Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Elik píše:Jana206 píše:Jani, ony jsou na to nějaké tabulky??
Jezdit s ní 4 hodiny někde po sídlišti,k tomu tahat druhé dítě za ruku,jen abychom naplnily nějaké tabulky,to bychom taky nedali..
Eliku,řečeno s nadsázkou.Ale někde jsem četla v knížkách,mám pocit,že i v příloze zdravotního očkovacího průkazu bylo něco takového psaného,že dítě by mělo být v zimním období venku na volném vzduchu mimimálně 2 hodiny a v letním období minimálně 4 hodiny..
Taky chápu,že to ne vždy jde naplnit.Záleží na situaci,na tom jak bydlíme a v které oblasti.Nebudu např.chodit ven s alergikem v době,kdy vše kvete na celý den ven a v mrazu nebudu chodit ven s dítětem,které trpí na průdušky a je často nemocné..
Ale opravdu jsem to četla.Beru to s nadsázkou,dnes už nad tím ani nepřemýšlím,ale když jsem čekala Adámka a když se potom narodil,jsem vše řešila ![]()
tak u nás je to asi úplně naopak, v létě jsme venku pořád. první léto terča spávala celé dny venku na zahradě ve stínu, druhé léto jsme trávily dopo i odpo u bazénu, řádně namazaná krémem na opalovaní s velkým slunečníkem a jedním přenosným malým, tam kde ho bylo potřeba. letos jsme taky venku dopo i odpo. nějak si ani nedovedu představit být doma v tom pařáku ![]()
a to nejsem zastáncem miminek na sluníčku, prostě ji kryju , co to jde, ale doma by jsme zbláznily
Danasa píše:
My chodime ven rano a k veceru v takovych vedrech.A co delate venku treba 3-4 hodiny?Nerikam doma na dvorku,zahradce,to bych vydrzela,ale nekde chodit 4 hodiny by byla moje smrt.Kazdej den?
Když se Maty narodil, kojila jsem ho co dvě hodiny ve dne v noci. Aby měl aspoň jednu 4-hodinovou pauzu mezi kojením za den (jak se doporučuje
), chodila jsem s ním na 4 hodinový procházky. Narodil se v prosinci, takže za každýho počasí
jsem si to štrádovala co noha nohu mine kolem našeho města. Na jaře, jak otevřeli zahrádky, tak sem tam kávička s kamarádkou, v pařácích jsem sedávala v lese a četla jsem si. Teď 4 hodiny venku není problém už vůbec. Než obejdeme všechny hřiště v okolí, nakoupíme, stavíme se na pivo/zmrzlinu
, sem tam někoho potkáme ![]()
Ono zjistíš, že je mnohem jednodušší vyhnat dítě ven/jít s ním na procházku, než na každou minutu doma vymýšlet nějakej program.
Ywett,prosím Tě,kde jsi četla doporučení,že by mělo mít dítě aspoň jednu čtyřhodinovou pauzu denně v kojení?
![]()
Fakt hledím.O kojení jsem se zajímala hodně.Adámka jsem kojila dlouho,malou stále kojím.Nikde jsem na toto nenarazila.Adámka bych asi utrápila hlady.Zvlášť v létě,kdy kojení musí uhradit zvýšenou potřebu tekutin ![]()
Vidím,že informací je hodně
,stejně jako ty moje „tabulky“ na chození ven ![]()
Tak zrovna včera jsem byla s mimčama celý den doma, jen cca v pět jsme šli na dvůr na hodinu a půl. Mě teď po porodu tyhle hicy dobře nedělají a jim asi taky nebude v tom vedru nejlíp ![]()
Jinak starší syn je venku pořád ![]()
Jana206 píše:
Ywett,prosím Tě,kde jsi četla doporučení,že by mělo mít dítě aspoň jednu čtyřhodinovou pauzu denně v kojení?![]()
Netuším
a dneska se tomu už jen směju. Tehdy mi to přišlo logický a i mě to pomáhalo „vyčistit si hlavu“.
Tak sem děvčata ráda, že nejsem krkavčí matka. My máme ještě tu nevýhodu že dračice má na kyčle kšírky, tak ji nemůžu nechat jen na volňáka, ale musí mít aspoň body aby neměla sedřený záda. Dneska u nás normálně hnus, ve stínu 35 stupňů, a na to aby sme šli na koupadlo se mi zdá brzo, malý je 5 měsíců.