. A prekousla bych plac v autě, at si poplace, ale jela bych do mests na nejake kurzy plavani, pak stravila dopoledne v hernicce s ostatními detmi. Chce to proste deti a ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
23.8.19 20:38

@dazo no moji hyperaktivní dceru zabaví všechno z toho, co jsem vypsala, v tom věku bylo právě nejlepší to odrážedlo, není na ni příliš veliké?
anebo jsme jezdily na kole, že seděla v sedačce, to ji sice nezabavilo, ale mně to uklidnilo - a jely jsme třeba do vedlejší vesnice na hřiště nebo v léte i do hospůdky, většinou tam mají nějaký venkovní dětský koutek
a v dešti právě ráda chodila dupat do těch kaluží, chodit jen blízko domova, až je dítě mokré, tak honem do tepla a sucha
a ještě jsme měli bazének na dvoře- no to už bude za chvíli pasé, a trampolínu, na té se vždycky vyblbla
doma ji teda bavil a baví tablet s písničkami pro děti nebo anglický Cocomelon v tom věku, Čiperkové, Fíha tralala,
nejsem na to pyšná, ale nemůžu se s ní hrát pořád, tak jí to občas pouštím - ona teď už má 2,5 tak teď ji baví Tlapková patrola, Prasátko Peppa a Máša a medvěd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.8.19 20:39
@ngauruhoe píše:
@dazo nemyslela jsem to tak, že bys ty civilizační věci měla eliminovat, spíš se Ti snažím priblizit, v jaké fázi je mysleni Tvého dítěte. Teď je to jen lidské mládě, které prostě ještě nemá na to, domyslet důsledky svého chování. Proto Ti jiné maminky budou radit chodit co nejvíc ven, vařit, když spí, ukazovat, co má dítě dělat (místo zakazování a říkání co nedělat) nechat ji běhat do nekonečna po louce nebo se popelit v písku, dokázat ji i sobě, že mládě následuje matku a ne naopak. Protože tak by to fungovalo " v jeskyni" To je prostě přirozená fáze jejího vývoje. Neboj, nejsem hyperalternativni matka, mám takové rarachy 3 a postupem času jsem pochopila, že všechna ta složitost je vlastně takhle jednoduchá.

díky moc za vysvětlení, asi už jsem strašně vyčerpaná z toho nespaní a neustálého běhaní za ní, že mi tyto základní věci nedocvakávají :). Jak jsem již psala moje dítě přes den moc nespí, teď konečně jsem se dočkala fáze, kdy téměř pravidelně usíná odpoledne na hodinku až necelé dvě hodinky, ale doteď bych spíš vyhrála v loterii než se vsadit, zda a kdy moje malá usne. Nicméně i tak neudělám nic, protože ve spánku vyžaduje, abych byla s ní, pokud ne, spánek se nekoná a jedeme dál na stejné vlně :). Pískoviště tu bohužel nikde nemáme, to by bylo super na vyhrání a bavilo by to i mě :). Když jsme byli se sourozenci malí, taky jsme byli takový, teda krom toho spánku, my jsme spali a sami venku v kočárku. Ale my kolem sebe měli hromadu dospělých, kteří se střídali, jak v hlídaní, tak v domácích pracích, a tak toto vůbec neznám, každý dospělí s námi dělal jinou aktivitu a bylo to super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.8.19 20:41
@Renca8 píše:
Tak na destive dny kup gumaky a plastenku a hura ven. Dneska jsem byla s maloi venku-naucila sem ji na odrazedle (motorka enduro) vzala sem sebou jen piti a helmu a pekne si jela sama semtam s moji pomoci a noseni na hriste kde litala a pak zpatky dohromady cca 2km. U baraku chtela jit pesky ale nohy ji neposlouchaly…za me je to super vec jak unavit dite. Dite se zabavi, ty se projdes nezastavujes u kazdeho kaminku jak kdybyste sli pesky

malá si s odrážedlem opravdu neví rady, jak už jsem psala, navíc ona dokáže naběhat kilometry a kilometry a únava nikde, ale díky moc, ty gumáky asi musíme napravit, snad na takového prcíka budou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
23.8.19 20:42

@dazo a taky jsme jezdily do města do herniček, na kursy hraní a cvičení s dětmi a do plavání, taky jsem tam vždycky teda viděla 11 hodných dětí a jednu mou, co když ostatní děti seděly v kruhu a tleskaly do rytmu, tak moje lezla na radiátor 8o
nejlepší bylo plavání, tam se ta hyperaktivita nějak ztratí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
23.8.19 20:43

@dazo gumáky určitě seženeš, já kupovala tady na bazaru a pak na fb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.8.19 20:45
@Cuddy píše:
@dazo v roce a pul at drandi na te plastove motorce. Ale musite mit na to vhodne chodniky, po polnacce to moc nepojede. A prekousla bych plac v autě, at si poplace, ale jela bych do mests na nejake kurzy plavani, pak stravila dopoledne v hernicce s ostatními detmi. Chce to proste deti a ven.

jak jsem již psala s motorkou si neví rady, chvilku ji potahá a tím to končí, učila jsem ji to všelijak, ale nic :(. Máme před domem poměrně slušnou silnici, kde to jde. Plavat jezdíme, to ji většinou unaví, hernička tu není, jen rozdělené nějaké hraní dle věku a to ji s vrstevníky opravdu nebavilo (jak už jsem psala), ale díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
23.8.19 20:48

@dazo zkus tu motorku sehnat nižší, já tyto plastové věci vždy beru z druhé ruky, a většinou se to nemusí nijak učit, děcka to pochopí samy - proto si myslím, že máte nějakou vysokou, tak jí to nejde a tím pádem ani nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
23.8.19 20:48

:hug: nesrovnavej se svým dětstvím a kamarádkama, každý to má jinak a jiný úhel pohledu. Když malá spí, uvolni se a spi s ní, užívej si, jak hřeje a voní. Prádlo a prach neutečou. Chce to nadhled a kliiid. Je to jen období a postupně se to zlepší a všechna trpělivost se Ti vrátí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.8.19 20:51
@stinga píše:
@dazo no moji hyperaktivní dceru zabaví všechno z toho, co jsem vypsala, v tom věku bylo právě nejlepší to odrážedlo, není na ni příliš veliké?
anebo jsme jezdily na kole, že seděla v sedačce, to ji sice nezabavilo, ale mně to uklidnilo - a jely jsme třeba do vedlejší vesnice na hřiště nebo v léte i do hospůdky, většinou tam mají nějaký venkovní dětský koutek
a v dešti právě ráda chodila dupat do těch kaluží, chodit jen blízko domova, až je dítě mokré, tak honem do tepla a sucha
a ještě jsme měli bazének na dvoře- no to už bude za chvíli pasé, a trampolínu, na té se vždycky vyblbla
doma ji teda bavil a baví tablet s písničkami pro děti nebo anglický Cocomelon v tom věku, Čiperkové, Fíha tralala,
nejsem na to pyšná, ale nemůžu se s ní hrát pořád, tak jí to občas pouštím - ona teď už má 2,5 tak teď ji baví Tlapková patrola, Prasátko Peppa a Máša a medvěd

není na ni velké, je akorát, nevím, čím to je. Já na kole bohužel jezdit nesmím :(. Zahradu nebo dvorek nemáme, jak jsem již psala, musím si asi najít nějaké dobré kamarády s pořádnou zahradou a tak pětiletou holčičkou :D. My posloucháme klasické dětské české a slovenské písničky a Krtečka, ale nebaví ji to déle než 10 minut, jiné pohádky zatím nechce. Ale díky za tipy, aspoň jsem lépe v obraze, co zkoušet dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.8.19 20:53
@stinga píše:
@dazo zkus tu motorku sehnat nižší, já tyto plastové věci vždy beru z druhé ruky, a většinou se to nemusí nijak učit, děcka to pochopí samy - proto si myslím, že máte nějakou vysokou, tak jí to nejde a tím pádem ani nebaví

vážně ne, je na ni akorát a zkoušeli jsem si půjčit různé i autíčka a fakt jí to nejde :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.8.19 20:55
@ngauruhoe píše: :hug: nesrovnavej se svým dětstvím a kamarádkama, každý to má jinak a jiný úhel pohledu. Když malá spí, uvolni se a spi s ní, užívej si, jak hřeje a voní. Prádlo a prach neutečou. Chce to nadhled a kliiid. Je to jen období a postupně se to zlepší a všechna trpělivost se Ti vrátí. :kytka:

to jsi špatně pochopila, já se nesrovnávám s dětstvím nebo přáteli, já jen hledám, jak tu malou uchránit před těmi neustálými pády a sebe zachránit před totálním vyčerpáním :). Díky moc, snad máš pravdu a budu po zásluze odměněna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
23.8.19 21:03

@dazo a ještě z jiného soudku, moje dcera taky často padá a má modřiny a škrábance, - ale teď mě napadlo, jestli holčička dobře vidí, ale nevím, jestli se to dá už poznat u tak malého dítěte, ale zas asi kdyby špatně viděla, tak by nelezla na linku, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.8.19 21:28
@stinga píše:
@dazo a ještě z jiného soudku, moje dcera taky často padá a má modřiny a škrábance, - ale teď mě napadlo, jestli holčička dobře vidí, ale nevím, jestli se to dá už poznat u tak malého dítěte, ale zas asi kdyby špatně viděla, tak by nelezla na linku, že

vidí dobře, jde jen o to, že nemá strach a žádná výška není moc vysoko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
23.8.19 22:26
@dazo píše:
malá si s odrážedlem opravdu neví rady, jak už jsem psala, navíc ona dokáže naběhat kilometry a kilometry a únava nikde, ale díky moc, ty gumáky asi musíme napravit, snad na takového prcíka budou :)

Moje si s tim taky nevedela rady a spis sem ho nesla vedle ni a ona chodila s helmou..chce to trpelivost aže tahat to casto ven i treba dopoledne kdyz uvaris a mate pul hodku cas do obeda tak to vzit ven okolo baraku. Ze zacatku ti s tim dyl stejne nevydrzi a rikam budes to vic tahat ty. Ale chce to zkouset, posazovat ji na to, ucit jak se ma odrazet chce to proste zkouset jinak na to neprijde. Tak sem to delala ja, trvalo nez mala prisla k cemu to je a ze je to super. Ted kdyz tu motorku vezneme ven tak z toho nesleze dokud neni unavena. Ted se ji snazim ucit slapat na tom odrazedle s vodici tyci. Opet je to o me trpelivosti a snazim se ji vysvetlit co ma delat s nohama…chci presedlat na kolo s koleckama uvidime jak to pujde-ale to az do budoucna… nebo existuji takove kolobezky na kterych se sedi a casem tu sedaco cast odmontujes a zustane jen kolobezka. Chce to zapatrat po netu :palec: a ze nerada cestuje to bych vydrzela tu chvili v aute prece nebudes celou dobu zalezla na vesnici. Detem prospiva hriste herna spoustu veci od sebe odkoukavaji a i ty mrknes co maji maminky pro deti za vychytavky treba prave ty odrazedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí