Ven v teple??

639
10.6.10 09:49

ven v teple??

Ahoj maminy, chtěla sem se zeptat jak v takovým vedru, chodíte teď ven… Kdy a na jak dlouho. Zdá se mi že chodíme málo, ráno na hodinku, a po pátý hodině na dvě hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
10.6.10 10:03

no záleží jak máš velké mimčo, loni když bylo dceři pár měsíců tak to bylo to samé, navíc byla záhřevná takže jsme kolikrát vylezly jen dopoledne na hodinku.

letos už je to lepší a když je do 25 jsme venku celý den, když je pařák tak dopolko a odpolko a nebo koupálko. Ale dnes jdem třeba na plavčo na 12 tak to bude masakr, hlavně ta 35 stupnů teplá voda :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
10.6.10 10:44

Chodíme ven hodně. Dopoledne cca od osmi do půl jedenácté a odpoledne od tří až do koupání. Snažím se ho držet ve stínu, ale to moc nejde.

Loni, když byl ještě malé mimi v kočárku, jsme chodili v pařácích ven minimálně. V kočárku se pařil, venku na dece ve stínu jsem ho měla párkrát. Spinkával v kočárku v chladnější místnosti s otevřeným oknem a byl spokojený.

• Citovat
  • Upravit
15404
10.6.10 10:58

Já mám dvouměsíčního chlapečka a v těhle pařácích chodíme ven ráno (8 - 10/11 hod) a pak až později odpoledne, po 17.hodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.6.10 10:59

bydlime v domku, takze technicky ven, znamena i jit na terasu k napustene vanicce.

Jinak to tu obejdeme rano tak kolem 10 - unavi se jde spat dovnitr a pak az vecer kolem seste, sedme…

• Citovat
  • Upravit
12978
10.6.10 11:19

V létě byla novorozeně - takže v kočárku 2× 2 hodiny - dopol a odpol.
Později také tak , ale jen na hodinu.
No a dnes v roce nevydrží v kočárku ani 45 min, takže lezeme ven minimálně a ta vedra nás ještě odrazují.

záleží na věku, nátuře miminka, jeho spánku v kočáře a na tvé chuti procházet se.
myslím, chodíš dostatečně - nedělej si násilí..

ps. něco jiného je, když má někdo haus a je na trávě celý den, a když bydlíš na sídlišti a vyjíždíš ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.6.10 11:45

Chodíš ven dostatečně :palec:

My chodíme teď ven hodně.Adámka odvádíme ráno do školky,potom zůstávám s malou asi do 11 na společném dvorku na pískovišti,celé dopoledne tam máme stín.Odpoledne pro Adámka a potom do parku,kde je taky stín,pískoviště,potok,krmíme kačeny..

Opravdu to záleží na situaci.Adámek se narodil koncem června a v to léto byl takový pařák,že jsme byli téměř doma.Chodili jsme ven na chvíli ráno,ještě před 9 a odpoledne až po 18.hodině.Nedalo se..

Emičce bylo loni v létě půl roku až 9 měsíců.My ale máme ten dvůr,kde si to společně s ostatními udržujeme,sečeme trávu,takže se tam mohla batolit.Máme tam i posezení pro nás.Jezdit s ní 4 hodiny někde po sídlišti,k tomu tahat druhé dítě za ruku,jen abychom naplnily nějaké tabulky,to bychom taky nedali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
10.6.10 12:15

Tak já si v tomhle myslím, že když je venku nepříjemně vedro mně, tak je nepříjemně venku i miminkům. Takže chodíme buď ráno, večer, nebo vůbec. A chodíme tak na dvě hodinky, mezi kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.6.10 12:21

Já si myslím,že nejhůř je miminkům v kočárku.Zvlášť v těch moderních,neprodyšných,neprofouknutelných kočárcích.Adámek měl klasickou trojkombinaci Tako,to byla hrůza,to první léto.Emička měla starší typ Patrona,ten byl OK - z prodyšné,promoknutelné tkaniny.

Tam bych šla ven jen pokud mimi spí,do parku,pod stromy.Potom domů a nedělala bych si výčitky.

Nám je třeba ve stínu na dvoře nebo v parku lépe než doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
10.6.10 12:27

Maty (2,5 roku) sotva otevře oči, už se ptá, jestli půjdeme ven :roll: Takže my chodíme tak na 2 hodiny dopoledne a na 3-4 odpoledne. Bydlíme v paneláku, takže venku je prostě líp, i když já bych se nejradši schovala někam do sklepa a nevylejzala. Stínu si moc neužijeme, nevím, kdo projektoval místní dětský hřiště. Jediný pískoviště (bez houpaček, bez skluzavek :roll: ) je aspoň odpoledne ve stínu.
Loni jsme chodili dost podobně.
Když byl Maty miminko, chodili jsme přes poledne, nekamenujte mě, v lese bylo prostě vždycky líp než u nás doma.
Myslím, že záleží na tom, kde bydlíš (barák se zahradou/panelák) a kde je tobě i dítěti přes ty pařáky líp.

Příspěvek upraven 10.06.10 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.6.10 12:29

Hele, ale s těma kočárkama mě to zajímá.
Když se jde ven v takovém vedro a miminko je lehce oblečené v kočárku, bývá moc zpocené?
Jako třeba mokré na zádíčkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.6.10 12:35
Cappy píše:
Hele, ale s těma kočárkama mě to zajímá.
Když se jde ven v takovém vedro a miminko je lehce oblečené v kočárku, bývá moc zpocené?
Jako třeba mokré na zádíčkách?

Cappy,Adámek býval mokrý na zádíčkách a za krčkem dost..
Byl novorozenec,kočár klasická trojkombinace Tako,boudička otevřená i zezadu - je tam síťka,oblečení body s krátkým rukávem a polodupačky..
To jsme ještě bydleli na vesnici a byl tak zpocený i u lesa.Prostě v tom kočárku v jednom kuse řval,tak jsme nikam moc nechodili..

Teď bydlíme ve městě,paradoxně blízko centra,stinný dvůr,pískoviště..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.6.10 12:40

Jana206, to mě tedy velice těší, protože jsem občas mívala blbý pocit, že Matymu by bylo třeba v kočárku lépe.
Nosím na zádech, v šátku s letní příměsí a zavedla jsem u něj body vlna/hedvábí.
Logicky by si člověk řekl, že to dítě se musí upéct (vzájemně se ještě hřejeme), ale opak je pravdou.
Jeho tělíčko nebývá vůbec mokré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
10.6.10 12:42
Jana206 píše:
Jezdit s ní 4 hodiny někde po sídlišti,k tomu tahat druhé dítě za ruku,jen abychom naplnily nějaké tabulky,to bychom taky nedali..

Jani, ony jsou na to nějaké tabulky?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danasa
10.6.10 12:49

My chodime ven rano a k veceru v takovych vedrech.A co delate venku treba 3-4 hodiny?Nerikam doma na dvorku,zahradce,to bych vydrzela,ale nekde chodit 4 hodiny by byla moje smrt.Kazdej den?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure